Chirurgie bariatrică în Tunisia

chirurgie bariatrică tunisia 1
Scris de Maria

Scopul chirurgiei bariatrice este de a limita cantitatea de alimente pe care stomacul o poate reține, permițând astfel pierderea în greutate. Cele mai frecvent efectuate operații bariatrice în Tunisia sunt operația cu balon gastric, bandajul gastric, gastrectomia în manșon și bypass-ul gastric. În acest articol, aflați totul despre chirurgia bariatrică în Tunisia și despre detaliile fiecărei proceduri.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre chirurgia bariatrică în Tunisia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Prețul operației bariatrice în Tunisia

Prețul unui bypass gastric în Tunisia este de 4.300 de euro. Un manșon gastric costă 3 800 EUR. Bandajul gastric costă 3.500 de euro. Iar costul unui balon gastric în Tunisia este de 1 900 €. Aceste prețuri pot varia în funcție de reputația clinicii, a chirurgului și de durata șederii.

ProceduraPreț în euroDurata de ședere
Bypass gastric4300 €6 zile
Manșon gastric3800 €6 zile
Banda gastrică3500 €4 zile
Balon gastric1900 €1 zi

Ce este chirurgia bariatrică în Tunisia?

Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității este o operație care le permite pacienților să se simtă sătui mai repede. Este un tratament pentru pacienții care suferă de obezitate avansată și care trebuie să slăbească rapid.

În general, pacienții care se supun acestei operații au un IMC de peste 40, sau 35 dacă există comorbidități. Această operație este efectuată în Tunisia de către cei mai buni specialiști, există o monitorizare foarte strictă, iar pacienții sunt urmăriți de mai mulți specialiști înainte și după operație, în special de un psiholog și de un nutriționist.

Bandaj gastric

Bandajul gastric este o procedură de obezitate populară în Tunisia. Este foarte rapidă, fiind realizată în mai puțin de o oră, iar complicațiile sunt foarte puține.

Aceasta constă în montarea unui inel gonflabil, asemănător unui balon, care va reduce absorbția de nutrienți.

Gastrectomia cu manșon

În timpul operației gastric sleeve, o mare parte din stomac este îndepărtată și în locul ei se formează un tub îngust cu ajutorul unui tub în timpul operației. În această operație, partea în exces a stomacului este îndepărtată definitiv.

În acest fel, pacientul va fi obligat să mănânce încet cantități mici. Această procedură reduce, de asemenea, nivelul hormonului responsabil pentru pofta de mâncare, astfel încât senzația de sațietate poate fi resimțită foarte repede după o masă.

Bypass gastric

Bypassul gastric este utilizat în chirurgia bariatrică. Este un mecanism restrictiv care scurtează sistemul digestiv. Cu alte cuvinte, absorbția alimentelor ingerate este redusă, permițând o pierdere rapidă în greutate.

Această practică presupune tăierea părții superioare a stomacului pentru a crea o mică pungă care este conectată la intestinul subțire printr-o buclă. Gradul de absorbție depinde de lungimea buclei.

Balonul gastric

Balonul gastric este un dispozitiv medical temporar, nechirurgical, care presupune introducerea endoscopică a unui balon în stomac. Acest balon, umplut cu o soluție salină, ocupă spațiu în stomac și reduce senzația de foame, pacientul simțindu-se mai repede sătul.

Balonul gastric Allurion Elipse este un dispozitiv care rămâne la locul său în stomac timp de 6 luni înainte de a fi eliminat în mod natural. Ca regulă generală, se observă o pierdere în greutate de 15%.

Care este profilul unui candidat la chirurgia bariatrică în Tunisia?

Chirurgia bariatrică în Tunisia este prescrisă pentru persoanele care doresc să piardă în greutate și care sunt grav obeze sau au comorbidități.

Chirurgia bariatrică poate fi luată în considerare ca opțiune terapeutică în cazul în care pacientul :

  • Are un indice de masă corporală de 40 sau mai mult (obezitate severă).
  • Are un indice de masă corporală între 35 și 40, dar are probleme de sănătate, cum ar fi diabetul și/sau hipertensiunea.

Operațiile pentru obezitate pot duce la pierderea a până la 50% din excesul de greutate, dar trebuie avut în vedere că nu este vorba de un miracol. Pacientul trebuie să se implice pentru ca pierderea în greutate să poată fi menținută în timp, prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin practicarea regulată de exerciții fizice.

Odată ce toate condițiile au fost îndeplinite și pacientul este considerat pregătit să facă eforturile necesare, se poate trece la operație.

Cum se realizează chirurgia bariatrică în Tunisia?

Dacă aveți în vedere o intervenție chirurgicală bariatrică, rezultatele sunt garantate. De fapt, veți fi înconjurat de o echipă de medici care sunt absolvenți nu numai ai Facultății de Medicină, ci și ai celor mai bune universități din lume, și veți fi însoțit în cel mai bun mod posibil.

Este important de reținut faptul că candidații la chirurgia bariatrică sunt supuși unui proces de lungă durată, de la preoperator până la postoperator. Scopul este de a ne asigura că totul decurge cât mai bine.

Înainte de operația bariatrică

În primul rând, pacientul este supus unui control medical complet de 6 luni, care poate fi efectuat în unitatea aleasă pentru operația din Tunisia sau de către specialiști. Scopul acestui control este de a determina dacă pacientul este într-adevăr pregătit să se supună acestei operații și de a-l informa cu privire la toate procedurile.

Începând cu prima lună de urmărire, pacientul se întâlnește cu chirurgul, psihologul, nutriționistul,endocrinologul șianestezistul. În funcție de starea sa de sănătate, acesta poate consulta și alți specialiști, cum ar fi cardiologii și pneumologii.

După aceasta, se efectuează o evaluare completă a stării generale și a obezității pacientului, iar starea psihologică a acestuia este, de asemenea, luată în considerare pentru a se asigura că operația decurge cât mai bine posibil. Odată ce evaluarea a fost efectuată și urmărirea finalizată, pacientul poate fi supus în cele din urmă unei intervenții chirurgicale bariatrice pentru a pierde în greutate.

Operația în sine

În marea majoritate a cazurilor, chirurgia bariatrică este efectuată prin laparoscopie, care presupune introducerea unei sonde cu o cameră în peretele abdominal fără a-l deschide. Operația durează aproximativ 1 oră pentru bandajul gastric, 2 ore pentru chirurgia sleeve, până la 3 ore pentru bypass și 30 de minute pentru a introduce un balon gastric.

Pentru bypass, sleeve și bandaj gastric, operația se efectuează sub anestezie, pacientul rămânând în camera de recuperare timp de 1-2 ore și primind analgezice pentru a limita eventualele dureri. Pentru a verifica rezultatele operației, a doua zi se efectuează o examinare cu raze X, iar pacientul se poate ridica apoi cu ajutor.

Șederea în spital este scurtă, în funcție de starea generală a pacientului, și durează, în general, între 2 și 8 zile, în funcție de tipul de operație.

Precauții de luat după o operație bariatrică

În urma intervenției chirurgicale, pacientului i se acordă o perioadă de concediu de odihnă, care poate dura între 15 și 30 de zile, în funcție de starea generală a pacientului.

După acest tip de operație, trebuie să vă reluați alimentația treptat, deoarece poate fi uneori dureros. Pentru a evita vărsăturile și durerile, mesele sunt împărțite în cantități mici, iar în primele zile, mâncarea este exclusiv lichidă. Ulterior, mâncarea este măcinată timp de câteva săptămâni înainte de a putea reveni la o dietă solidă.

Trebuie remarcat faptul că, în urma operației, cantitatea de alimente este redusă permanent. Specialiștii vă sfătuiesc cu tărie să nu mai mâncați la primele semne de plenitudine și strângere. De asemenea, este de preferat să evitați să beți în mijlocul mesei.

În urma pierderii în greutate și a reducerii cantității de alimente consumate, este posibil să se observe deficiențe nutriționale la mulți pacienți. Acesta este motivul pentru care se efectuează o serie de controale, cu 4 controale în primul an și unul pe an ulterior. În cazul în care se constată deficiențe, specialistul prescrie suplimente alimentare adecvate.

În cele din urmă, scopul chirurgiei bariatrice este de a scăpa de excesul de greutate pe termen lung, astfel încât pacientul va trebui să facă eforturile necesare pentru a se asigura că operația este un succes. Aceasta înseamnă să urmeze o dietă echilibrată și să facă exerciții fizice regulate.

Durata șederii în Tunisia

Prețul operației bariatrice depinde de tipul de operație și de durata șederii medicale în Tunisia. Iată o listă de prețuri aproximative pentru a vă face o idee:

  • Banda gastrică: de la 3500 euro pentru 4 zile ;
  • Gastric sleeve: de la 3800 de euro pentru 4 zile;
  • Bypass gastric: de la 4300 de euro pentru 6 zile;
  • Balon gastric: de la 1900 euro pentru 1 zi.

Prețurile variază, de asemenea, în funcție de gravitatea obezității pacientului și de complexitatea intervenției chirurgicale.

Bineînțeles, va trebui să luați în calcul și costul urmăririi postoperatorii și al controalelor pentru a detecta orice deficiențe.


Dacă aveți probleme în a vă decide, putem ajuta să reușiți operația, și la un cost redus.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Maria

Numele meu este Maria. Am o experiență de peste 10 ani ca manager de marketing în industria medicală. Am lansat cu succes mai multe produse pe piață, inclusiv dispozitive medicale, și am o mare pasiune pentru vânzări și marketing.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️