Gastric sleeve în Tunisia

preț gastric sleeve tunisia 1
Scris de Erika

Tot ce trebuie să știi despre operația de gastric sleeve în Tunisia! Care este prețul mediu în Tunis? Sfaturile noastre pentru un gastric sleeve de succes în Tunisia.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre operația de gastric sleeve în Tunisia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Prețul unui gastric sleeve în Tunisia

În Tunisia, costul mediu al unui gastric sleeve este de 2.700 EUR. Procedura se efectuează sub anestezie generală și durează 2 ore. Durata de ședere este de 7 zile, iar șederea în spital de 2 nopți. Prețul include anestezia, operația și medicația. Rezultatul final este vizibil în termen de 6 luni.

ProceduraPreț Tunisia
Manșon gastric2700 €

Doriți să vă operați de obezitate? Acest articol vă spune tot ce trebuie să știți despre operația de gastric sleeve în Tunisia, o procedură chirurgicală eficientă, concepută pentru a induce o sațietate timpurie.

Tunisia este în prezent o locație foarte populară pentru acest tip de operație, datorită prețurilor sale mai mici. Tot ceea ce trebuie să faceți este să solicitați o ofertă personalizată de la chirurgi tunisieni calificați.

Ce este manșonul gastric?

Obezitatea severă este asociată cu o serie de riscuri pentru sănătate, inclusiv hipertensiune arterială, accident vascular cerebral și diabet, ca să nu mai vorbim de probleme psihosociale și complexe corporale.

Desigur, este posibil să se schimbe obiceiurile alimentare. Dar atunci când indicele de masă corporală (IMC) atinge un anumit nivel, este mai bine să optați pentru o soluție mai riguroasă. Obezitatea și supraponderabilitatea pot fi gestionate cu succes folosind o varietate de opțiuni, inclusiv :

  • Liposucția,
  • Bandajul gast ric sau crearea unei pungi gastrice,
  • Bypass gastric,
  • Capsarea pereților stomacului,
  • Manșonul gastric sau gastroplastia.

Fie că este vorba de reducerea absorbției alimentelor sau de accelerarea sațietății, scopul acestor diferite tipuri de intervenții chirurgicale este de a ajuta persoanele obeze să slăbească. Aici, ne concentrăm pe manșonul gastric, gastrectomia longitudinală sau chirurgia obezității. Această tehnică face parte din chirurgia bariatrică.

Acest tip de operație digestivă presupune îndepărtarea a 2/3 din stomac în direcție verticală. Acesta încurajează pacientul să înghită mai puțină mâncare. Această rezecție parțială este mai eficientă în eliminarea în mare parte a celulelor gastrice parietale. Aceste celule secretă un hormon numit grelină, care stimulează pofta de mâncare.

Stomacul devine mai îngust și mai ușor de umplut. Alimentele trec mai repede spre intestin, limitând pierderile de vitamine fără a perturba digestia. Manșonul funcționează în același mod ca în starea sa inițială.

De ce să vă supuneți unei operații de gastric sleeve în Tunisia?

Operația de gastric sleeve poate fi efectuată în mai multe țări din întreaga lume. Cu toate acestea, Tunisia a făcut progrese considerabile în acest domeniu și oferă cele mai bune operații la un preț imbatabil. Chirurgii tunisieni dispun de un mare know-how, de o expertiză excepțională și, mai presus de toate, de capacități puternice pentru a garanta o operație de top.

În plus față de calitatea înaltă a îngrijirii, tratamentul este acoperit integral pe toată durata șederii. În plus, cadrul însorit al Tunisiei este plăcut, odihnitor și, de asemenea, foarte primitor pentru a accelera recuperarea după o operație bariatrică.

Care este profilul candidatului ideal pentru această operație?

Operația de gastric sleeve în Tunisia se referă în principal la persoanele care sunt semnificativ supraponderale sau obeze morbid. Ea se referă în principal la adulții cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani cu :

  • Un IMC de cel puțin 35 kg/m2, pentru o persoană care suferă de obezitate severă, care vizează ameliorarea unei complicații (hipertensiune arterială, diabet de tip 2, sindrom de apnee în somn, reflux gastro-esofagian, intervenție chirurgicală abdominală anterioară, problemă articulară etc.),
  • Un IMC de cel puțin 40 kg/m2 pentru o persoană care suferă de obezitate masivă.

Pacienții ar trebui să încerce această procedură dacă au eșuat deja cu alte programe de scădere în greutate, cum ar fi activitatea fizică, dieta etc.

Pe de altă parte, anumite situații sunt contraindicate pentru chirurgia gastrică, cum ar fi hernia hiatală, dependența de alcool, o tulburare de alimentație etc

Cum se realizează operația de gastric sleeve în Tunisia?

Operația de gastric sleeve în Tunisia are o rată de succes de aproximativ 80-90%, ceea ce explică de ce pacienții sunt atât de dornici să o facă în această țară însorită. La aceasta se adaugă know-how-ul, competențele și experiența chirurgilor tunisieni.

Urmărirea preoperatorie

Chirurgia obezității începe cu o monitorizare preoperatorie, care durează între 6 și 12 luni. De aceasta depinde succesul operației. Acesta este un fel de consultație efectuată de medicul curant pentru a cunoaște puțin mai bine pacientul și pentru a stabili dacă operația este fezabilă sau nu.

Aceasta este urmată de întrevederi cu un chirurg, un dietetician, un gastroenterolog, un anestezist și, de asemenea, un psiholog.

Operația

Gastrectomia longitudinală se efectuează endoscopic prin gură. Unii specialiști o efectuează prin laparoscopie, dar aceasta poate prezenta uneori complicații. Scopul este de a reduce excesul de greutate cu 40-60%, adică aproximativ 25-35 kg din greutatea inițială în primii doi ani.

Această tehnică restrictivă presupune îndepărtarea a două treimi din stomac, care este apoi suturată cu capse. Doar partea verticală este păstrată pentru a evita malabsorbția alimentelor.

În practică, operația se efectuează sub anestezie generală timp de aproximativ 1-2 ore. Spitalizarea durează între 2 și 10 zile, în funcție de caz. Vă rugăm să rețineți că operația este ireversibilă.

Câteva precauții de luat după operația de gastric sleeve în Tunisia

Ca toate intervențiile chirurgicale abdominale, și operația de gastric sleeve prezintă complicații, chiar dacă acestea sunt moderate și rare. Printre acestea se pot număra refluxul gastro-esofagian, ulcerele, deficiențele nutriționale etc. Fistula postoperatorie este unul dintre cele mai frecvente riscuri.

De asemenea, ar trebui să vă luați anumite măsuri de precauție, cum ar fi

  • Nu reluați activitatea fizică decât în jurul săptămânii a 4-a,
  • Consumați lichide după operație,
  • Adoptarea unei diete bogate în proteine,
  • Mâncatul în porții foarte mici și cu calm,
  • Nu beți în timp ce mâncați, ci mai degrabă între mese,
  • Nu beți băuturi carbogazoase și/sau zaharoase,
  • Evitați alimentele foarte grase (alimente prăjite etc.), sosurile și dulciurile.

Pacienții pot crește treptat volumul de alimente pe care le consumă. Dar o recuperare semnificativă a greutății este rară.


Aveți probleme în alegerea clinicii potrivite la cel mai bun preț? Coordonatorul nostru vă va ajuta gratuit pentru a asigura succesul operației dumneavoastră în Tunisia. Cereți-ne o ofertă gratuită.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Erika

Numele meu este Erika. După mai bine de 10 ani în care am condus cercetări medicale, am ales să mă dedic, începând cu 2018, scrierii științifice și medicale. Am dezvoltat o expertiză care acoperă diverse domenii, cum ar fi chirurgia cosmetică, dentară, bariatrică și oculară. Această nouă direcție îmi permite să-mi împărtășesc cunoștințele.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️