Banda gastrică în Turcia

preț banda gastrică Turcia 1
Scris de Laurence

Tot ce trebuie să știi despre bandajul gastric în Turcia! Care este prețul mediu în Istanbul? Sfaturile noastre pentru o operație de ansetare gastrică de succes în Turcia

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații desprebandajul gastric în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Cât costă o bandă gastrică în Turcia?

Costul mediu al unei benzi gastrice în Istanbul, Turcia, este de 2.200 €. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 2.000 de euro la 2.400 de euro.

ProceduraPreț Turcia
Manșonul gastric2300 €
Botox gastric1200 €
Balon gastric1500 €
Bypass gastric2500 €
Banda gastrică2200 €

Ce este bandajul gastric?

Operația cu bandă gastrică este un tip obișnuit de operație de slăbire (bariatrică) pentru persoanele supraponderale (obeze). Aceasta presupune plasarea unei benzi ajustabile în jurul părții superioare a stomacului, ceea ce înseamnă că nu puteți mânca la fel de mult. Acest lucru vă ajută să pierdeți în greutate.

Cum funcționează o bandă gastrică?

Atunci când vi se aplică o bandă gastrică, se creează o mică pungă în partea superioară a stomacului, deasupra benzii. Atunci când mâncați, această parte a stomacului se umple rapid, ceea ce vă face să vă simțiți sătul mai devreme decât în mod normal și pentru mai mult timp. Acest lucru reduce cantitatea pe care o mâncați, ceea ce vă ajută să pierdeți în greutate.

Chirurgul dumneavoastră poate strânge sau slăbi banda gastrică prin injectarea de lichid într-un tub conectat la bandă. Acest lucru afectează viteza cu care alimentele trec din pungă în partea inferioară a stomacului dumneavoastră. Acest lucru vă va asigura că pierdeți în mod regulat cantitatea potrivită de greutate.

Succesul operației depinde de menținerea unui stil de viață sănătos după aceea, în special prin schimbarea obiceiurilor alimentare și prin faptul că sunteți mai activ. În special, trebuie să aveți grijă la băuturile bogate în calorii, inclusiv la alcool, care ar putea să nu fie restricționate de banda gastrică.

Cine poate avea o bandă gastrică?

În general, trebuie să îndepliniți anumite criterii pentru a fi luat în considerare pentru bandajul gastric. Aceste criterii sunt următoarele:

  • Aveți un indice de masă corporală (IMC) de 40 sau mai mare sau între 35 și 40 cu o problemă de sănătate, cum ar fi diabetul sau tensiunea arterială ridicată
  • Să fi încercat mai întâi toate celelalte opțiuni de tratament, cum ar fi dieta și exercițiile fizice
  • Să aveți o stare de sănătate în general suficient de bună pentru a vă supune anesteziei generale și intervenției chirurgicale
  • Să se angajeze să urmeze o monitorizare pe termen lung, inclusiv controale regulate și modificări ale stilului de viață
  • Să fie pregătiți să participe la întâlniri regulate de monitorizare

Este posibil să nu vă puteți face bandaj gastric dacă aveți anumite probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi boli inflamatorii intestinale sau boli de inimă, sau o afecțiune psihologică. Este posibil să aveți nevoie de o evaluare psihologică dacă există preocupări cu privire la sănătatea dumneavoastră mintală.

Dacă sunteți obez, medicul dumneavoastră de familie vă poate îndruma către un serviciu specializat în gestionarea obezității, care poate evalua dacă intervenția chirurgicală vă poate ajuta. Dacă îndepliniți criteriile de mai sus, este posibil să puteți face o operație de bandaj gastric în cadrul NHS, dar acest lucru depinde de disponibilitatea serviciilor în zona dumneavoastră.

O altă opțiune este să vă operați în mod privat. Operația privată poate fi efectuată în anumite centre NHS sau în spitale private, în special în Turcia, care au devenit specialiști în tratamentul obezității, și la un cost mai mic.

Decizia de a alege bandajul gastric

O bandă gastrică este o operație majoră. Este important să înțelegeți exact ce presupune această procedură, inclusiv potențialele complicații și la ce să vă așteptați după aceea.

Dacă vă gândiți la bandaj gastric în Turcia, medicul dumneavoastră vă va fi alături la fiecare pas. De asemenea, el sau ea vă va vorbi despre alte tipuri de operații pentru pierderea în greutate pe care le puteți face, inclusiv gastrectomia și bypass-ul gastric. Chirurgul dumneavoastră vă poate ajuta să decideți ce este cel mai bine pentru dumneavoastră.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare.

  • O bandă gastrică ajută mulți oameni să piardă în greutate. De asemenea, poate ajuta la reducerea riscului de diverse probleme de sănătate, inclusiv diabet, hipertensiune arterială și colesterol ridicat, sau le poate îmbunătăți dacă le aveți deja.
  • Cantitatea de greutate pierdută variază de la o persoană la alta, dar majoritatea oamenilor pierd aproximativ jumătate din excesul de greutate în aproximativ doi ani. Nu toată lumea pierde atât de mult pe cât și-ar dori.
  • Există unele dovezi că alte tipuri de intervenții chirurgicale pentru pierderea în greutate pot fi mai eficiente pe termen lung.
  • Este posibil să fie nevoie să vi se îndepărteze sau să vi se înlocuiască banda gastrică, de exemplu, dacă aceasta alunecă sau prezintă scurgeri. Pentru mai multe informații, consultați secțiunea privind complicațiile.

Luați-vă timpul necesar pentru a vă asigura că sunteți mulțumit de decizia de a vă pune o bandă gastrică în Turcia – nu ezitați să îi adresați chirurgului dumneavoastră orice întrebare pe care o aveți. Dacă decideți să mergeți mai departe, vi se va cere să semnați un formular de consimțământ – așa că este important să vă asigurați că vă simțiți bine informat.

Pregătirea pentru bandajul gastric în Turcia

Va trebui să vă supuneți unor evaluări și analize de sânge pentru a verifica dacă sunteți apt pentru operație. Aceste teste pot indica, de asemenea, dacă aveți probleme de sănătate legate de obezitatea dumneavoastră.

Dacă fumați, vi se va cere să vă opriți, de preferință cu cel puțin șase săptămâni înainte de operație. Fumatul poate afecta vindecarea rănilor și poate duce, de asemenea, la complicații. Este posibil să vi se ceară să urmați o dietă săracă în grăsimi și carbohidrați pentru o perioadă scurtă înainte de operație. Acest lucru va ajuta la micșorarea ficatului și va face ca banda să fie plasată mai ușor și mai sigur.

Banda gastrică este plasată sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că veți dormi în timpul operației. Trebuie să postiți înainte de a fi supus unei anestezii generale. Vi se vor da instrucțiuni clare cu privire la momentul în care trebuie să nu mai mâncați și să beți. Este important să respectați aceste sfaturi.

În ziua operației, chirurgul se va întâlni cu dvs. pentru a verifica dacă vă simțiți bine și dacă sunteți în continuare mulțumit să continuați. Personalul spitalului va efectua ultimele verificări și vă va pregăti pentru operație.

Este posibil să vi se ceară să purtați ciorapi de compresie și/sau să primiți o injecție cu medicamente anticoagulante pentru a ajuta la prevenirea trombozei venoase profunde (TVP).

Ce se întâmplă în timpul operației de bandaj gastric?

Banda gastrică va fi montată laparoscopic (operație prin gaura cheii). Acest lucru înseamnă că chirurgul dumneavoastră va efectua operația folosind instrumente introduse prin mai multe incizii mici în burta dumneavoastră (abdomen), mai degrabă decât printr-o singură incizie mare.

Chirurgul dumneavoastră va introduce banda și o va plasa în jurul părții superioare a stomacului pentru a crea o mică pungă deasupra benzii. O bucată subțire de tubulatură conectează banda la un port de injecție, care este utilizat pentru a strânge sau a slăbi banda. Chirurgul dumneavoastră va sutura acest lucru la locul său chiar sub piele.

Chirurgul dumneavoastră va închide apoi tăieturile din abdomen. Acestea sunt, de obicei, cusături dizolvabile, dar pot fi agrafe, care vor fi îndepărtate în aproximativ o săptămână.

La ce vă puteți aștepta după aceea?

În spital

Va trebui să vă odihniți până când efectele anestezicului vor dispărea. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de analgezice pentru a vă ușura disconfortul.

Veți avea o perfuzie într-o venă de la mână sau de la braț pentru a vă administra lichide până când vă veți simți suficient de bine pentru a bea. Veți fi încurajat să vă ridicați și să vă mișcați de îndată ce vă simțiți capabil. Acest lucru va ajuta la reducerea riscului de infecție toracică și a riscului de formare de cheaguri de sânge în picioare.

Asistenta medicală vă va da sfaturi privind îngrijirea rănilor înainte de a pleca acasă și va stabili o dată pentru o întâlnire de control.

Plecarea acasă

De obicei, veți putea pleca acasă mai târziu în ziua operației sau în ziua următoare. Asigurați-vă că cineva vă poate conduce acasă și, dacă este posibil, să rămână cu dumneavoastră timp de o zi sau două, cât timp trece efectul anestezicului. Puteți continua să luați acasă analgezice fără prescripție medicală, la nevoie.

Poza înainte și după operația de bandaj gastric

Banda gastrică va fi parțial umplută (amorsată) în timpul operației, ceea ce va limita ceea ce puteți mânca imediat. Veți putea consuma lichide doar după operație. Chirurgul dumneavoastră sau dieteticianul vă va spune când puteți începe să mâncați.

Este posibil să dureze o săptămână sau două până când vă veți recupera după operația de bandaj gastric și vă veți relua activitățile normale. Dar acest lucru poate varia de la o persoană la alta, așa că este important să urmați sfatul chirurgului dumneavoastră.

Va trebui să participați la întâlniri regulate de control după operație pentru a vă ajusta banda gastrică. Acest lucru vă va asigura că pierdeți în mod regulat cantitatea potrivită de greutate.

Complicații ale operației cu bandă gastrică

Complicațiile sunt probleme neașteptate care pot apărea în timpul sau după operația dumneavoastră.

Complicațiile posibile ale oricărei operații includ o reacție neașteptată la anestezic, sângerare excesivă sau un cheag de sânge (tromboză venoasă profundă – TVP). Alte complicații frecvente ale operației cu bandă gastrică includ

  • Infecție în jurul benzii gastrice, a tubului de sub piele sau în una dintre rănile dumneavoastră. Dacă se întâmplă acest lucru, pielea dumneavoastră poate apărea roșie sau sensibilă.
  • Leziuni la nivelul stomacului sau al altor organe din apropiere, cum ar fi ficatul sau splina, în timpul unei operații.
  • Banda dvs. gastrică se poate mișca, poate avea scurgeri și se poate dezumfla, sau poate să își croiască încet drumul prin peretele stomacului. Dacă apare oricare dintre aceste situații, banda va trebui să fie repoziționată, îndepărtată sau înlocuită.
  • Dacă slăbiți prea repede, puteți dezvolta calculi biliari. Aceștia pot fi dureroși și este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a-i îndepărta.

Contactați medicul sau chirurgul dacă prezentați orice simptome după operație, cum ar fi febră, dureri abdominale, dureri în piept, dificultăți de respirație sau vărsături constante.

Nu toată lumea pierde atât de multă greutate pe cât și-ar dori după operație, iar unele persoane recuperează greutate după ce au pierdut-o. Dacă se întâmplă acest lucru, chirurgul dumneavoastră poate sugera alte tratamente, cum ar fi operația de bypass gastric.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Despre autor

Laurence

Numele meu este Laurence Tung. Sunt un scriitor medical cu cunoștințe științifice în mai multe domenii. Am acoperit recent domenii terapeutice precum reumatologia și hipercolesterolemia. De asemenea, am expertiză în genomică, epigenetică, biologie moleculară și biochimie. Ajut acest site să publice articole de calitate despre turismul medical.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️