Chirurgie estetică în Turcia

chirurgie estetică Turcia 1
Scris de Émilie

Vă gândiți la o intervenție chirurgicală estetică în Istanbul, Turcia? Iată TOP 10 cele mai populare proceduri pentru femei și bărbați în cele mai bune clinici din Turcia. Cifre cheie: durata șederii, operația, spitalizarea, timpul de recuperare și tipul de anestezie.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre chirurgia estetică în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Costul operației estetice în Turcia

Costul chirurgiei estetice în Turcia este foarte accesibil. Transplantul de păr costă 1.800 de euro, augmentarea sânilor 2.500 de euro, liposucția 1.900 de euro, blefaroplastia 1.400 de euro și rinoplastia 1.800 de euro. La fel ca și 2.800 de euro pentru abdominoplastie, 2.700 de euro pentru lipofilling fesier, 1.400 de euro pentru scăderea liniei părului, 2.200 de euro pentru operația de balon gastric și 1.500 de euro pentru penoplastie.

Durata medie a șederii la Istanbul este de 8 zile. Prețul include anestezia, operația și medicamentele.

Transplantul de păr1800 €
Mărirea sânilor2500 €
Liposucție1900 €
Blefaroplastie1400 €
Rinoplastie1800 €
Abdominoplastie2800 €
Lipofilling al fesei2700 €
Coborârea frunții1400 €
Balon gastric2200 €
Penoplastie1500 €

Introducere

Chirurgia estetică în Turcia rămâne o soluție preferată pentru corectarea defectelor estetice care apar în urma nașterii, a unei boli, a unui accident sau a unei deficiențe din organism. Ea face posibilăînfrumusețarea și îmbunătățirea anumitor aspecte ale corpului din motive estetice sau din motive practice și funcționale.

Turcia atrage atât de mulți pacienți pentru că are cei mai buni chirurgi plasticieni, cele mai bune clinici și cele mai bune spitale. Dar, mai presus de toate, oferă tarife foarte atractive, cu până la 70% mai ieftine decât în Europa, datorită unei monede turcești avantajoase (lira turcească) și a unui pachet all-inclusive (călătorie, cazare, ședere, spitalizare, operație, medicamente).

chirurgien esthétique en Turquie
Chirurg estetician în Turcia

Turismul medical joacă un rol important în Turcia, iar chirurgia estetică este un sector foarte competitiv.

Pe lângă faptul că se află în avangarda tehnologiei în materie de chirurgie plastică, Turcia oferă și cele mai bune condiții de ședere(transport premium, hotel VIP, tratament foarte rapid).

În plus, există facilități de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă (PMR) și un serviciu de închiriere de scaune cu rotile. Veți beneficia de asistență specială la fața locului, din momentul în care coborâți din avion la aeroport, până la hotel și la clinică.

Statisticile 2022: Chirurgia estetică în Turcia

În 2022, turismul medical pentru chirurgie estetică a crescut cu 85% și se estimează că Turcia a câștigat 1,9 miliarde de dolari. De asemenea, țara a creat noi infrastructuri și a lansat servicii de traducere pentru pacienții internaționali. În plus, politica de prețuri este controlată de stat, cu reglementări speciale. Așa se explică succesul chirurgiei estetice în Istanbul sau Antalya.

Potrivit unui studiu al Institutului Internațional de Chirurgie Estetică (ISAPS), în Europa sunt efectuate în medie 522.000 de proceduri de chirurgie estetică în fiecare an. Pe malul Bosforului, în Turcia vor fi efectuate peste 800.000 de intervenții chirurgicale până în 2021, iar în Istanbul 940.000 până în 2022.

Fotografii înainte și după

reduction mammaire avant après en Turquie
reduction mammaire avant après en Turquie
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie

Cele mai populare operații din Turcia

Atât femeile, cât și bărbații recurg la chirurgia plastică în Turcia, iar procedurile chirurgicale variază în funcție de nevoile și obiectivele fiecărui pacient. Iată care sunt cele mai importante intervenții de chirurgie plastică pentru bărbați și femei din Turcia:

Chirurgia estetică pentru femei

Femeile continuă să se supună celor mai multe operații de chirurgie estetică. Ele reprezintă 70% din toți pacienții de chirurgie estetică.

Chirurgie esthétique pour femmes
Chirurgia estetică pentru femei

Cele mai populare operații estetice pentru femei sunt :

  • Liposucția șoldurilor, a stomacului și a coapselor: liposucția este un tratament conceput pentru a rectifica aspectul fizic și a pierde în greutate prin îndepărtarea grăsimii de pe șolduri, stomac și coapse.
  • Operația la sân: femeile sunt adesea supuse acestei proceduri chirurgicale pentru reconstrucția sânilor după o extirpare în urma unui cancer, mărirea sânilor sau reducerea sânilor.
  • Coborârea frunții: această procedură de chirurgie estetică constă în reajustarea unei frunți prea mari. Aceasta aduce linia părului în față pentru a se armoniza cu restul feței.
  • Ridicarea pleoapelor sau blefaroplastia: Această procedură chirurgicală este folosită, printre altele, pentru a șterge ridurile, semnele de vârstă și imperfecțiunile. Se efectuează ca parte a întineririlor faciale.
  • Augmentarea feselor sau BBL (lifting brazilian al feselor): Aceasta presupune remodelarea sau umplerea adânciturilor feselor cu grăsime prelevată din alte părți ale corpului.

Chirurgie estetică pentru bărbați

Bărbații reprezintă 30% din pacienții chirurgilor esteticieni din Turcia.

Chirurgie esthétique pour homme
Chirurgie estetică pentru bărbați

Cele mai populare operații estetice pentru bărbați sunt :

  • Transplanturile de păr: Acestea sunt efectuate pentru a masca chelia sau alopecia. Aceasta permite ca zonele subțiri să fie redensificate prin reimplantarea de păr prelevat din zona donatoare.
  • Blefaroplastia: Aceasta corectează problema pleoapelor căzute, care fac ca fața să pară bătrână și obosită.
  • Liposucția abdominală: Aceasta presupune aspirarea și extragerea grăsimii și a pielii din abdomen. Această metodă este foarte populară în rândul bărbaților și femeilor supraponderali.
  • Rinoplastia: Această procedură estetică presupune remodelarea sau corectarea dimensiunii și formei nasului din motive estetice, dar și din motive funcționale (corectarea respirației, reducerea sforăitului etc.)
  • Penoplastia: această procedură chirurgicală constă în alungirea dimensiunii și creșterea circumferinței penisului.

O operație estetică trebuie să fie efectuată de un practician calificat pentru a obține rezultate fiabile și durabile. În Turcia, profesia de chirurg estetician este foarte în vogă și joacă un rol foarte important în economia țării.

În Turcia există peste 1.200 de specialiști în chirurgie estetică, care sunt certificați și recunoscuți în întreaga lume, deoarece medicii lor sunt absolvenți ai unor școli internaționale de top.

Vezi și: Chirurgia dentară în Turcia

Este important de reținut că chirurgia estetică nu este interzisă în Islam. Ea este permisă și chiar recomandată în anumite circumstanțe. Acest tratament oferă un beneficiu medical pentru a îmbunătăți calitatea vieții și ar trebui să fie considerat halal și nu haram.

Top 10 operații estetice populare în Turcia

  1. Transplantul de păr;
  2. Mărirea sânilor;
  3. Liposucție;
  4. Blefaroplastie;
  5. Rinoplastie;
  6. Abdominoplastie;
  7. Lipofilling al feselor;
  8. Coborârea frunții;
  9. Balon gastric;
  10. Penoplastia.
Passeport pour voyager en Turquie
Pașaport pentru a călători în Turcia

Transplant de păr (implant de păr)

  • Definiție : Transplantul de păr este un tratament chirurgical care constă în implantarea de păr pe scalp. Grefele sunt prelevate din partea din spate a craniului.
  • Când este necesar un transplant de păr?
    Transplantul de păr este necesar pentru a acoperi calviția sau alopecia. De asemenea, este necesar pentru a da volum părului. Vârsta minimă pentru un transplant de păr este de 18 ani.
Photo avant et après d'une greffe de cheveux en Turquie
Fotografie înainte și după un transplant de păr în Turcia

Operația de transplant de părdurează între 2 și 6 ore. Transplantul de păr se efectuează, de obicei, sub anestezie locală. Riscurile și potențialele efecte secundare sunt o regenerare slabă, inflamații, edeme, umflături sau infecții. Nu există nicio spitalizare, deoarece operația se efectuează în ambulatoriu.

Șederea obligatorie în Turcia este de 7 zile. Timpul de convalescență este de 10 zile. Rezultatul final al unui transplant de păr se obține în termen de 9 până la 12 luni. Recreșterea este vizibilă după 3 luni.

Raport privind transplantul de păr în Turcia

Mărirea sânilor (implant mamar)

  • Definiție: Mărirea sânilor este o procedură chirurgicală care presupune implantarea de proteze mamare pentru a îmbunătăți dimensiunea și forma sânilor.
  • Când se realizează augmentarea sânilor?
    Mărirea sânilor se realizează din motive estetice sau pentru a corecta o ușoară ptoză mamară. Vârsta minimă este de 18 ani.
Photo avant et après d'une augmentation mammaire en Turquie
Fotografie înainte și după o mărire de sâni în Turcia

Operația de mărire a sânilor durează între 1 și 2 ore. Operația de mărire a sânilor se efectuează sub anestezie generală. Riscurile și potențialele efecte secundare sunt dezumflarea, ruperea implantului, sângerarea sau infecția. Șederea în spital este de 48 de ore.

Șederea obligatorie în Turcia este de 7 până la 10 zile. Un control trebuie efectuat în termen de 3 până la 6 luni. Timpul de convalescență este de 15 zile. Rezultatul final este vizibil imediat după operație.

Raport privind augmentarea sânilor

Liposucție (șolduri, stomac, coapse)

  • Definiție : Liposucția constă în aspirarea și extragerea excesului de grăsime subcutanată de la nivelul brațelor, stomacului, șoldurilor și coapselor.
  • Când se efectuează liposucția?
    Liposucția este necesară atunci când tehnicile obișnuite de slăbire au eșuat. Aceasta elimină celulele adipoase în exces acumulate în zone precum coapsele, stomacul, spatele, brațele, mânerele dragostei, gambele, gleznele și genunchii. Este recomandată pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani.
Simulation photo avant et après d'une liposuccion
Simulare foto înainte și după liposucție

Liposucția durează în medie 2 ore. Liposucția se efectuează sub anestezie locală sau generală, în funcție de zonele care urmează să fie tratate și de cantitatea de grăsime. Riscurile și potențialele efecte secundare includ vânătăi, dureri, infecții și edeme.

Spitalizarea durează 48 de ore. Șederea obligatorie în Turcia este de 7 până la 10 zile. Timpul de convalescență este de 10 până la 15 zile. Un prim rezultat este vizibil după 2 săptămâni, iar rezultatul final va fi vizibil după 3 luni.

Raport privind liposucția

Blefaroplastie (operația pleoapelor)

  • Definiție: Blefaroplastia este o operație de îmbunătățire a aspectului pleoapelor superioare și inferioare.
  • Când se efectuează blefaroplastia?
    Blefaroplastia este necesară pentru a corecta pleoapele lăsate și pentru a reduce pungile de sub ochi. Vârsta minimă pentru operație este de 18 ani.
Simulation photo avant et après d'une blépharoplastie
Simulare foto înainte și după blefaroplastie

Operația de blefaroplastie durează între 1 și 2 ore. Blefaroplastia se efectuează de obicei sub anestezie locală. Riscurile și potențialele efecte secundare sunt lăcrimarea excesivă, sensibilitatea la lumină, arsurile și pielea uscată.

Nu există o spitalizare pentru blefaroplastie, deoarece nu este necesară. Șederea obligatorie în Turcia este de 5 zile. Timpul de convalescență este de 5 până la 10 zile. Rezultatul final de 100% este vizibil imediat după operație.

Raport privind blefaroplastia

Rinoplastie (operație la nas):

  • Definiție: Rinoplastia este o procedură chirurgicală care presupune modificarea formei și dimensiunii nasului din motive estetice sau funcționale.
  • Când se efectuează rinoplastia?
    Rinoplastia este disponibilă începând cu vârsta de 18 ani. Este necesară pentru a reduce o cocoașă pe nas sau pentru a îndrepta puntea nazală.
Photo avant et après d'une rhinoplastie
Fotografii înainte și după o rinoplastie

Procedura de rinoplastie durează între 1 și 2 ore. Rinoplastia se efectuează de obicei sub anestezie generală. Riscurile și potențialele efecte secundare sunt neregularitățile, deformarea vârfului nasului și cicatricile inestetice.

Șederea în spital rareori depășește 24 de ore. Șederea medicală obligatorie în Turcia este de 7 zile. Timpul de convalescență este de 14 zile. Rezultatul final al rinoplastiei se obține în termen de 6 luni.

Interviu cu un chirurg despre rinoplastie

Abdominoplastie

  • Definiție: Abdominoplastia este o operație de reducere a cantității de grăsime sau de piele din jurul abdomenului.
  • Când se efectuează abdominoplastia?
    Abdominoplastia este necesară pentru a reduce excesul de piele de pe abdomen după o sarcină sau o pierdere excesivă în greutate. Este disponibilă începând cu vârsta de 18 ani.
Photo avant et après d'une abdominoplastie
Fotografie înainte și după abdominoplastie

Procedura de abdominoplastie durează între 2 și 4 ore. Abdominoplastia se efectuează, de obicei, sub anestezie generală. Riscurile și potențialele efecte secundare sunt infecția, sângerarea, cicatrizarea slabă și embolia pulmonară.

Spitalizarea durează 24 de ore. Șederea obligatorie în Turcia este de 7 zile. Timpul de convalescență este de 15 până la 20 de zile. Rezultatul final al unei abdominoplastii se obține după 6 săptămâni și durează ani de zile.

Raport privind abdominoplastia

Lipofilling al feselor (lifting brazilian al feselor BBL)

  • Definiție: Lipofillingul fesier, sau liftingul brazilian al feselor, este o operație care presupune injectarea în fese a grăsimii aspirate din alte părți ale corpului.
  • Când se efectuează lipofillingul fesier?
    Un lifting brazilian al feselor este necesar pentru a crește volumul feselor și pentru a le conferi un aspect mai tineresc. Vârsta minimă pentru această operație este de 18 ani.
Simulation photo avant et après d'un BBL
Simulare foto înainte și după un BBL

Procedura de lipofilling al feselor durează între 2 și 4 ore. Lipofillingul fesier se efectuează, de obicei, sub anestezie generală. Riscurile și potențialele efecte secundare sunt o transfuzie necesară, o embolie pulmonară grasă și trecerea grăsimii injectate în fluxul sanguin.

Spitalizarea durează 48 de ore. Șederea medicală obligatorie în Turcia durează între 7 și 10 zile. Durata convalescenței este de 15 până la 20 de zile. Rezultatul final al unui lifting facial brazilian se obține după 6 luni.

Interviu cu un chirurg BBL

Coborârea frunții (reducerea frunții)

  • Definiție: Coborârea frunții, sau reducerea frunții, este o operație care constă în reducerea părții superioare a frunții pentru a aduce linia părului în față.
  • Când este necesară o reducere a frunții?
    Reducerea frunții este necesară atunci când fruntea este prea mare sau disproporționată față de restul feței. Vârsta minimă pentru această operație este de 18 ani.
Photo avant et après d'un abaissement de la ligne frontale
Fotografii înainte și după o reducere a frunții

Operația de coborâre a frunții durează între 1 și 2 ore. Reducerea frunții se efectuează de obicei sub anestezie generală. Riscurile și potențialele efecte secundare includ amorțeală, pierderea sensibilității părului, sângerări, cicatrici inestetice, vânătăi și edeme.

Spitalizarea durează 24 de ore. Șederea obligatorie în Turcia este de 7 zile. Timpul de convalescență este de 10 până la 15 zile. Rezultatul final al unei reduceri a frunții se obține în 6 luni.

Video despre reducerea frunții

Balon gastric

  • Definiție: Balonul gastric este o operație endoscopică, nechirurgicală, care constă în plasarea unui balon în stomac pentru a da o senzație de sațietate și a încuraja pacientul să mănânce mai puțin.
  • Când se folosește balonul gastric?
    Balonul gastric este necesar pentru pierderea în greutate la pacienții supraponderali cu un IMC cuprins între 27 și 40. Vârsta minimă este de 18 ani.
Photo avant et après d'un ballon gastrique
Fotografie înainte și după un balon gastric

Procedura balonului gastric durează între 1 și 2 ore. Procedura se efectuează pe cale orală, fără a fi nevoie de anestezie generală. Riscurile și potențialele efecte secundare sunt durerile abdominale, greața și vărsăturile frecvente în primele câteva zile.

Nu există o perioadă de spitalizare, deoarece tratamentul se efectuează în regim ambulatoriu. Șederea obligatorie în Turcia este de 3 zile. Timpul de recuperare este de 3 zile. Rezultatul final se obține după 6 luni.

Video balon gastric

Penoplastia (mărirea penisului)

  • Definiție: Penoplastia, sau faloplastia, este o procedură chirurgicală care presupune injectarea de acid hialuronic pentru a prelungi penisul și a-i mări circumferința, ceea ce duce la o mărire generală a penisului.
  • Când se efectuează penoplastia?
    Penoplastia este necesară pentru mărirea sexului, îmbunătățirea performanțelor sexuale sau tratarea problemelor de ejaculare precoce. Vârsta minimă pentru această operație este de 18 ani.
Un homme en pleine confiance de virilité
Un bărbat cu încredere deplină

O penoplastie durează între 1 și 2 ore. Penoplastia se efectuează sub anestezie generală. Riscurile și potențialele efecte secundare sunt infecțiile, hematoamele și deformarea penisului. Spitalizarea durează 24 de ore.

Șederea obligatorie în Turcia este de 7 până la 10 zile. Timpul de recuperare este de 15 până la 20 de zile. Rezultatul final este vizibil imediat după operație și permite un câștig de 1 până la 4 cm.

Video despre penoplastie

putem ajuta să faceți o operație de succes, și la un preț redus.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Întrebări frecvente

Este chirurgia estetică în Turcia acoperită de securitatea socială?

Fie că este vorba de Europa sau de Turcia, tratamentul efectuat în scopuri pur estetice nu este acoperit de securitatea socială. În plus, asigurările de sănătate europene nu acoperă tratamentele efectuate într-o țară din afara Uniunii Europene.

Costul vieții în Turcia este mult mai scăzut decât în Europa. Pentru turci, al căror salariu mediu este de 380 de euro, chirurgia estetică este încă foarte scumpă. Pe de altă parte, este mult mai puțin costisitoare pentru străini, în ciuda calității ridicate a tratamentelor disponibile.

Totul depinde de tipul de operație efectuată. Tratamentul pentru urechile proeminente, de exemplu, este posibil încă din copilărie, în timp ce pentru mărirea sânilor trebuie să se aștepte până la sfârșitul adolescenței. Cele mai multe operații sunt efectuate începând cu vârsta de 16 sau 17 ani.

Majoritatea pacienților străini călătoresc la Istanbul, considerat uneori capitala mondială a chirurgiei estetice. Există, de asemenea, clinici excelente în marile orașe din Turcia, precum Ankara, Izmir, Antalya și Bursa.

Cuvântul din gură în gură este o modalitate eficientă de a găsi un bun chirurg estetician în Turcia. Mai multe site-uri web oferă, de asemenea, informații utile pentru a vă face o idee mai precisă despre chirurgii turci: ani de experiență, diplome, domeniu de expertiză etc.

Înainte de întoarcerea dvs. în Turcia, vom efectua un control de 5 zile al operației dvs. Toate operațiile de retușare vor fi acoperite gratuit. Se va asigura cazare la hotel pentru confortul dumneavoastră. În cazul unor complicații ulterioare, va trebui să plătiți doar biletul de avion.

Deoarece Turcia nu face parte din Uniunea Europeană, chirurgia estetică nu este acoperită de asigurările de sănătate europene. Cu toate acestea, este posibil să încheiați o asigurare medicală de călătorie pentru a obține o acoperire totală sau parțială a tratamentului dumneavoastră.

Despre autor

Émilie

Numele meu este Emilie Gervais și locuiesc în Istanbul, Turcia. Sunt un redactor medical cu cunoștințe științifice vaste și cu o experiență de peste 15 ani în domeniul cercetării cancerului și al biologiei moleculare. Am experiență în organizarea de congrese și în gestionarea proiectelor. Am capacitatea de a transfera concepte medicale și științifice complexe către diverse audiențe prin intermediul unei varietăți de mijloace de comunicare, inclusiv acest site web ca suport pentru scrierile mele.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️