Rinoplastia etnică în Turcia

rinoplastie etnică Turcia 1
Scris de Melissa

Din păcate, nu toată lumea are același nas ca Cleopatra! De aceea, rinoplastia în Turcia a devenit una dintre procedurile de chirurgie estetică preferate în Europa. Și așa cum există multe nasuri diferite, există diferite tipuri de rinoplastie, inclusiv rinoplastia etnică. Dar ce anume este aceasta? Și de ce atât de mulți oameni aleg să călătorească în Turcia pentru această operație? Iată o scurtă prezentare generală.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre rinoplastia etnică în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Cât costă rinoplastia etnică în Turcia?

Costul mediu al rinoplastiei etnice în Turcia este de 2.300 €. Procedura se efectuează sub anestezie generală și durează 3 ore. Durata șederii în Istanbul este de 7 zile, iar șederea în spital este de 1 noapte. Prețul acoperă cazarea, un translator, transferurile VIP și costul operației. Rezultatul final este vizibil în termen de 6 luni.

Rinoplastie1800 €
Rinoplastie secundară2200 €
Rinoplastie etnică2300 €
Rinoplastie cu ultrasunete2500 €

Ce este rinoplastia etnică?

Definiție

Rinoplastia, cunoscută și sub numele de chirurgia nasului, presupune remodelarea nasului unei persoane în funcție de anumite criterii de frumusețe.

Rinoplastia etnică se efectuează la bărbați și femei din Africa, America Latină, Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu. Mai general, se adresează pacienților asiatici și celor cu pielea neagră.

2 femmes souriantes de différentes ethnies
2 femei zâmbitoare de diferite etnii

Este important să înțelegem că rinoplastia etnică nu are nimic de-a face cu segregarea rasială! De fapt, acest tip de operație a fost dezvoltat pentru a se adapta la trăsăturile nazale specifice ale nasurilor negre sau, mai general, ale așa-numitelor nasuri “etnice”.

Pacienții care se supun acestui tip de operație nu caută să își facă nasul mai “occidental”: ei doresc pur și simplu să corecteze anumite defecte, la fel ca și persoanele care se supun unei rinoplastii standard.

Cu toate acestea, din cauza caracteristicilor anatomice și morfologice specifice ale nasurilor etnice, este necesar să se utilizeze anumite tehnici precise și specifice: este ceea ce permite rinoplastia etnică.

Video explicativ privind rinoplastia etnică

La fel ca și rinoplastia standard, această operație poate fi efectuată începând cu vârsta de 16 ani: acesta este momentul în care nasul își termină creșterea. Desigur, este necesar să fie însoțit de un reprezentant legal înainte de vârsta de 18 ani.

Fotografii înainte și după

Caracteristicile specifice ale nasului etnic

Nasul, ca și restul corpului, este rezultatul unei moșteniri familiale. De fapt, este posibil să vi s-a spus că aveți același nas ca și tatăl sau mama dumneavoastră!

În general, există 8 forme diferite de nasuri: bont, drept, convex, căzut, cambrat, acvilin, bourbonian și răsturnat. Dar se obișnuiește, de asemenea, să se facă o distincție în funcție de origine. Acestea sunt cunoscute sub numele de nasuri italiene, mediteraneene, africane sau asiatice.

Femme avec un nez asiatique
Femeie cu nas asiatic

Atunci când se folosește termenul “nas etnic“, acesta se referă în special la persoanele asiatice sau la cele cu pielea neagră. Nasurile lor au adesea următoarele caracteristici:

  • Piele groasă
  • Nări largi;
  • Oase mai scurte;
  • Cartilaje mai puțin dezvoltate.

Care sunt defectele cel mai des evidențiate de pacienți?

Indiferent de originea lor, caracteristicile anatomice specifice fiecărui nas pot determina pacienții să exprime nevoi foarte diferite. Cu toate acestea, există o serie de tendințe care se repetă cu regularitate în contextul rinoplastiei etnice.

Cele mai frecvente solicitări sunt

  • Reducerea lățimii nasului;
  • Să aibă nările mai puțin evazate;
  • O mai bună definire a vârfului nazal;
  • Un nas mai puțin aplatizat.
Femme avec un nez africain
Femei cu un nas african

În general, scopul este de a reduce dimensiunea nasului din față și de a o mări în profil.

De ce să vă faceți rinoplastie etnică?

Pentru a corecta un defect, păstrând în același timp armonia feței

Ca toate operațiile de chirurgie estetică din Turcia, rinoplastia etnică permite pacienților să corecteze anumite defecte. Atenție însă: nu există un nas perfect care să poată fi pur și simplu reprodus.

Dacă insistați pentru un nas standardizat, riscați să obțineți un rezultat nefiresc. Fie că este etnică sau standard, rinoplastia trebuie să fie adaptată la anatomia pacientului pentru a păstra armonia feței.

Une femme africaine montrant son nez
O femeie africană care își arată nasul afro

Așa că v-ați putea întreba: de ce să nu optați pur și simplu pentru rinoplastia tradițională?

Păstrarea frumuseții multiculturale

Chirurgii care efectuează rinoplastia “tradițională” se bazează, în general, pe un nas caucazian. Ei urmează astfel standardele de frumusețe occidentale, care se regăsesc de obicei la femeile europene albe.

Cu toate acestea, aceste standarde au evoluat în prezent, iar frumusețea este din ce în ce mai mult recunoscută în diversitatea sa multiculturală.

Rhinoplastie asiatique VS rhinoplastie africaine
Rinoplastia asiatică VS rinoplastia africană

Pacienții asiatici și cei cu pielea închisă la culoare nu caută o operație la nas în stil occidental. Aceștia caută să îmbunătățească anumite trăsături ale nasului lor, păstrându-și în același timp aspectul etnic general.

Cum poate fi păstrată identitatea etnică în timpul operației?

O femeie sau un bărbat poate avea așteptări care se abat într-o măsură mai mare sau mai mică de la “standardul” originilor lor. Totuși, acest lucru nu este neapărat un lucru rău! Cel mai important lucru este caaspectul estetic al nasului să fie în concordanță cu trăsăturile rasiale originale ale pacientului.

În timpul consultului inițial, chirurgul plastician din Istanbul va acorda, prin urmare, o atenție deosebită așteptărilor pacientului, deoarece modificările excesive ar putea duce la pierderea identității etnice.

Care sunt diferențele dintre rinoplastia etnică și cea tradițională?

Rinoplastia tradițională, care este foarte populară în Europa, poate fi utilizată pentru o varietate de motive:

  • Reducerea dimensiunii nasului;
  • Modificarea vârfului;
  • Corectarea unui nas deformat sau strâmb.
Photo avant et après d'une rhinoplastie ethnique sur femme asiatique
Fotografie înainte și după o rinoplastie etnică pe o femeie asiatică

Pentru a realiza acest lucru se folosesc mai multe metode, cum ar fi îndepărtarea oaselor sau remodelarea vârfului.

În cazul rinoplastiei etnice, tindem să întâlnim următoarele solicitări:

  • Reducerea dimensiunii bazei nazale ;
  • Ridicarea cocoașei dorsale (linia superioară);
  • A face vârful mai îngust.

Solicitările sunt, prin urmare, diferite de cele pentru rinoplastia convențională. Dar asta nu este tot: există, de asemenea, diferențe în ceea ce privește tehnicile de rinoplastie.

Pentru rinoplastia standard, de exemplu, podul nasului este adesea scurtat. În schimb, rinoplastia etnică este adesea folosită pentru a mări dimensiunea punții cu ajutorul cartilajului. O grefă de stabilizare a cartilajului este adesea folosită pentru a întări cartilajul relativ subțire al nasurilor etnice.

Photo avant et après d'une rhinoplastique ethnique sur femme de type afro
Fotografie înainte și după o rinoplastie etnică la o femeie afro

Pacienții asiatici și afro-americani au, de asemenea, o piele mai groasă în jurul nasului. Sângerările postoperatorii sunt, prin urmare, mai frecvente, motiv pentru care se realizează în general o rinoplastie închisă: cicatricile sunt apoi ascunse în interiorul nasului.

Rinoplastia etnică: apelați la un practician cu experiență!

Dacă vă gândiți să vă faceți o rinoplastie etnică în Turcia, este important să vă alegeți cu atenție chirurgul. În special, îi puteți adresa acestuia o serie de întrebări în timpul consultației pregătitoare:

  • Prin ce diferă tehnicile sale de operare de rinoplastia tradițională?
  • A efectuat deja o operație pe o persoană de originea dumneavoastră etnică?
  • Ce material de grefă va folosi, dacă este necesar?
  • Care sunt posibilele complicații și riscuri?
Une femme asiatique face à une femme africaine
Nasul asiatic vs. nasul african

Toate aceste întrebări vă vor permite să verificați dacă chirurgul turc are experiență în domeniul rinoplastiei etnice. Puteți fi sigur că el sau ea va folosi tehnici specifice pentru a ține cont de caracteristicile morfologice specifice ale nasului dumneavoastră. Rețineți că toate persoanele cu HIV sunt acceptate.

Cât costă o rinoplastie etnică?

V-ați decis să vă faceți o operație la nas în Istanbul? În primul rând, este important să aflați costul unei astfel de operații.

Rinoplastia este o operație complexă și foarte solicitantă. Întrucât nasul este situat la nivelul feței, cel mai mic defect ar fi imediat clar vizibil! De aceea, această operație este deosebit de costisitoare.

Coordinatrice calcule le prix d'une rhinoplastie ethnique
Coordonatoarea calculează prețul unei rinoplastii etnice

Prețul unei rinoplastii etnice

Dacă locuiți în Europa, primul instinct este probabil să vă adresați clinicilor europene. Totuși, aceasta nu este neapărat cea mai ieftină opțiune.

În Europa, costul mediu al unei rinoplastii etnice este de aproximativ 5.000 de euro. În funcție de oraș și de practician, acesta poate varia de la 4.000 € la peste 9.000 €! Trebuie apoi să adăugați anumite costuri suplimentare, cum ar fi diferitele consultații efectuate înainte de operație și prețul anestezistului.

Prețul rinoplastiei etnice în Turcia

Mulți pacienți aleg să călătorească în Turcia pentru a reduce costul operației. Sunt disponibile mai multe destinații: Istanbul, Antalya, Izmir, Bodrum, Ankara și Bursa.

Vue sur le Pont Galata à Istanbul
Vedere a podului Galata din Istanbul

Chirurgii esteticieni care profesează în Istanbul sunt acum considerați printre cei mai buni din lume. Ei au o mare experiență în domeniu și oferă prețuri mult mai mici decât în Europa!

Complexitatea rinoplastiei etnice va avea un impact asupra costului total. Costul mediu al unei rinoplastii etnice în Istanbul, Turcia, este de 2.300 de euro, cu un cost minim de 1.800 de euro și un cost maxim de 2.600 de euro. Prețurile sunt cu până la 70% mai ieftine decât în Europa.

Rinoplastia etnică: diferitele etape

Indiferent dacă mergeți la o clinică din Istanbul sau din Europa, procedura pentru o operație de rinoplastie etnică este cam aceeași.

Înainte de operație

Consultația care precede operația estetică de nas este o etapă care nu trebuie neglijată. În timpul acestei ședințe, chirurgul dumneavoastră va planifica restul operației.

Coordinatrice avec une patiente
Coordonatorul împreună cu un pacient

Nu ezitați să explicați cum vă simțiți în legătură cu nasul dumneavoastră:

  • Ce nu vă place la el?
  • Aveți un profil preferat?
  • Cum v-ați defini nasul în raport cu ceilalți?
  • etc.

Chirurgul dumneavoastră va lua apoi notă de toate detaliile și preocupările dumneavoastră. El va efectua apoi o examinare endoscopică a nasului dumneavoastră. Fără durere și foarte rapidă (1 sau 2 minute sunt suficiente), această examinare îi va permite să vă analizeze nasul din punct de vedere funcțional și estetic.

Simulări pe calculator

Ca și în Europa, chirurgii esteticieni din Turcia folosesc un program de simulare asistată de calculator pentru a vă transforma virtual nasul și pentru a vă face o idee despre cum va arăta rezultatul final.

Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că aceasta este doar o simulare: rezultatul real nu va fi neapărat identic cu imaginea digitală. Cu toate acestea, îi va permite chirurgului dumneavoastră să planifice procedurile chirurgicale necesare pentru a se apropia cât mai mult posibil de rezultatul prezentat în simulare.

Simulation avant et après une rhinoplastie ethnique
Simulare înainte și după rinoplastia etnică

Pregătiți-vă bine pentru operație

În general, există o perioadă de 15 zile între prima consultație cu chirurgul și data operației. Această perioadă este vitală pentru ca operația dumneavoastră să fie un succes.

Prin urmare, vă recomandăm să

  • Abțineți-vă de la fumat timp de 2 săptămâni înainte și după rinoplastie
  • Să nu luați aspirină, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau suplimente alimentare, pentru a limita riscul de sângerare.
  • Nu mâncați și nu beți nimic timp de 6 ore înainte de operație.

În plus, chirurgul va analiza împreună cu dvs. istoricul familial și alergiile, pentru a verifica dacă nu există contraindicații care ar putea interfera cu operația.

Chirurgien plasticien
Chirurg plastician

Cu o zi înainte și în dimineața operației, vi se va cere să vă dezinfectați pielea cu o soluție antiseptică.

În ziua operației

Rinoplastia etnică poate fi efectuată sub anestezie locală sau generală.

Pentru o remodelare a vârfului nasului sau pentru o mică umflătură, de exemplu, este suficient un anestezic local. Pe de altă parte, în cazul în care este necesară o operație pe partea osoasă a nasului, veți fi plasat automat sub anestezie generală.

Durata unei rinoplastii etnice poate varia de la 30 de minute la 3 ore. Încă o dată, totul depinde de modificările care vor fi aduse nasului dumneavoastră.

Hall d'une clinique esthétique en Turquie
Clinica estetică lobby în Turcia

De asemenea, este posibil să fiți spitalizat peste noapte în urma operației. Dacă călătoriți în Turcia, planificați o ședere de cel puțin 6 zile, pentru a avea timp pentru un control postoperator cu chirurgul în a 5-a zi, pentru a îndepărta pansamentele și atelele.

Riscuri, complicații și efecte secundare

Pot exista unele riscuri rare asociate cu rinoplastia etnică:

  • Vânătăi și umflături;
  • Sângerări și infecții;
  • Probleme cu tractul respirator;
  • Perforarea septului;
  • Vindecare slabă;
  • Probleme psihologice.

De aceea, ar trebui să aveți încredere în noi pentru a vă ajuta să vă alegeți chirurgul din Istanbul și să optați pentru un practician cu reputație și experiență.

Rețineți că, în religia islamică, rinoplastia etnică nu este haram. Ea este acceptată dacă scopul este de a elimina un defect care afectează organismul.

Un serviciu de închiriere de scaune cu rotile este disponibil pentru a asigura o experiență plăcută pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Precauții de luat după operație

Pacienții cu rinoplastie sunt, în general, monitorizați timp de cel puțin un an după operație. De asemenea, trebuie să știți că rezultatul estetic al operației nu va fi vizibil imediat: poate dura între 6 luni și 2 ani pentru ca totul să fie în perfectă ordine!

Prin urmare, pentru a obține un rezultat impecabil, este esențial să urmați câteva reguli în zilele, săptămânile și lunile care urmează operației.

Photo avant après d'une rhinoplastie Ethnique en Turquie
Fotografie înainte și după o rinoplastie etnică în Turcia

Curățarea nasului după rinoplastia etnică

O clismă nazală este esențială pentru o vindecare corespunzătoare. Aceasta vă va permite să evacuați sângele și crustele de pe pereții nazali, ajutând în același timp mucoasa să se regenereze mai rapid. Ar trebui să folosiți o soluție salină fiziologică pentru curățare.

Câteva sfaturi pentru a limita umflarea nasului

După o rinoplastie etnică, este perfect normal ca nasul dumneavoastră să fie umflat: aceasta este o simplă reacție de vindecare a țesuturilor. Acest fenomen este deosebit de accentuat la nasurile etnice, din cauza pielii mai groase.

  • Aplicați comprese reci sub ochi timp de 24 de ore după operație pentru a limita umflarea.
  • Dormiți cu capul ridicat deasupra trunchiului pentru a evita stagnarea lichidului în nas.
  • Evitați alimentele sărate, care favorizează retenția de apă. În schimb, consumați o dietă bogată în proteine și vitamine.

Dacă aveți probleme în a face o alegere, vă putem ajuta să reușiți să faceți o procedură de succes, și la un preț redus.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Întrebări frecvente

Cât durează o rinoplastie etnică în Turcia?

Rinoplastia etnică în Turcia este o modalitate permanentă de corectare a defectelor nasului. Cu toate acestea, după aproximativ cincisprezece ani, poate fi necesar să se facă câteva ajustări, deoarece nasul se modifică ușor odată cu vârsta (ca și restul corpului).

Rinoplastia etnică este o operație chirurgicală complet nedureroasă. În urma operației, este posibil să aveți pur și simplu o senzație de nas înfundat, care va dispărea spontan după câteva zile. Nu există durere din cauza vânătăilor sau a edemului.

Rata de succes pentru rinoplastia etnică în Turcia este de 98%. O cifră foarte liniștitoare, care atestă calitatea îngrijirilor oferite. Acesta este unul dintre motivele pentru care pacienți din întreaga lume călătoresc în Turcia pentru această operație.

În urma unei rinoplastii etnice, se recomandă să nu luați parte la nicio activitate sportivă timp de cel puțin 4 până la 6 săptămâni. Sporturile “cu risc ridicat” (în special sporturile de echipă și cele de luptă) trebuie evitate timp de cel puțin 2 luni.

Rinoplastia etnică se realizează, în general, folosind o abordare închisă, caz în care cicatricile sunt ascunse în interiorul nasului. Uneori, însă, este necesar să se facă o incizie la vârful nasului sau la baza nărilor: cicatricile sunt atunci vizibile, deși destul de discrete.

Șederea minimă în Turcia pentru o rinoplastie etnică este de 6 până la 7 zile. În funcție de desfășurarea operației, poate fi necesară o ședere de o noapte în spital. În general, chirurgul efectuează un control în a 5-a zi pentru a se asigura că totul este în ordine.

Despre autor

Melissa

Mă numesc Mélissa și din 2014 lucrez ca redactor medical și științific. Am o experiență vastă în redactarea de documente de reglementare și medico-marketing care acoperă o gamă largă de arii terapeutice.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️