Turismul medical în Turcia

turism medical Turcia 1
Scris de Émilie

Turismul medical în Turcia este în plină expansiune: chirurgie dentară, chirurgie estetică, restaurarea părului, chirurgie bariatrică etc. Oameni din toată Europa vin să profite de tarifele mici și de competențele unor chirurgi renumiți. Se vorbește de o rată de succes de 98%… Faceți un zoom pe această tendință.

Turcia este una dintre țările care au făcut cele mai remarcabile progrese în ultimii ani, în special în domeniul medicinei. Astăzi, nenumărate persoane din întreaga lume se îndreaptă spre această națiune anatoliană pentru tratamente și practici medicale avansate.

Datorită calității medicinei locale, Turcia este acum, fără îndoială, unul dintre liderii Europei în ceea ce privește turismul medical și de sănătate.

Vue sur le pont Galata d'Istanbul en Turquie
Vedere a podului Galata din Istanbul, Turcia

Dar care sunt ramurile medicinei în care Turcia se remarcă pentru turismul medical? Sunt costurile accesibile? Aflați mai multe despre complexitatea turismului medical în Turcia.

Costurile, principalul avantaj al turismului medical în Turcia

Există mai multe explicații posibile pentru succesul turismului medical din Turcia din ultimii ani. Unul dintre principalele motive este reprezentat de investițiile făcute de stat, care a profitat de creșterea economică pentru a-și dezvolta sectorul medical.

Dar principalul motiv pentru care atât de mulți turiști din întreaga lume se îndreaptă spre Turcia pentru tratament medical este reprezentat de prețurile mici, care nu împiedică serviciile să fie de cea mai înaltă și impecabilă calitate.

Hall de l'aéroport d'Istanbul
Sala de așteptare a aeroportului din Istanbul

Într-adevăr, dacă luăm exemplul transplantului de păr, una dintre principalele ramuri ale turismului medical din Turcia, prețul unei operații poate fi cu până la 70% mai ieftin decât în alte țări!

O diferență abisală, care explică în mare măsură atracția Turciei în ochii pacienților.

Alte avantaje ale turismului medical în Turcia

Pe lângă prețurile foarte accesibile ale majorității procedurilor efectuate, există și alte atribute care fac turismul de sănătate atât de atractiv pentru atât de multe persoane. În primul rând, simplificarea procedurilor administrative are mult de a face cu aceasta.

O serie de țări fac procedurile administrative mai complexe pentru a permite turiștilor medicali să le viziteze țara, ceea ce reprezintă un dezavantaj major, dar nu este cazul turcilor.

Hall d'une clinique esthétique à Istanbul
Holul unei clinici estetice din Istanbul

În plus, Turcia face eforturi mari pentru a-și asigura serviciile medicale. Sunt disponibile echipamente ultramoderne, de ultimă generație, ca să nu mai vorbim de calitatea șiexpertiza chirurgilor, care se numără printre cei mai buni din lume în domeniile lor respective.

În sfârșit, Turcia oferă cazare luxoasă și confortabilă și o bună îngrijire postoperatorie, într-o țară foarte favorabilă turismului, cu o populație relativ primitoare.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile care au făcut din Turcia o destinație atât de puternică pentru turismul medical și care au făcut din ea un adevărat centru pentru regiune.

Fotografii înainte și după

Câți turiști medicali vin în Turcia?

Peste 2 milioane de turiști medicali vizitează Turcia în fiecare an pentru operații. Tipurile de operații solicitate variază în funcție de fiecare persoană, dar principalele sectoare rămân chirurgia dentară, chirurgia cosmetică și a părului, chirurgia oculară cu laser și tratamentele dermatologice.

Desigur, în țară se efectuează multe alte tipuri de operații, dar cele anterioare sunt cele mai populare.

Vol long courrier d'un avion Turkish Airline
Zboruri pe distanțe lungi de la Turkish Airline

Mai mult de 300 de spitale ultramoderne, dotate cu toate facilitățile și echipamentele necesare, se ocupă anual de o populație atât de numeroasă. Acest tip de turism permite țării să acumuleze venituri de câteva miliarde de dolari pe an, o sumă considerabilă care o plasează pe podium în acest domeniu, în special alături de SUA.

Turismul medical în Turcia

Merită să subliniem și să discutăm mai detaliat despre turismul medical în Turcia și, mai precis, despre tipurile de operații efectuate. În linii mari, există trei categorii diferite de turism medical în Turcia. Acestea sunt turismul dentar, turismul estetic și turismul pentru păr, precum și turismul pentru medicina reproductivă și, mai precis, pentru fertilizarea in vitro.

Chirurgie dentară în Istanbul

Problemele dentare afectează aproape pe toată lumea. Chiar și cu o igienă orală impecabilă, nimeni nu este imun la problemele dentare, care se pot agrava în cele din urmă.

În timp ce problemele minore pot fi tratate pentru o sumă modică, situația se poate schimba rapid atunci când vine vorba de intervenții chirurgicale serioase. Pe lângă costurile enorme implicate, acest tip de procedură necesită o mare expertiză.

Dentiste et une patiente
Un dentist și un pacient

Optând pentru un tratament stomatologic în Turcia, este posibil săeconomisiți până la 70 sau chiar 80% din costul operației în Europa! Și puteți fi sigur că veți beneficia de servicii de cea mai bună calitate posibilă, cu chirurgi experți și echipamente de ultimă generație.

Chiar și pentru operațiile mai mici, economiile sunt considerabile. Turismul dentar în Turcia poate fi rentabil pentru doar două coroane dentare.

Se estimează că costul va fi cu 20 până la 30% mai mic, iar asta include costurile de călătorie! Cu cât operația este mai mare, cu atât economiile sunt mai mari.

Choix de la teinte des facettes dentaires
Alegerea nuanței fațetelor dentare

Și asta nu este tot, pentru că Turcia oferă o garanție pentru implanturile și protezele montate, precum și un serviciu post-vânzare care este întotdeauna disponibil în cazul unei probleme în urma unei operații.

În sfârșit, ca regulă generală, timpii de rambursare pentru tratamentele dentare sunt foarte scurți. Un alt avantaj care vă va convinge să vă efectuați tratamentul medical în această țară.

Chirurgia părului în Istanbul

Chirurgia părului este, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente motive pentru turismul medical în Turcia. Majoritatea persoanelor care apelează la chirurgia părului în Turcia sunt bărbați.

Motivul este că bărbații au tendința naturală de a suferi de chelie sau de chelie incipientă. Așa că aceștia vin în Turcia pentru a-și face implanturi de păr.

În primul rând, principalul avantaj al chirurgiei capilare este accesibilitatea sa. În medie, în Europa, costul a 1.000 de grefe este estimat la 2.200 de euro. În Turcia, vă puteți implanta 3.000 de grefe pentru același preț. Interesant, nu-i așa?

Chirurgien capillaire
Chirurgul de păr

Implanturile de păr sunt cel mai practicat tip de intervenție chirurgicală în Turcia. Țara se remarcă, de asemenea, prin progresele tehnologice și medicale în domeniu, mai mult decât în orice altă ramură a medicinei.

Astăzi, chirurgia de refacere a părului din Turcia este capabilă să obțină rezultate spectaculoase, totul fără a provoca durere pacientului, lucru pe care multe spitale din alte țări nu îl pot garanta.

Chirurgie estetică în Istanbul

Mult timp criticată pentru că ar fi prea artificială sau chiar imorală, tot mai mulți oameni apelează la chirurgia estetică. Este cazul persoanelor cu malformații congenitale sau care au suferit accidente, dar și al altor pacienți care pur și simplu au un complex cu privire la felul în care arată corpul lor.

În domeniul chirurgiei estetice, Turcia se ridică din nou la înălțimea provocării, în special în ceea ce privește calitatea și cantitatea personalului său medical. Țara are în total peste 1.200 de chirurgi calificați, renumiți în întreaga lume pentru competențele lor în materie de proceduri de chirurgie estetică;

tracé d'une chirurgie faciale
Urme de chirurgie facială

Turcia a jucat, de asemenea, un rol important în democratizarea chirurgiei estetice. Aceasta era rezervată celor foarte bogați, dar acum devine din ce în ce mai accesibilă.

În prezent, aproape oricine poate fi supus unei operații de chirurgie estetică la Istanbul sau în orice alt oraș turcesc: Antalya, Izmir, Bodrum, Ankara.

Țara oferă acum pacienților aceleași tratamente ca cele disponibile în Europa, la jumătate din costuri. O ofertă tentantă, care justifică încă o dată succesul Turciei în sectorul turismului medical.

Principalele proceduri de chirurgie estetică efectuate în Turcia sunt rinoplastia, liposucția (de obicei abdominală), chirurgia sânilor și chirurgia feselor.

Rinoplastie

Rinoplastia are ca scop corectarea și ajustarea dimensiunii nasului. Aceasta poate fi efectuată din motive estetice sau funcționale, sau ambele în același timp. Costul estimat al rinoplastiei în Turcia variază între 1.700 și 2.500 de euro.

Patiente avec un pansement sur le nez
Pacientă cu un bandaj pe nas

Liposucție abdominală

Aceasta este o procedură chirurgicală menită să elimine depozitele de grăsime pe care unii oameni le au pe stomac. Pentru cele mai multe persoane obeze, burta este o sursă de disconfort, iar acestea nu reușesc să se țină de dieta necesară pentru a scăpa de ea.

Trebuie remarcat faptul că liposucția abdominală poate avea succes dacă burta proeminentă a pacientului se datorează unei mase adipoase excesive, dar dacă problema se află în altă parte, liposucția nu va rezolva nimic.

Tracés pour une abdominoplastie
Trasee pentru abdominoplastie

În clinicile turcești, acest tip de intervenție chirurgicală se realizează pentru sume cuprinse între 2.650 și 3.100 de euro, în funcție de caz și de circumstanțe. Oricum, este totuși mult mai ieftin decât ceea ce veți găsi în alte țări, în special în Europa.

Operația la sân

Contrar credinței populare, chirurgia mamară nu se referă doar la creșterea dimensiunii sânilor unei femei. Deși este adevărat că acesta este cel mai frecvent motiv pentru mărirea sânilor, unele femei se supun unei intervenții chirurgicale pentru motivul opus.

De fapt, sânii prea mari pot fi o sursă de handicap în viața unei femei și pot provoca dureri zilnice. Acest lucru este cunoscut sub numele de reducere a sânilor.

Prin urmare, chirurgia sânilor poate fi efectuată atât din motive estetice, cât și funcționale. Vă puteți aștepta să plătiți între 2.200 și 2.800 de euro pentru o astfel de operație la medicii din Turcia.

Tracé pour une réduction mammaire
Schema pentru o reducere a sânilor

Reconstrucția feselor

Această operație chirurgicală presupune creșterea dimensiunii feselor și îmbunătățirea formei acestora. Se efectuează în mod evident la femei, pentru care forma feselor este un atribut important conform standardelor de frumusețe predominante în prezent.

Acest tip de tratament chirurgical este cunoscut și sub numele de lifting brazilian al feselor BBL, deoarece se crede că ideea a apărut în Brazilia în anii 1960.

Este important de știut că liftingul brazilian nu presupune, așa cum cred unii, aplicarea de silicon pe fese. Acesta implicăextragerea propriei grăsimidintr-o parte a corpului și reinjectarea acesteia în fese.

Fesses galbée après un BBL
Fese conturate după BBL

Această procedură este puțin mai scumpă decât celelalte, cu un preț mediu estimat între 2.500 și 3.200 de euro, în funcție de caz. Cu toate acestea, este, în mod natural, mult mai ieftină decât orice altceva pe care îl puteți găsi în Europa și în alte părți, și cu cele mai bune resurse disponibile.

Fie că sunteți sănătos sau în scaun cu rotile, unitatea noastră este accesibilă persoanelor cu mobilitate redusă.

Aprobarea la nivel mondial a calității serviciilor medicale turcești

Mulți oameni sunt sceptici cu privire la calitatea serviciului medical oferit de spitalele turcești. Motivul principal al acestei neîncrederi constă în prețurile ciudat de accesibile, care, așa cum am menționat deja, sunt uneori cu până la 80% mai ieftine decât în alte părți. Cu toate acestea, nu lipsesc dovezile că medicina turcească este de înaltă calitate.

JCI Accréditation
Acreditarea JCI

Multe dintre cele mai credibile și renumite organizații internaționale recunosc calitatea medicinei din Turcia. Printre acestea se numără JCI (Joint Commissions International), JCAHO (Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations) și ISO.

Date cheie

În decurs de abia un deceniu, turismul medical din Turcia a devenit unul dintre liderii mondiali în acest domeniu. Peste 250.000 de operații chirurgicale sunt efectuate în fiecare an în această țară.

Trebuie remarcat faptul că, în religia islamică, turismul medical nu este haram. Este halal și este acceptat deoarece are ca scop eliminarea unui defect care afectează organismul.

Datorită calității spitalelor și chirurgilor săi, dar și a prețurilor pe care a reușit să le ofere, Turcia se bucură de un succes atât de fulminant. Bărbații și femeile cu HIV sunt cu toții acceptați. Faptul că operațiile costă cu până la 70% mai puțin decât în Europa, inclusiv costurile de călătorie, este o realizare remarcabilă.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei intervenții chirurgicale cu costuri reduse, Turcia este probabil una dintre cele mai bune opțiuni. Mai ales dacă este într-unul dintre domeniile în care medicina turcă excelează.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Întrebări frecvente

Am nevoie de un VISA pentru a călători în Turcia?

Dacă sunteți cetățean european, nu aveți nevoie de viză pentru a merge în Turcia. Cu condiția ca numărul total de zile pe care urmează să le petreceți în Turcia să nu depășească 90 de zile. Cu toate acestea, trebuie să prezentați un pașaport valabil sau o carte de identitate cu o dată de valabilitate mai mare cu cel puțin 150 de zile decât data intrării în Turcia.

Nu este posibil să se obțină rambursarea pentru operațiile efectuate în străinătate. Chiar și în Europa, majoritatea operațiilor estetice nu sunt rambursate de fondul european de asigurări de sănătate. Prin urmare, se recomandă să încheiați o asigurare de călătorie.

Operațiile de chirurgie estetică în Turcia se efectuează, în general, în următoarele 4 orașe turcești: Istanbul, Izmir, Ankara și Antalya. Ceea ce înclină balanța în favoarea acestei țări este caracterul turistic al orașelor sale și prețurile practicate acolo, care sunt cu 70% mai ieftine decât în Europa.

În urma unei călătorii medicale, trebuie să vă reluați activitatea sportivă treptat. În plus, fiecare intervenție chirurgicală este diferită și necesită o perioadă de repaus specifică. Vă rugăm să respectați perioada de convalescență stabilită de chirurgul dumneavoastră.

Turismul medical vă permite să faceți economii considerabile și să descoperiți în același timp noi destinații: Tunisia, Thailanda, Spania, Brazilia etc. Turcia oferă cel mai bun raport calitate-preț, în ceea ce privește rapiditatea tratamentului și calitatea îngrijirilor.

Înainte de a vă întoarce acasă, vom efectua un control în ziua 5 a operației. Toate operațiile de retușare vor fi acoperite gratuit. Hotelul va fi pus la dispoziție pentru confortul dumneavoastră. În cazul unor complicații ulterioare, va trebui să plătiți doar biletul de avion.

Despre autor

Émilie

Numele meu este Emilie Gervais și locuiesc în Istanbul, Turcia. Sunt un redactor medical cu cunoștințe științifice vaste și cu o experiență de peste 15 ani în domeniul cercetării cancerului și al biologiei moleculare. Am experiență în organizarea de congrese și în gestionarea proiectelor. Am capacitatea de a transfera concepte medicale și științifice complexe către diverse audiențe prin intermediul unei varietăți de mijloace de comunicare, inclusiv acest site web ca suport pentru scrierile mele.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️