Balon gastric în Turcia

balon gastric Turcia 1 1
Scris de Émilie

Tot ce trebuie să știți despre balonul gastric endoscopic și balonul gastric Allurion Elipse în Turcia! Care este prețul mediu în Istanbul? Sfaturile noastre pentru o operație de balon gastric de succes în Turcia.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre balonul gastric Allurion Elipse și endoscopia în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi bariatrici calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Cât costă un balon gastric în Turcia?

În Istanbul, un balon gastric endoscopic costă 1.100 de euro pentru 6 luni și 2.200 de euro pentru 12 luni. Trebuie să lăsați 200 de euro pentru a-l îndepărta. Un balon gastric Allurion Elipse costă 2.100 de euro. Balonul ocupă spațiu în stomac și vă permite să vă umpleți rapid. Tehnica este reversibilă, nedureroasă, sigură și ambulatorie.

Acest preț include balonul, taxele de spitalizare, medicația, analizele cu raze X, suplimentele nutritive (vitamine, proteine și colagen), asistența lingvistică și urmărirea de către un nutriționist.

Balon gastric 6 luni1100 €
Balon gastric 12 luni2200 €
Balon gastric Allurion Elipse2100 €
Îndepărtarea balonului gastric200 €

Cuvânt înainte

Știați că? În 2016, în lume existau puțin peste 1,9 miliarde de adulți supraponderali, dintre care 650 de milioane erau obezi. 6 ani mai târziu, OMS trage un semnal de alarmă, calificând acest fenomen drept o veritabilă “epidemie”.

Și nu este o coincidență faptul că obezitatea este acum definită ca o problemă de sănătate publică: ea poate duce la numeroase probleme de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, diabet și anumite tipuri de cancer.

Femme complexée par son ventre
O femeie complexată de burtă

În fața acestei situații, numărul soluțiilor pentru combaterea obezității a crescut constant: modificări ale stilului de viață (în special în ceea ce privește alimentația și activitatea fizică), medicamente, îngrijire psihologică etc. Atunci când aceste măsuri nu sunt suficiente, este posibil să se apeleze la chirurgia obezității, cunoscută și sub numele de chirurgie bariatrică.

Balonarea gastrică este una dintre cele mai eficiente modalități de a promova pierderea în greutate. Dar ce presupune mai exact? Și de ce este mai bine să mergem în Turcia pentru a face această operație? Iată cum funcționează.

Câteva aspecte generale despre balonul gastric

Definiția balonului gastric

Balonul gastric este o procedură nechirurgicală folosită pentru a combate obezitatea. Procedura este potrivită atât pentru bărbați, cât și pentru femei. La fel ca toate tratamentele pentru obezitate, chirurgicale sau nechirurgicale, este un mijloc temporar de a pierde în greutate: obezitatea, și în special obezitatea morbidă, este considerată, de fapt, o boală cronică care trebuie “îngrijită pe tot parcursul vieții”.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Balon gastric umflat și dezumflat

Utilizarea unui balon gastric are ca scop schimbarea obiceiurilor alimentare ale pacienților prin reducerea senzației de foame.

În termeni practici, un balon este înghițit sau plasat în stomac. Acesta este apoi umplut cu aer sau lichid pentru a ocupa o parte din volumul gastric. Datorită prezenței acestui balon, pacienții se vor simți mai repede sătui, ceea ce îi va încuraja să mănânce mai puțin.

Spre deosebire de bandajul gastric sau de tehnica gastric sleeve, balonul gastric nu necesită intervenție chirurgicală: este, prin urmare, un tratament minim invaziv, ceea ce îl face destul de popular în rândul pacienților.

Desigur, această tehnică nu poate fi considerată o soluție miraculoasă pentru pierderea în greutate. După cum descrie Dr. Maeva Guillaume, “balonul face 50% din muncă”: depinde apoi de pacienți să pună în aplicare un stil de viață adecvat, practicând o activitate fizică regulată și adoptând bune obiceiuri alimentare.

Cu toate acestea, balonul gastric poate fi o soluție salvatoare pentru pacienții care refuză să se supună unei intervenții chirurgicale tradiționale.

Cine poate beneficia de operația cu balon gastric în Turcia?

Indiferent dacă este efectuat în Europa sau în Turcia, balonul gastric se adresează pacienților obezi sau supraponderali pentru care sprijinul nutrițional inițial nu a dat rezultatele dorite.

Majoritatea centrelor medicale folosescIMC (indicele de masă corporală ) pentru a determina dacă un pacient poate beneficia sau nu de această procedură.

Ca o reamintire, IMC este o măsurătoare care stabilește o relație între înălțimea și greutatea unei persoane. Pacienții care pot beneficia de o intervenție chirurgicală cu balon gastric au un IMC:

  • 27 până la 30: persoane supraponderale;
  • 30 până la 35: sunt persoane care sunt moderat obeze;
  • 35 până la 40: obezitate severă;
  • Peste 40: obezitate morbidă.
Calcul de l'IMC
Calcularea IMC

Balonul gastric nu este destinat pacienților care doresc să slăbească din motive pur cosmetice: este un dispozitiv medical conceput pentru a limita riscurile pentru sănătate asociate obezității. Există, de asemenea, anumite contraindicații pentru acest dispozitiv: acestea sunt evaluate la prima întâlnire cu chirurgul.

Procedura de operație

Procedura de montare a unui balon gastric în Turcia este exact aceeași ca în Europa. Iată care sunt principalele etape.

Înainte de introducerea balonului gastric

În primul rând, vă veți întâlni cu o serie de profesioniști din domeniul sănătății:

  • Un gastroenterolog: această întâlnire inițială vă va permite să verificați dacă un balon gastric este potrivit pentru situația dumneavoastră. Veți putea pune întrebări cu privire la operație, la riscurile potențiale, la urmărirea postoperatorie etc.
  • Un medic anestezist: este o întâlnire obligatorie înainte de orice procedură de anestezie. Aceasta este o ocazie de a face un bilanț al eventualelor alergii pe care le aveți și de a verifica dacă nu există contraindicații în cazul în care luați medicamente în același timp.
  • Un nutriționist sau un dietetician: acesta va defini un program alimentar adaptat situației dumneavoastră, pentru a spori eficiența sistemului.
  • Un antrenor sportiv: deși nu este întotdeauna oferită, această programare poate fi utilă pentru a-i ajuta pe pacienți să își reia activitatea fizică după operație.
  • Un psiholog: această consultație poate fi necesară pentru unii pacienți, în special dacă o problemă psihologică se află la originea unei diete dezechilibrate.
Diagrama endoscopului cu capsula până la stomac

Introducerea balonului pentru bărbați și femei

În funcție de IMC-ul pacientului, pot fi utilizate diferite baloane gastrice. Acestea diferă în ceea ce privește compoziția, metoda de aplicare și durata de timp în care rămân în stomac.

Baloane gastrice endoscopice

Baloanele Spatz, Orbera sau Heliosphère BAG necesită o fibroscopie a stomacului (cunoscută și sub numele de balon gastric endoscopic). Aceste baloane pot fi utilizate în cadrul unui tratament de 6 luni sau de 12 luni, în funcție de model.

Efectuată sub anestezie de către un gastroenterolog, fibroscopia presupune introducerea unui cablu prevăzut cu o cameră în stomac. Balonul gastric (dezumflat) este apoi introdus prin gură în stomac. Odată ajuns la locul său, acesta este umplut cu aer sau lichid cu ajutorul unui cateter.

Această operație durează, în general, între 15 și 20 de minute, după care pacientul este plasat sub observație timp de câteva ore.

Pentru un balon gastric Allurion Ellipse

Balonul Allurion (cunoscut anterior sub numele de Elipse) este un tip de balon gastric înghițibil care nu necesită endoscopie.

Procédure de mise en place du ballon gastrique
Procedura de introducere a balonului gastric

Pacientul începe prin înghițirea balonului, care este plasat în interiorul unei capsule mici. Odată ce capsula s-a dizolvat, balonul este umplut (tot cu ajutorul unui cateter) cu o soluție salină sterilă.

Operația durează aproximativ același timp ca și tehnica de fibroscopie: aproximativ douăzeci de minute. După aproximativ 4 luni, balonul se degradează în stomac, înainte de a fi evacuat în mod natural prin tractul digestiv.

După plasare

Odată ce balonul a fost plasat în stomac, se pune în aplicare o monitorizare multidisciplinară pentru a ajuta pacienții să piardă în greutate pe termen lung:

  • Pe plan medical: în cele câteva zile care urmează operației, pot fi resimțite anumite efecte secundare (greață, dureri abdominale etc.). Gastroenterologul poate prescrie atunci medicamente pentru a atenua durerile, precum și un eventual concediu de odihnă.
  • Nutriție: aproximativ o dată pe lună, se stabilește o întâlnire cu un nutriționist sau dietetician pentru a revizui obiceiurile alimentare ale pacientului.
  • La nivel fizic: se pune în aplicare un program de activitate fizică adaptată pentru a permite pacientului să piardă în greutate în mod durabil și eficient.
Le Pack gastrique Allurion
Pachetul gastric Allurion

În timp ce baloanele Elipse se degradează în mod natural după 4 luni, alte tipuri de baloane gastrice trebuie îndepărtate după 6 sau 12 luni: îndepărtarea se realizează cu ajutorul unei simple fibroscopii a stomacului.

Ulterior, este bineînțeles necesar să se continue cu obiceiurile fizice și nutriționale care au fost puse în aplicare pentru a evita riscul de recădere în greutate.

De ce să mergeți la Istanbul pentru o intervenție chirurgicală cu balon gastric?

Medicul dumneavoastră v-a sfătuit să vă montați un balon gastric pentru a vă ajuta să slăbiți? Ei bine, înainte de a face o programare la clinica locală, ar trebui să știți că ar putea fi mult mai avantajos să călătoriți la Istanbul. Iată 2 motive pentru care.

Vue panoramique sur Istanbul
Vedere panoramică a Istanbulului

Calitate echivalentă a serviciilor

Din moment ce operația cu balon gastric este mai puțin costisitoare în Istanbul, este perfect legitim să te întrebi: poți obține aceeași calitate a serviciilor într-o clinică din Turcia ca într-o clinică privată din Europa?

Iar răspunsul este da! Procedura este exact aceeași, iar fiecare operație este efectuată conform unor standarde medicale stricte. La fel ca în Europa, veți beneficia, de asemenea, de o monitorizare medicală, fizică și nutrițională completă pentru a spori eficiența procedurii.

În plus, în Turcia se găsesc medici foarte buni, specializați în chirurgia de slăbire. Prin urmare, puteți merge mai departe cu ochii închiși, cu garanția unei îngrijiri personalizate și de calitate.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Balon gastric umflat și dezumflat

Aveți HIV? O clinică specială a fost special amenajată pentru a vi se introduce un balon gastric în condiții de deplină siguranță atât pentru dumneavoastră, cât și pentru personal.

Câtă greutate puteți pierde cu un balon gastric?

Pierderea în greutate la care vă puteți aștepta este specifică profilului pacientului. Cu un balon gastric ALLURION ELIPSE, veți pierde până la 15% din greutatea inițială în primele 6 săptămâni de la montare.

În general, observăm o pierdere de 10 până la 20% din greutatea totală în primele câteva luni de tratament. Pentru un pacient de 100 kg, de exemplu, pierderea ar putea fi între 10 și 20 de kilograme.

După îndepărtare, dacă pacientul menține un stil de viață sănătos și echilibrat, poate pierde aproape jumătate din greutatea inițială. Pierderea excesului de greutate este garantată în proporție de 90%.

Le ballon gastrique Allurion dans la main de la coordinatrice
Balonul gastric Allurion în mâna coordonatorului

Ce pot mânca cu un balon gastric?

Un balon gastric trebuie montat în urma unei consultări cu un nutriționist. După operație, dieta dumneavoastră va fi monitorizată îndeaproape. Aceasta va fi, de asemenea, o oportunitate de a învăța cum să mâncați mai bine, de a descoperi noi rețete și de a prepara mâncăruri sănătoase.

  • În prima săptămână, veți mânca doar alimente lichide.
  • În a doua săptămână, cantitatea de alimente pe care o veți mânca trebuie să fie amestecată ca și cum ar fi mâncare pentru copii.
  • În a treia săptămână, puteți începe să mâncați alimente moi.
  • Începând cu a patra săptămână, puteți începe cu o dietă normală.
  • Toate acestea sunt completate cu vitamine, proteine și colagen.
Kitul de bun venit Allurion Elipse

Iată câteva precauții de luat după plasarea unui balon gastric Turcia :

  • Mâncați foarte ușor și încet în primele câteva săptămâni de la operație.
  • Luați înghițituri mici și cantități mici din farfurie.
  • După ce ați înghițit o îmbucătură, așteptați 20 de secunde înainte de a lua alta. Permiteți alimentelor să fie digerate corespunzător.
  • Băuturile carbogazoase, alcoolul și medicamentele efervescente sunt interzise în primele câteva luni de la umflătura stomacală.
  • Nu beți în timpul meselor, ci cu 30 de minute înainte și după. Acest lucru poate provoca vărsături.
  • Mâncați cu cel puțin 2 ore înainte de a merge la culcare pentru a evita refluxul.
  • Opriți mâncarea la prima senzație de sațietate.
  • Angajați-vă într-o activitate fizică regulată, de intensitate scăzută.
Coordinatrice avec une patiente
Coordonator cu un pacient

Riscuri, complicații și efecte secundare

Pot exista unele riscuri rare asociate cu balonarea gastrică:

  • Crampe la stomac ;
  • Greață și vărsături;
  • Leziuni la nivelul stomacului;
  • Sângerare excesivă;
  • Pancreatită acută și ulcere.

De aceea, ar trebui să aveți încredere în noi pentru a vă ajuta să alegeți chirurgul potrivit în Istanbul și să optați pentru un practician cu reputație și experiență.

În plus, operația cu balon gastric este permisă în Islam. Această operație este Halal și nu Haram, deoarece oferă beneficii medicale, ajutând oamenii cu calitatea vieții lor.

Angajamentul nostru față de accesibilitate se reflectă în echipamentele noastre pentru persoanele cu mobilitate redusă (PRM).

Cât costă un balon gastric în Turcia?

În Turcia, ar trebui să vă așteptați să plătiți între 1.100 și 2.200 de euro pentru un balon gastric. Cu toate acestea, acest preț variază în funcție de tehnicile utilizate și de reputația chirurgului. Procedura se efectuează sub anestezie locală și durează 30 de minute.

Pacientul rămâne la Istanbul timp de 4 zile. Prețul include anestezia, operația, analizele cu raze X și medicamentele. Primele rezultate sunt vizibile în termen de 3 luni.


Dacă aveți probleme în a vă decide, putem ajuta să profitați la maximum de șederea dumneavoastră medicală, la un preț redus.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Întrebări frecvente

Cât durează un balon gastric?Quelle est la durée de vie d’un ballon gastrique ?

Durata de viață a unui balon gastric în Turcia depinde de procedura aleasă. Dacă optați pentru un balon Elipse, acesta se va evacua în mod natural prin fecale după 4 luni. În cazul altor tipuri de baloane gastrice, acestea trebuie îndepărtate după 6 sau 12 luni.

Dacă optați pentru balonul Elipse, va fi foarte ușor să vă înghițiți balonul de slăbit. Procedura nu necesită anestezie și tot ce trebuie să faceți este să înghițiți o capsulă prin intermediul unui cateter. Cu toate acestea, balonul gastric endoscopic necesită o anestezie generală.

Balonul gastric în Turcia este o operație neinvazivă. Prin urmare, există puține riscuri sau efecte secundare. Cu toate acestea, unii pacienți pot avea crampe la stomac, vărsături, greață sau o senzație de greutate în abdomen.

Pentru a beneficia de un balon intragastric în Turcia, criteriul de eligibilitate este IMC (indicele de masă corporală) și nu doar greutatea. Această operație se adresează pacienților supraponderali sau obezi (IMC între 30 și 35) care nu au obținut rezultate cu ajutorul dietelor.

Prețul unei operații cu balon gastric variază în funcție de mai mulți factori, printre care tipul de procedură ales, calitatea serviciului, furnizorul, țara și orașul în care se efectuează operația. Cu toate acestea, cele mai ieftine tarife se găsesc în principal în Turcia.

Deși operația de plasare a unui balon gastric durează doar 15-30 de minute, durata de ședere poate fi mai lungă. De fapt, veți petrece minimum 4 zile în Turcia, pentru ca profesia medicală să vă poată monitoriza pentru a evita orice complicații.

Cu un balon gastric, se recomandă să mâncați mese ușoare și echilibrate, constând în alimente bogate în proteine slabe, legume gătite, fructe, cereale integrale și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Mâncați și mestecați încet și beți suficientă apă între mese pentru a vă ajuta să vă simțiți sătul. Evitați alimentele prea grase sau prea dulci.

Pentru a dormi cu un balon gastric, asigurați-vă că urmați recomandările medicului dumneavoastră. Evitați mesele grele înainte de culcare, dormiți cu capul ușor ridicat, evitați să dormiți pe burtă și urmați o dietă adecvată pentru a evita refluxul gastric în timpul nopții.

Despre autor

Émilie

Numele meu este Emilie Gervais și locuiesc în Istanbul, Turcia. Sunt un redactor medical cu cunoștințe științifice vaste și cu o experiență de peste 15 ani în domeniul cercetării cancerului și al biologiei moleculare. Am experiență în organizarea de congrese și în gestionarea proiectelor. Am capacitatea de a transfera concepte medicale și științifice complexe către diverse audiențe prin intermediul unei varietăți de mijloace de comunicare, inclusiv acest site web ca suport pentru scrierile mele.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️