FAQ Întrebări / Răspunsuri

Cât cereți? Cât cereți pentru serviciile dumneavoastră?

BestClinic nu percepe nicio taxă de la pacienți. Serviciul nostru este complet gratuit. Pre-diagnoza noastră este, de asemenea, complet gratuită. Dacă sunteți mulțumit de prețul operației, veți plăti tratamentul direct la spital sau la clinică.

Cum pot să aflu cât costă o operație?

Cel mai bun mod de a afla cât va costa o operație este să completați formularul de pe pagina fiecărei clinici. În acest fel, și după analizarea dosarului dumneavoastră, veți obține un preț personalizat în funcție de constrângerile și obiectivele dumneavoastră. Vă rugăm să rețineți că aceste prețuri sunt orientative și, deși exacte, nu reflectă neapărat costul pentru dumneavoastră. Chirurgia estetică, în special, este foarte adesea adaptată la nevoile individuale pentru a contribui la obținerea rezultatului dorit. De exemplu, întinerirea facială este o combinație de tratamente chirurgicale și nechirurgicale. În timp ce o persoană poate avea nevoie de un lifting facial complet și de unele tratamente de resurfacție a pielii, o alta poate avea nevoie doar de un lifting facial inferior și poate de unele tratamente pentru ochi. Prin urmare, prețurile pot fi foarte diferite.

Cum și când îmi plătesc tratamentul?

Plătiți tratamentul la spital sau la clinică, în euro sau în moneda locală. Majoritatea locurilor acceptă numerar, precum și alte opțiuni de plată, inclusiv transferuri bancare, carduri de credit și de debit și cecuri de călătorie. Dacă aveți îndoieli, întrebați pur și simplu la spital sau la clinică înainte de a pleca.

De ce să nu mergi direct la spital și să te ocolești complet?

Întrucât serviciul nostru este 100% gratuit, nu aveți nimic de câștigat dacă mergeți direct la spital, dar pierdeți serviciul pe care îl oferim clienților noștri. Echipa noastră de asistență pentru clienți vă poate oferi un plus de liniște și vă poate ajuta să răspundeți la orice întrebare pe care o aveți, pe baza experienței noastre în ceea ce privește trimiterea pacienților în străinătate. Parteneriatele noastre sunt atât de apreciate de spitale încât clienții noștri vor ajunge direct în fața cozii, de fiecare dată. Mai mult, în unele zone, partenerii noștri pot oferi servicii gratuite, cum ar fi tratamente spa și masaje.

Oferiți facilități de plată?

Clinicile cu care lucrăm vă vor oferi opțiunea de a plăti în mai multe rate.

Există reduceri pentru tranzacții multiple?

Suntem dependenți de prețurile practicate de spitale și clinici. Din păcate, nu putem negocia prețurile. Dar stați liniștit, intermediarul nostru se va asigura că veți găsi cea mai potrivită unitate și că veți plăti doar prețul corect.

Chirurgii vorbesc engleza?

Da, medicii și personalul sunt obișnuiți să trateze pacienții internaționali în limba engleză, precum și în multe alte limbi. Specificăm limbile vorbite de clinică pe fiecare pagină. În plus, dorim să mulțumim partenerului nostru traduction-pas-cher.com pentru amabilitatea de a colabora la traducerea în limba engleză a site-ului nostru.

Pot să vorbesc direct cu medicul/chirurgul?

Da, putem aranja acest lucru pentru dumneavoastră, trebuie doar să completați formularul de profil medical al pacientului (vi-l vom trimite) și să urmați procesul. După ce ați trimis informațiile medicale și fotografiile, puteți discuta mai departe cu medicul.

De ce sunt mai ieftine operațiile și tratamentele cosmetice în străinătate?

Intră în joc diverși factori. De exemplu, costurile de trai sunt, în general, mult mai mici – acest lucru include medicii, asistentele, anesteziștii și alt personal medical asociat. Cheltuielile generale sunt, de asemenea, mai ieftine, cum ar fi chiria, utilitățile, echipamentele de laborator, asigurările și costurile administrative. Aceste cheltuieli “ascunse” pot reprezenta o proporție semnificativă din factura medicală, astfel încât orice reducere a acestor costuri va duce la economii considerabile pentru dumneavoastră.

Este calitatea îngrijirii la fel de bună ca în țara dumneavoastră de origine?

Da, dacă nu chiar mai bine. Există unități de clasă mondială cu reputație excelentă, multe dintre acestea fiind centre cunoscute și recunoscute pentru pacienții internaționali. Datorită acreditării JCI (Joint Commission International), unitățile internaționale sunt acum comparate la aceleași standarde ca și unitățile medicale din SUA – așa că urmăriți marcajul JCI. În acest fel, sunteți asigurat de cele mai înalte standarde de calitate. Cu toate acestea, doar pentru că o unitate nu este acreditată JCI nu înseamnă că nu se potrivește cu unitățile pe care le-ați folosit în țara dumneavoastră de origine. La BestClinic, scopul nostru este de a oferi pacienților o reprezentare reală a pieței într-un singur loc, așa că nu ar fi corect să filtrăm toate unitățile care nu sunt acreditate JCI, dar le includem doar pe cele mai bune dintre cele mai bune.

Sunt chirurgii calificați și experimentați?

Da, lucrăm doar cu specialiști și chirurgi de top, care sunt foarte calificați și cu experiență în domeniul chirurgiei estetice, plastice, reconstructive, capilare și reproductive.

Este tehnologia la zi?

Da, datorită bugetelor mari ale acestor facilități, sunt disponibile echipamente de clasă mondială și tehnologii de ultimă generație asociate. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că destinațiile de turism medical s-au ocupat bine de chirurgia estetică și plastică, dar pacienții sunt acum la fel de predispuși să călătorească pentru tratamente de fertilitate, terapii cu celule stem și cele mai recente tratamente împotriva cancerului în facilități specializate de înaltă tehnologie.

Cum arată standardele de igienă, sterilizare și procedurile de siguranță?

Din nou, cu referire la acreditarea JCI, toate aceste standarde sunt acoperite și respectate ca parte a acesteia, iar pentru cei care nu sunt încă acreditați, trebuie să adere la standardele și practicile locale, care îndeplinesc, de asemenea, standarde înalte pentru a asigura cea mai bună protecție pentru toți pacienții.

Ce se întâmplă dacă ceva nu merge bine? Există garanții?

Toți medicii noștri oferă garanții pentru tratamentul dumneavoastră și, deși niciun tratament medical nu poate fi garantat în totalitate din cauza modurilor diferite în care reacționează organismul nostru, cheia pentru a asigura un rezultat de succes este ca tratamentul să fie efectuat de personal medical calificat și experimentat, în facilități care îndeplinesc cerințe stricte de sănătate și siguranță. Este, de asemenea, imperativ să urmați liniile directoare și sfaturile de după tratament, pentru a nu compromite procesul de vindecare. Multe mii de pacienți călătoresc în străinătate pentru tratamente medicale, chirurgicale și cosmetice, dar în cazul rar în care ceva nu merge bine, trebuie să informați imediat spitalul sau clinica în cauză. Vă sugerăm să încheiați o asigurare suplimentară ieftină pentru complicații medicale înainte de a călători – și, deși aceasta nu vă va împiedica să aveți probleme, va acoperi cel puțin orice costuri suplimentare de cazare sau de călătorie pe care le puteți suporta.

Cât durează o călătorie medicală?

Depinde cu adevărat de operații. Unele proceduri cosmetice, cum ar fi Botoxul sau fillerul, pot fi efectuate în câteva minute și nu există practic nicio perioadă de repaus, așa că nu va trebui să rămâneți. Acest lucru este diferit în cazul intervențiilor chirurgicale. Deși multe tratamente chirurgicale pot fi efectuate în regim ambulatoriu, de obicei va trebui să rămâneți o săptămână sau două pentru a îndepărta copcile, deși acest lucru poate fi făcut adesea de către medicul dumneavoastră local când vă întoarceți acasă. Alte proceduri chirurgicale majore pot necesita o ședere mai lungă, dar decizia finală aparține chirurgului dumneavoastră.

Este sigur să călătorești singur pentru o intervenție chirurgicală?

Da, dar vă recomandăm să călătoriți însoțit de cineva care vă poate sprijini și ajuta. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai în largul dumneavoastră, mai ales dacă vă aflați pentru prima dată într-o țară nouă. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este posibil, tot personalul spitalului vă va oferi toată grija și atenția pe care o așteptați.

Care sunt pașii implicați în organizarea unei călătorii medicale?

În primul rând, trebuie să vă definiți cererea cu precizie și să ne-o transmiteți. În acest fel, putem înțelege ce procedură doriți și unde doriți să o efectuați. Apoi, continuați să completați profilul dumneavoastră medical (vi-l vom trimite prin e-mail), adăugând fotografii dacă este necesar. După analizarea dosarului dumneavoastră, vă vom recomanda cea mai bună clinică la cel mai bun preț. Avem multe hoteluri partenere în apropierea spitalelor care ne oferă reduceri foarte bune, care nu pot fi găsite nicăieri altundeva pe internet, dar înțelegem dacă preferați să le găsiți singuri.

Organizați și zboruri și cazare?

Noi organizăm zborurile și cazarea. Călătoria în afara sezonului este o modalitate excelentă de a reduce costurile, atât la zboruri, cât și la cazare, iar noi vă putem ajuta cu siguranță.

Aveți nevoie de informații sau de un istoric medical de la propriul meu medic înainte de a călători?

Acest lucru nu este întotdeauna necesar, dar dacă aveți probleme de sănătate, acestea ar trebui să fie enumerate în secțiunea noastră de Detalii medicale, care este trimisă la spitalul ales de dumneavoastră. În cazul în care vă supuneți unei intervenții chirurgicale pentru a corecta o anumită problemă de sănătate, cum ar fi înlocuirea șoldului sau a genunchiului, ar fi utilă o fișă medicală din partea medicului dumneavoastră.

Clinica sau spitalul oferă un serviciu de transport de la spital la hotelul meu? Și de la hotel la aeroport?

Multe dintre spitalele/clinicile noastre oferă acest lucru și vom avea grijă să vă informăm cu privire la aceste servicii. Este important ca pacienții să poată fi îngrijiți pe deplin din avion până la clinică și de la clinică la avion, via hotel.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️