Chirurgie dentară în Turcia

îngrijire dentară Turcia
Scris de Laura

Plănuiți să vă faceți o operație dentară în Turcia? Implanturi, coroane și fațete în Istanbul. Cât costă în Istanbul? Sfaturile noastre pentru a vă face dantura în Turcia.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre tratamentele dentare din Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Cât costă o operație dentară în Turcia?

Costul unei operații dentare în Turcia este foarte accesibil. Puteți economisi până la 50% până la 70% la tratamentul dentar. Ar trebui să vă așteptați să plătiți 350 de euro pentru un implant dentar, 250 de euro pentru albirea dinților, 230 de euro pentru o fațetă dentară și 140 de euro pentru o coroană dentară. Șederea medie în Istanbul este de 10 zile. Prețul include anestezia, operația și medicamentele.

Implant dentar Pillar AB350 €
Albire dentară250 €
Fațetare dentară ceramică230 €
Coroană dentară Emax140 €

Să-ți faci dantura în Istanbul: noul Eldorado

Chirurgia dentară în Turcia este în continuare cea mai bună modalitate de a vă reface dinții la un cost redus și de a vă recăpăta un zâmbet perfect. În acest fel, dinții își vor putea juca din plin diferitele roluri: funcțional, fonetic și estetic.

Se estimează că în fiecare an, în Europa, se montează aproximativ 400.000 de implanturi dentare. În Turcia, aproximativ 700.000 de operații dentare sunt efectuate într-un singur an. Aceste cifre pot fi explicate prin faptul că Turcia a devenit o destinație globală pentru tratamentele dentare.

Țara oferă unele dintre cele mai accesibile prețuri din lume, cu prețuri cu 60% mai mici decât cele din Europa, Belgia, Spania și alte țări. Dar nu doar prețul este atractiv, ci și întreaga gamă care îl însoțește.

patiente chez le dentiste
Un pacient la dentist

În ultimii aproximativ zece ani, Antalya și mai ales Istanbulul au dezvoltat conceptul de turism dentar în Turcia. Ideea este de a oferi o vacanță care seamănă cu turismul de top (călătorie, descoperire, hotel confortabil, serviciu de traducere, asistență personalizată etc.) și care include o intervenție medicală (tratament dentar, implanturi, coroane etc.). Pentru un nou set de dinți.

Turismul medical este o parte importantă a economiei turcești, politica de prețuri fiind controlată de stat prin reglementări speciale. De asemenea, țara se află în avangarda tehnologiei în ceea ce privește facilitățile stomatologice, permițând efectuarea de operații rapide și eficiente. Trebuie remarcat faptul că toți pacienții cu HIV sunt acceptați.

Au fost concepute facilități speciale pentru a face ca unitatea noastră să fie accesibilă persoanelor în scaun cu rotile.

Fotografii înainte și după

implant dentaire turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Résultats implant dentaire Turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Photos avant après d'implants dentaires sur machoire supérieure et inferieure en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres All-on-4 en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant dentaire en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Extraction dentaire   Implant dentaire à Istanbul
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après

Tratament stomatologic în Turcia

Să vă faceți dantura în Turcia este ieftin. De aceea, pacienții din țările dezvoltate din Europa, America și Asia vin adesea la Istanbul sau Antalya pentru implanturi dentare, coroane dentare, fațete dentare(Hollywood Smile) și, de asemenea, pentru albirea dinților.

patiente chez le dentiste
Pacient la dentist

Probleme dentare recurente

Sănătatea orală este o preocupare mai mare pentru femei decât pentru bărbați. Femeile merg la dentist pentru îngrijire preventivă, în timp ce bărbații fac o programare doar pentru a trata problemele dentare.

Tratamente stomatologice pentru femei

Pentru femei, infecțiile dentare, gingivita și sângerarea gingiilor se numără printre principalele probleme dentare care determină o vizită la dentist.

Chirurgie dentaire chez la femme
Chirurgia dentară pentru femei

Aceste probleme sunt exacerbate de vârfurile hormonale cauzate de sarcină, de tulburări psihologice și/sau obsesive, de contracepție sau de menopauză. Slăbirea și pierderea dinților sunt, de asemenea, motive de consult.

Tratamentul stomatologic pentru bărbați

Printre problemele dentare recurente la bărbați se numără gingivita, infecțiile, abcesele și fracturile dentare. Acestea sunt favorizate de fumat, de o igienă dentară deficitară și de activitatea sportivă.

Chirurgie dentaire chez l'homme
Chirurgia dentară la bărbați

Bărbații au tendința de a dezvolta traumatisme la nivelul gurii și al dinților în timpul sporturilor de contact.

Tratamente dentare populare în Turcia

În Turcia, există trei tipuri de chirurgie dentară care sunt cele mai populare printre pacienții europeni și internaționali. Acestea sunt implanturile dentare, fațetele dentare (Hollywood Smile) și coroanele dentare.

Implanturi dentare în Turcia

  • Definiție: Un implant dentar este un dispozitiv introdus în maxilar pentru a acționa ca o rădăcină artificială sau un punct de ancorare. Acesta poate fi apoi folosit pentru a atașa un dinte fals sau o coroană. Scopul său este de a păstra estetica și funcția esențială a dintelui: masticația. De asemenea, păstrează dinții adiacenți, echilibrul maxilarului și stabilizarea protezelor dentare.
  • Când se folosesc implanturile dentare în Turcia?
    Dentistul dumneavoastră turc vă poate recomanda un implant dentar dacă aveți nevoie să înlocuiți un dinte a cărui rădăcină este în stare proastă. Implanturile dentare sunt, de asemenea, recomandate în cazurile în care unul sau mai mulți dinți au fost pierduți sau extrași și sunt necesare proteze fixe. Implantul va susține proteza și va asigura stabilitatea acesteia.
Schéma de l'implant dentaire
Diagrama unui implant dentar

Care sunt diferitele tipuri de implant dentar?

  • Implanturile dentare din titan: Titanul este un metal de tranziție cu o rezistență termică, mecanică și de coroziune ridicată. Se fixează în os sau în gingie atunci când osul maxilarului este prea subțire.
  • Implanturile dentare din zirconiu: Zirconiul este o ceramică policristalină care a suferit modificări moleculare pentru a o face mai moale și mai rezistentă. De culoare albă, este mai discret decât implantul din titan.

Cum se montează un implant dentar în Turcia?

Montarea unui implant dentar este o procedură ambulatorie care nu necesită spitalizare. Aceasta se realizează în etape.

Prima fază presupune efectuarea mai multor radiografii și prelucrarea implanturilor pentru a se potrivi pacientului.

A doua constă într-o ședință de extracție dentară, urmată de o grefă osoasă, dacă este necesar, și, în cele din urmă, de plasarea implantului, dacă acest lucru este posibil în cadrul aceleiași ședințe. Chirurgul face o incizie în gingie pentru a înșuruba sau fixa un implant de 5 până la 15 mm. El finalizează prin sutură pentru a îmbunătăți vindecarea. Operația se efectuează sub anestezie locală.

Video cu un implant dentar în Istanbul, Turcia

Cât durează un implant dentar în Istanbul?

Durata de viață a unui implant dentar în Istanbul poate depăși longevitatea umană. Se folosesc materiale de înaltă calitate, foarte rezistente; operația este efectuată de un implantolog cu experiență, ținând cont de toate constrângerile și axele de masticație.

Durata de viață a implantului va depinde, de asemenea, de igiena orală a pacientului și de întreținerea coroanei sau a protezei atașate la implant.

Riscuri, complicații și efecte secundare

Implanturile dentare nu sunt recomandate în cazul în care gingiile sunt bolnave sau în stare proastă sau dacă nu există suficient os. De asemenea, nu este recomandat femeilor însărcinate sau persoanelor care suferă de osteoporoză.

Ca în cazul oricărei operații, există riscul de umflături în jurul implantului, infecții, leziuni și deteriorarea dinților adiacenți. Aceste probleme sunt ușor de tratat.

Doare operația? Dacă da, pentru cât timp?

Operația în sine nu doare, deoarece este efectuată sub anestezie. Cu toate acestea, atunci când efectul anestezicului dispare, pacientul poate resimți un oarecare disconfort sau durere, care va dispărea în câteva zile după administrarea de analgezice sau antibiotice. Pentru a evita exacerbarea acestora, urmați recomandările dietetice ale medicului stomatolog.

Durata minimă a șederii în Istanbul sau Antalya

Pentru implanturile dentare urmate de coroane sau punți, durata minimă de ședere este de 5 până la 7 zile.

Cât costă un implant dentar în Turcia?

Costul unui implant dentar pe malul Bosforului poate fi cu până la 70% mai ieftin decât în Europa. Ar trebui să vă așteptați să plătiți între 220 și 570 de euro pentru un implant dentar în Istanbul.

Schéma de l'implant dentaire
Diagrama implantului dentar

Fațete dentare în Turcia

  • Definiție: O fațetă dentară (sau Hollywood Smile) este o coajă plasată peste partea vizibilă a dinților. Această microproteză, care acoperă suprafața exterioară a dintelui, are o funcție pur estetică.

    Este utilizată pentru a corecta un defect structural sau un dinte fisurat sau decolorat. Poate fi folosită pentru a schimba forma, nuanța și alinierea dinților, dar mai ales pentru a ascunde defectele estetice și pentru a restabili rapid un zâmbet frumos.
  • Când se folosesc fațetele dentare în Turcia?
    Dentistul dvs. din Turcia vă poate recomanda fațete dentare pentru dinții care sunt crăpați, rupți, decolorați sau în poziție greșită. De asemenea, pot fi folosite pentru a repara așchii sau spații între dinți. Este, de asemenea, cea mai bună alternativă pentru refacerea dinților albi atunci când albirea dentară a eșuat.
Essayage des facettes dentaires
Montarea fațetelor dentare

Care sunt diferitele tipuri de fațete dentare?

  • Fațeta dentară din compozit: Aceasta este realizată din pastă de rășină flexibilă și este destinată în principal dinților crăpați. Construcția și modelarea acestei fațete se face direct de către medicul dentist turc, care o construiește direct în gura pacientului. Fațetele din compozit costă mai puțin.

    Ele sunt mai puțin fiabile și mai puțin estetice decât fațetele din porțelan. Fațetele pot fi montate în doar o zi. Acestea pot dura până la 5 ani (deși rezultatul estetic se poate deteriora considerabil după 2 sau 3 ani).
  • Fațete dentare dinporțelan: Fațetele dentare sunt realizate pe măsură într-un laborator (dimensiune, formă și culoare). Este solidă și durabilă până la 10 ani. Se îndepărtează mai puțin smalț dentar decât în cazul unei fațete convenționale. Prețul este mai mare decât în cazul unei fațete convenționale. Imitația culorii dinților reali este perfectă. Culoarea este păstrată, deoarece sunt rezistente la acizi și coloranți. Nu absorb umezeala.
  • Fațete dentare ceramice: Acestea sunt realizate dintr-un material rezistent cu caracteristici metalice. De asemenea, se realizează pe măsură, după ce medicul dentist a modelat dinții.

    În Turcia se folosesc două tipuri principale de fațete ceramice: Lumineers, pentru pacienții cu dinți perfect aliniați, și fațetele Emax, care oferă o gamă largă de opțiuni de personalizare. Țesuturile dentare sunt mai puțin deteriorate, dar tot îl costă mai mult pe pacient.

Cum se montează un Hollywood Smile în Turcia?

Există trei etape pentru fațetarea în Istanbul. Prima implică o mască pentru a determina forma, aspectul și plasarea viitoarelor fațete pe pacient.

A doua etapă implică crearea fațetelor dentare și pregătirea smalțului. A treia etapă implică montarea fațetelor finale sub anestezie locală.

Operația poate dura până la 4 ore pentru șase fațete. Înainte de montarea fațetelor finale, se efectuează o probă temporară. Aceste trei etape pot avea loc în timpul unor ședințe diferite.

Video care explică aplicarea fațetelor dentare

Cât durează o fațetare dentară în Istanbul?

Durata de viață a unei fațete dentare depinde de materialul utilizat. Rășina, care este mai puțin rezistentă, poate dura câțiva ani. Fațetele ceramice, pe de altă parte, durează în jur de 20 de ani. Pentru a-i optimiza durata de viață este necesară o igienă orală excelentă (utilizarea unei periuțe de dinți moi, detartraj regulat, limitarea consumului de tutun etc.)

Riscuri, complicații și efecte secundare

Fațetele dentare sunt contraindicate în caz de bruxism, dinți fără nervi, dinți policari sau boli parodontale. Nu este potrivită pentru persoanele care mănâncă prea mult zahăr sau acid sau pentru fumătorii inveterați. După operație, riscurile sunt o ușoară umflătură a gingiilor, sensibilitate la anumite alimente reci sau calde și senzații de disconfort care se estompează în timp.

Doare operația? Dacă da, pentru cât timp?

Operația nu doare, deoarece se efectuează sub anestezie locală. Este posibil să simțiți un oarecare disconfort pe măsură ce efectul anestezicului dispare. Acest lucru poate dura 1 sau 2 zile, pe măsură ce vă obișnuiți cu fațetele.

Durata minimă a șederii în Istanbul sau Antalya

Durata minimă a șederii în Turcia pentru o fațetare dentară este de 6 până la 8 zile.

Cât costă o fațetare dentară în Turcia?

Prețul unei fațete dentare variază în funcție de materialul utilizat. În Turcia, o fațetă din compozit costă între 180 și 240 de euro, în timp ce o fațetă ceramică costă între 210 și 290 de euro.

Schéma sur les facettes dentaires
Diagrama fațetelor dentare

Coroane dentare în Turcia

  • Definiție: O coroană dentară este o proteză artificială care reface forma și funcția unui dinte grav deteriorat. Fixă și stabilă, aceasta conservă un dinte fragil care riscă să fie afectat structural. Medicii stomatologi turci au o mare experiență în montarea coroanelor. Acestea sunt proteze sub formă de “capace” care sunt plasate pe dinți.
  • Când se montează o coroană dentară în Turcia?
    O coroană dentară poate fi necesară în cazul în care un dinte este fragil, decolorat sau deteriorat. De asemenea, este esențială pentru a înlocui o cantitate mare de structură dentară sau pentru a proteja pereții dinților aflați în pericol. De asemenea, coroanele dentare pot fi folosite pur și simplu pentru a îmbunătăți estetica dinților.
Diagrama coroanelor dentare

Care sunt diferitele tipuri de coroane dentare?

Coroanele sunt realizate în laboratorul dentar pornind de la o amprentă dentară sau de la o scanare. Ele pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, astfel încât prețul lor diferă considerabil.

  • Coroane metalo-ceramice: Acestea sunt realizate dintr-un suport din aliaj metalic și o proteză ceramică. Acesta este cel mai comun tip, deoarece este foarte rezistent și de lungă durată.
  • Coroana ceramică-ceramică: Aceasta este realizată în întregime din ceramică biocompatibilă. Translucidă, oferă un rezultat foarte natural și estetic.
  • Coroane metalice: Realizate în întregime din metal, coroanele metalice sunt puternice și rezistente. La prețuri accesibile, ele sunt disponibile în trei finisaje: auriu, argintiu și cupru. Cu toate acestea, nu sunt plăcute din punct de vedere estetic, motiv pentru care sunt utilizate în general pentru protezele molare.
  • Coroane din rășină: Acestea sunt realizate dintr-o pastă moale, ușor de modelat. Este mai frecvent utilizată ca proteză temporară în timp ce se realizează coroana permanentă.
  • Coroane din metal porțelan: Acestea au un miez metalic și un strat ceramic deasupra. Aceasta este cea mai bună opțiune în ceea ce privește raportul calitate-preț. Coroana imită propriul dinte al pacientului. Aceasta este cea mai populară coroană în clinicile dentare din Turcia
  • Coroane fără metal: Acestea sunt considerate a fi cele mai bune, dar sunt foarte scumpe. Cadrul acestor coroane este realizat din zirconiu. Aceasta îmbunătățește estetica dintelui și nu deteriorează dintele opus atunci când mestecă.

Cum se montează o coroană dentară în Turcia?

Montarea unei coroane dentare în Istanbul sau în Antalya presupune o sesiune inițială de șlefuire pentru a netezi pereții și de modelare a dintelui pentru a realiza o coroană dentară personalizată. O altă etapă presupune realizarea unui dinte temporar în timp ce se construiește proteza.

În cea de-a doua ședință, chirurgul stomatolog turc va monta coroana finală, dar înainte de aceasta, o probă va determina potrivirea perfectă a coroanei dentare.

Video explicativ despre coroanele dentare

Cât durează o coroană dentară în Istanbul?

O coroană dentară poate dura până la 25 de ani, dacă sunt îndeplinite condițiile corecte: o igienă dentară excelentă, o dietă sănătoasă și echilibrată și o întreținere regulată.

Un detartraj regulat este necesar pentru a proteja coroana de carii și coroziune. De asemenea, este recomandabil să se limiteze consumul de alcool și fumatul.

Riscuri, complicații și efecte secundare

Montarea unei coroane dentare este contraindicată în caz de bruxism, o rădăcină în stare proastă sau un maxilar deteriorat. De fapt, pentru ca o coroană să se ancoreze ferm și să își îndeplinească pe deplin funcția, aceasta trebuie să fie plasată pe o bază sănătoasă.

Riscurile frecvente sunt umflarea după montare și durerea izolată. Infecțiile sau slăbirea dintelui de bază sunt, de asemenea, complicații și trebuie tratate rapid pentru a evita complicații mai grave.

Doare operația? Dacă da, pentru cât timp?

O coroană dentară se montează sub anestezie locală sau generală dacă este implicată o cantitate mare de structură dentară. Când efectul anestezicului dispare, pacientul poate simți o oarecare durere sau disconfort, care ar trebui să dispară cu analgezice sau antibiotice.

Care este durata minimă a șederii în Istanbul?

Pentru a vi se monta o coroană dentară, va trebui să rămâneți în Istanbul sau în Antalya timp de 6-7 zile.

Cât costă o coroană dentară în Turcia?

În Turcia, trebuie să vă așteptați să plătiți între 170 și 230 de euro pentru o coroană ceramică și între 190 și 250 de euro pentru o coroană de zirconiu.

Schéma illustratif sur les couronnes dentaires
Diagramă ilustrativă a coroanelor dentare

De ce să mergeți la o clinică dentară din Istanbul?

Tratamentul stomatologic în Istanbul, Turcia, este disponibil nu numai pentru cetățenii locali, ci și pentru un număr foarte mare de pacienți străini. Tratamentul stomatologic în Turcia prezintă numeroase avantaje:

  • Dentiști turci foarte bine calificați
  • Clinici stomatologice de ultimă generație
  • Materiale de înaltă calitate pentru proteze
  • O abordare mai individuală și mai personalizată
  • Tehnici avansate și tratament fără durere
  • Condiții confortabile pentru pacienți
Bilan dentaire
Controlul stomatologic

În religia islamică, chirurgia dentară nu este haram. Este halal și este acceptată deoarece are ca scop corectarea unui defect. Nu vă asumați niciun risc, acordați încredere în CeaMaiBunaClinica.com. Noi vă punem în legătură cu cele mai bune clinici stomatologice la cele mai bune prețuri.


Dacă ai probleme în a face o alegere, te putem ajuta să reușești să faci o procedură de succes, și la un preț redus.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Întrebări frecvente

Pot obține pacienții o asigurare medicală pentru tratamentul dentar în Turcia?

Asigurarea generală de sănătate din Turcia rambursează 50% din costurile asociate cu examinările orale, extracția dinților, tratamentul dentar conservator și tratamentul de canal. De asemenea, este acoperit și tratamentul de urgență.

Chirurgia dentară nu este acoperită de securitatea socială în Turcia. Cu toate acestea, unele societăți mutuale internaționale de asigurări de sănătate pot rambursa o parte din costul acestui tip de operație.

Deoarece puterea de cumpărare în Turcia este mult mai mică decât într-o țară precum Europa, tratamentul este disponibil la prețuri mult mai accesibile. Diferența de preț poate fi uneori foarte mare.

Totul depinde de natura operației. Acestea fiind spuse, tratamentul dentar nu este, în general, foarte greu pentru organism. Activitățile sportive pot fi reluate după câteva ore, sau chiar 1 sau cel mult 2 zile.

Țări precum România și Ungaria sunt renumite pentru serviciile stomatologice ieftine. Turcia se află, de asemenea, pe lista celor mai ieftine țări. De asemenea, oferă cea mai bună calitate a îngrijirii.

Deși complicațiile în urma unei intervenții chirurgicale dentare în Turcia sunt rare, acestea pot apărea în mod excepțional. Dacă acesta este cazul, este imperativ să contactați chirurgul dentar cât mai curând posibil.

Despre autor

Laura

Numele meu este Laura. Lucrez ca redactor medical și științific din 2004. Datorită unei experiențe de peste 15 ani în domeniu, am o expertiză vastă în redactarea, traducerea și editarea unei game largi de documente, inclusiv articole științifice și de cercetare medicală, precum și acte de conferințe.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️