Coroană dentară în Turcia

coroană dentară Turcia 1
Scris de Émilie

O coroană dentară în Turcia este un tip de furnir dentar. În timp ce fațetele acoperă doar suprafața vizibilă a unui dinte, o coroană dentară acoperă întregul dinte.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre coroanele dentare din Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Prețul unei coroane dentare în Turcia

Prețul mediu al unei coroane dentare în Turcia este de 200 de euro. În funcție de cerințe, prețul minim este de 170 de euro, iar cel maxim de 230 de euro.

ProceduraPreț Turcia
Coroană dentară200 €

Ce este o coroană dentară?

O coroană dentară în Turcia este un tip de fațetă dentară. În timp ce fațetele acoperă doar suprafața vizibilă a unui dinte, coroana dentară acoperă întregul dinte.

Pe lângă restaurarea aspectului natural al dinților deteriorați, ciobiți, nealiniați sau deformați și refacerea zâmbetului, coroanele dentare pot, de asemenea, să facă dinții mai puternici și să le sporească capacitatea de a funcționa normal.

Dacă aveți dinți care sunt afectați fizic de carii, fisuri sau alte probleme, coroanele dentare din zirconiu vă pot ajuta. Oferim tratament stomatologic în Turcia pentru coroane dentare de calitate superioară, de marcă, la prețuri accesibile.

Avantajele coroanelor dentare în Turcia

O coroană dentară este ca o pălărie. Acoperă partea superioară a unui dinte parțial deteriorat, restabilindu-i funcționalitatea și aspectul. Acestea oferă multe avantaje celor care au nevoie de ele.

Ele sunt cel mai adesea folosite pentru a reface zâmbetele și pentru a crea o schimbare completă a zâmbetului, inclusiv forma și dimensiunea dinților. Deoarece coroanele dentare acoperă întregul dinte, acestea pot remodela dintele. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a proteja dinții care riscă să fie grav afectați.

De exemplu, dacă un dinte este expus riscului unei carii grave, o coroană dentară poate întârzia deteriorarea și poate proteja restul dintelui. Dacă riscați să pierdeți un dinte, o coroană poate fi folosită pentru a-l proteja. Dacă cea mai mare parte a smalțului a fost uzată și a rămas doar un ciot, puteți folosi una fără a îndepărta dintele.

Unii pacienți din Istanbul și Antalya pot folosi coroane dentare pentru a masca decolorarea severă a dinților sau pentru a da un aspect mai normal unor dinți deformați în mod natural. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru a crea punți dentare pentru a înlocui dinții lipsă.

Coroane dentare pentru copii

Coroanele dentare din Turcia nu sunt doar pentru adulți. Dentiștii turci pot recomanda coroane pentru copiii cu probleme de sănătate orală. Dinții de lapte sunt, în general, susceptibili la carii. În unele cazuri, cariile pot deveni prea grave pentru o obturație și medicul dentist poate recomanda o coroană. La urma urmei, copiii nu se spală întotdeauna pe dinți conform instrucțiunilor. Unii copii nu sunt în măsură să aibă grijă de dinții lor zilnic din cauza bolii, a vârstei sau a problemelor de comportament.

Coroanele dentare pot fi folosite de acești copii pentru a-și proteja dinții de lapte. Dacă medicul pediatru al copilului dumneavoastră v-a recomandat coroane dentare, le puteți obține la Istanbul sau Antalya, în Turcia, la prețuri mai mici decât cele practicate de obicei în Europa. Produsele sunt complet autentice și de înaltă calitate.

Tipuri de coroane dentare în Istanbul

Coroanele dentare sunt în general clasificate în două grupe:

Coroane temporare

Coroanele temporare sunt recomandate pentru purtare pe termen scurt, până când coroana permanentă este gata să fie montată, astfel încât să puteți mesteca și vorbi normal. Clinicile din Istanbul și Antalya le oferă gratuit.

Coroane permanente

Coroanele dentare permanente durează între 15 și 20 de ani, în funcție de igiena dumneavoastră orală. Coroanele dentare sunt realizate din diferite tipuri de materiale, ceea ce poate determina calitatea și costul produsului.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est prix-couronne-dentaire-.jpg.

Lista de materiale pentru coroane dentare

Oțel inoxidabil

Coroanele dentare temporare sunt cel mai adesea realizate din oțel inoxidabil. Aceste coroane, care sunt foarte populare în Istanbul, sunt în general folosite pentru a proteja obturațiile sau pentru a preveni cariile. Coroanele din oțel inoxidabil sunt recomandate pentru copii, deoarece coroana se desprinde în mod natural atunci când cad dinții de lapte. Coroanele din oțel inoxidabil sunt, de asemenea, destul de ieftine în comparație cu alte materiale. De asemenea, aceste coroane pot fi montate într-o singură vizită în Turcia.

Metale aliate

Unele tipuri de coroane dentare sunt realizate din aliaje metalice, cum ar fi platina sau aurul. Cele mai multe versiuni moderne aleg aliaje cu concentrații mari de cobalt, crom sau nichel. Coroanele metalice sunt durabile și pot rezista la impactul mușcăturilor. Cel mai mare dezavantaj este, bineînțeles, culoarea metalică, care vă poate face să arătați ca un pirat.

Porțelan fuzionat pe metal (PFM)

Coroanele PFM se potrivesc cu culoarea dinților dvs. naturali, folosind un amestec de porțelan și un aliaj metalic. Aceste coroane pot reface zâmbetul și pot consolida baza metalică existentă. Cu toate acestea, în timp, dacă gingiile dumneavoastră se retrag, linia metalică poate deveni vizibilă.

Ceramică sau porțelan

Coroanele dentare din ceramică sau porțelan sunt folosite pentru a restabili zâmbetele naturale. Coroanele din ceramică sau porțelan nu sunt foarte diferite de dinții naturali și, prin urmare, pot fi folosite pentru a restaura dinții deteriorați. Aceste coroane pot fi folosite dacă pacientul este alergic la un anumit tip de metal.

Mărci de coroane dentare

Următoarea este o listă de mărci de coroane dentare de calitate superioară de care pacienții pot beneficia în Turcia:

Coroane dentare din zirconiu

Coroanele dentare din zirconiu cubic sunt realizate din porțelan și zirconiu, un mineral rezistent. Zirconia are reputația de a fi un material care poate spori duritatea diamantelor. Coroanele dentare din zirconiu din Turcia sunt compuse dintr-un miez de zirconiu alb și un exterior din porțelan. Porțelanul conferă coroanei aspectul dinților naturali, în timp ce metalul din interior protejează coroana de deteriorarea prin impact.

Spre deosebire de coroanele metalice tipice, coroanele dentare din zirconiu din Istanbul sau Antalya nu prezintă niciodată o linie metalică întunecată, chiar dacă gingiile dumneavoastră se retrag odată cu vârsta. Metalul este, de asemenea, alb, astfel încât nu există nicio diferență vizibilă. Datorită acestei mărci unice, puteți beneficia de soliditatea coroanelor metalice și de atractivitatea coroanelor din porțelan. Medicii stomatologi din Turcia recomandă coroanele dentare din zirconiu pentru înlocuirea dinților frontali de pe arcada superioară sau inferioară. Această marcă este deosebit de utilă pentru refacerea zâmbetelor deteriorate.

Coroane E-Max

Coroanele dentare E-Max sunt toate produse ceramice de marcă. Coroanele E-Max sunt realizate dintr-un material de înaltă calitate numit ceramică disilicată de litiu. Avantajul acestui material este că este extrem de rezistent, durabil și opac. Coroanele dentare E.Max au un aspect alb translucid foarte asemănător cu cel al dinților adevărați. Aceste coroane sunt cunoscute pentru rezistența și aspectul lor atractiv. Dacă sunteți în căutarea unor coroane dentare pentru a vă reface zâmbetul, merită să luați în considerare coroanele E.Max.

E.Max este un brand de renume mondial în materie de coroane dentare. Puteți fi sigur că dinții dvs. vor avea o formă și o culoare naturală, nemaiputând fi deosebiți de dinții dvs. normali.

Aceste coroane conțin, de asemenea, aliaje fără metale. Coroanele E.Max sunt foarte puțin susceptibile de a se fractura sau de a crăpa. Coroanele dentare E.Max sunt, de asemenea, foarte scumpe.

Dentiștii din Turcia oferă implanturi dentare și aceleași coroane dentare E.Max de marcă pe care le puteți găsi în alte părți ale Europei, dar la prețuri mai mici. Nu va trebui să suportați costuri de operare foarte mari pentru a vă putea permite acest brand.

Urmărirea postoperatorie a coroanelor dentare

Primul pas pentru a vă asigura durabilitatea coroanelor dentare este să le îngrijiți exact așa cum trebuie. Acest lucru este deosebit de important la scurt timp după ce coroanele au fost implantate în gură. Pentru a le păstra în cea mai bună stare posibilă, iată ce trebuie să știți:

Coroane temporare

În timpul primei vizite, medicul dentist va începe să vă pregătească coroanele. În special, el va lua o amprentă a dinților dvs. pentru a realiza o coroană personalizată. De asemenea, vă va șlefui dinții pentru o potrivire mai bună. În timp ce așteptați realizarea coroanelor personalizate, veți primi coroane temporare. Este extrem de important să aveți mare grijă de aceste coroane temporare. Deoarece potrivirea nu este exactă, acestea pot fi dislocate sau rupte mai ușor. Prin urmare, trebuie să urmați perfect instrucțiunile medicului dentist dacă doriți ca acestea să rămână la locul lor până când coroanele permanente sunt gata.

Alegeți-vă cu grijă alimentele

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să fiți mai selectiv în alegerea alimentelor. Cel mai bine este să nu mănânci alimente care pot fi considerate ghemuite sau lipicioase. Acestea se pot lipi de coroane și le pot smulge, obligându-vă să faceți o altă operație. În mod similar, ar trebui să evitați și alimentele foarte tari pentru o perioadă de timp. Deoarece coroanele provizorii nu sunt foarte durabile, este posibil ca o bucată de aliment dur să deterioreze, să rupă sau să disloce coroana. De asemenea, puteți face un efort conștient pentru a mesteca pe cealaltă parte a gurii pentru o perioadă de timp. Cel puțin, concentrați-vă pe această parte pentru alimentele mai dure. Acest lucru va minimiza, de asemenea, riscul de a deteriora coroanele.

Aveți grijă când folosiți ața dentară

În timp ce coroanele temporare sunt la locul lor, este important să continuați să vă spălați pe dinți și să folosiți ața dentară în mod normal. Cu toate acestea, trebuie să fiți un pic mai atent la modul în care folosiți ața dentară. Evitați să trageți ața dentară în sus dintre dinți. În schimb, glisați-o ușor în afara liniei gingivale. În acest fel, este mai puțin probabil ca coroanele să alunece.

Coroane permanente

Vestea bună este că coroanele dvs. definitive vor dura mult mai mult decât cele temporare. Mai mult, se vor potrivi mai bine, așa că nu le veți putea disloca la fel de ușor. Acestea fiind spuse, trebuie să știți cum să le îngrijiți corespunzător.

Imediat după operație

Va dura aproximativ 24 de ore pentru ca coroanele dvs. să fie cimentate corespunzător pe dintele existent. Până când acest lucru nu se face, există riscul ca coroanele să fie smulse de alimente sau de o forță prea mare în zonele coroanelor. Acesta este motivul pentru care trebuie să așteptați cel puțin o oră sau două înainte de a consuma orice fel de mâncare sau băutură. După aceea, cel mai bine este să mâncați alimente moi și să stați departe de orice lucru tare, mestecabil sau crocant. Vă puteți relua dieta obișnuită după ce coroanele au fost cimentate corespunzător. În această perioadă, trebuie să aveți grijă și atunci când folosiți ața dentară între dinți. Ca și în cazul coroanelor temporare, trebuie să glisați ața dentară în sus, mai degrabă decât să o trageți. După 24 de ore, vă puteți relua rutina obișnuită de îngrijire orală.

Îngrijirea continuă

Este posibil să aveți o sensibilitate/durere timp de o lună sau două; acest lucru este complet normal și de așteptat. În această perioadă, medicul dentist turc vă va sfătui să folosiți o pastă de dinți care să reducă sensibilitatea. ( Sensodyne etc… ) De asemenea, puteți face gargară cu apă sărată de 3 ori pe zi pentru a ajuta procesul de vindecare. Scopul coroanelor dvs. dentare este de a consolida zona de deasupra liniei gingivale.

Cu toate acestea, gingiile dumneavoastră și zona dintre gingii și coroanele dentare nu sunt protejate de această proteză. Așadar, este important să urmați o rutină sănătoasă. Aceasta include periajul de două ori pe zi și folosirea regulată a aței dentare. Dacă aveți un istoric de boală parodontală, medicul dentist vă poate recomanda să folosiți și o clătire cu fluor în fiecare zi.

Acest lucru va ajuta la prevenirea cariilor dentare. De asemenea, este important să țineți cont de faptul că, deși coroanele sunt durabile, ele pot fi deteriorate. Prin urmare, ar trebui să încercați să reduceți pe cât posibil activitățile cu risc ridicat. Evitați să mușcați din gheață, să spargeți nuci, să deschideți capacele de bere și alte alimente sau materiale dure. De asemenea, protejați-vă dinții dacă practicați sporturi de contact. Dacă obișnuiți să vă spălați pe dinți, ar trebui să purtați protecția de noapte în fiecare zi, în timp ce dormiți.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Émilie

Numele meu este Emilie Gervais și locuiesc în Istanbul, Turcia. Sunt un redactor medical cu cunoștințe științifice vaste și cu o experiență de peste 15 ani în domeniul cercetării cancerului și al biologiei moleculare. Am experiență în organizarea de congrese și în gestionarea proiectelor. Am capacitatea de a transfera concepte medicale și științifice complexe către diverse audiențe prin intermediul unei varietăți de mijloace de comunicare, inclusiv acest site web ca suport pentru scrierile mele.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️