Punte dentară în Turcia

preț punte dentară 1
Scris de Manuella

O punte dentară în Turcia este un dispozitiv dentar în care unul sau mai mulți dinți de înlocuire personalizați umplu spațiul în care lipsesc unul sau mai mulți dinți vecini.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre punțile dentare din Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Cât costă o punte dentară în Turcia?

Costul mediu al unei punți dentare în Turcia în Istanbul este de 300 €. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia între 200 și 400 de euro.

ProceduraPreț Turcia
Punte dentară300 €

Ce este o punte dentară?

O punte dentară în Turcia este un dispozitiv dentar în care unul sau mai mulți dinți de înlocuire, făcuți la comandă, umplu spațiul în care lipsesc unul sau mai mulți dinți vecini. O punte dentară în Turcia este un aparat ortodontic fix, alcătuit din mai mulți dinți artificiali conectați între ei. Acest tip de construcție este atașat la dinții de susținere de o parte și de alta a dinților lipsă.

Astăzi, punțile dentare din Turcia sunt cea mai populară tehnică de restaurare dentară. În acest articol, veți afla despre materialele folosite pentru realizarea punților dentare, despre procedura de montare a acestora și despre costul punților în clinicile stomatologice din Istanbul.

Montarea punților dentare

Punțile la centrele stomatologice din Turcia (Antalya, Marmaris, Istanbul și Fethiye) sunt realizate de ortodonți cu experiență, folosind materiale de ultimă generație.

Datorită calificărilor excepționale ale medicilor stomatologi turci, a capacității lor de a lucra cu echipamente moderne și a abordării individuale a fiecărui pacient, vă puteți aștepta la un rezultat ideal în urma tratamentului dentar din Turcia, care constă în obținerea zâmbetului frumos mult așteptat, restabilirea capacităților funcționale ale dinților și recâștigarea încrederii în sine a pacientului.

Indicații pentru utilizarea punților dentare

  • Deficiențe ușoare sau moderate la nivelul rândurilor interioare și frontale de dinți (până la 4 dinți);
  • Absența unui singur molar în zona de masticație.

Pacientul trebuie să aibă dinți de sprijin sănătoși, capabili să suporte o sarcină suficientă. În caz contrar, înainte de a fixa o punte dentară trebuie să se realizeze o implantare dentară.

Contraindicații pentru utilizarea punților dentare:

  • Bruxism ;
  • Inflamație severă a cavității bucale sau a gâtului (stomatită, gingivită, dureri de gât: contraindicație temporară);
  • Absența a mai mult de un molar, a trei sau mai mulți premolari sau a patru dinți în zona zâmbetului;
  • Patologii ocluzale;
  • Osteoporoză și alte boli ale țesuturilor osoase ale maxilarului;
  • Boală parodontală severă ;
  • Parodontită ;
  • Atriția dentară patologică.

Citește și: Montarea fațetelor dentare în Istanbul

Etape în montarea unei punți dentare în Turcia

  • Examinarea cavității bucale. Dentistul turc examinează dinții care vor fi mascați de coroană. Acești dinți trebuie să fie sănătoși și capabili să reziste la sarcina masticatorie crescută.
  • Pregătirea. În cazul în care dinții de retenție sunt distruși, dentistul îndepărtează pulpa acestora, umple canalele și, dacă este necesar, întărește dinții cu inlay-uri. Dacă puntea este realizată pe dinți de retenție sănătoși, îndepărtarea nervurilor nu este o măsură obligatorie.
  • Față în față. În cazul punților din metal-ceramică, trebuie îndepărtat un strat gros de smalț, în timp ce punțile nemetalice necesită doar o fațetare minimă.
  • Fabricarea matrițelor. Se iau mulaje ale maxilarului superior și inferior și se trimit la laborator.
  • Fabricarea punților dentare. Această procedură durează între una și două săptămâni, în funcție de materialele folosite și de complexitatea lucrării. În acest timp, se montează o proteză temporară în zona zâmbetului.
  • Proba de probă. Puntea este fixată și ajustată.

Tipuri de materiale pentru punțile dentare

Punțile dentare pot fi confecționate din metal, ceramică, metaloceramică sau dioxid de zirconiu. Aspectul estetic, prețul, rezistența și durabilitatea depind în mod direct de materialul ales.

  • Punțile dentare metalice sunt practic demodate în zilele noastre: în ciuda rezistenței lor și a prețului scăzut, nu au suficiente proprietăți estetice și pot provoca distrugerea dinților de retenție.
  • Punțile dentare din metal-ceramică sunt rezistente, fiabile și sigure. Acestea sunt construcții ceramice pe o structură metalică. Aceste punți au un aspect natural și oferă un raport calitate-preț optim.
  • Punțile dentare din plastic sunt ușoare, economice și hipoalergenice și sunt fixate pentru o perioadă relativ scurtă. Durabilitatea lor scăzută și fabricarea rapidă înseamnă că pot fi folosite ca măsură temporară pentru a elimina deficiențele din rândurile de dinți.
  • Punțile dentare din zirconiu sunt dinți artificiali din ceramică pe o structură din dioxid de zirconiu. Acestea sunt destul de ușoare și rezistente, exercită o presiune minimă asupra dinților de susținere și sunt capabile să suporte sarcini mai mari. Punțile din zirconiu sunt estetice și cu aspect natural, hipoalergenice și complet biocompatibile cu țesutul uman.

Ce este mai bine: implanturi dentare sau punți?

Tehnica de refacere a dinților cu ajutorul punților dentare este cunoscută în Istanbul, Turcia, de peste 30 de ani, astfel încât pacienții preferă astfel de construcții în locul implanturilor. Punțile dentare sunt o alternativă bună laimplanturile dentare, dar sunt totuși inferioare acestora.

Avantajele punților dentare :

  • Procedura nu necesită intervenție chirurgicală și nu este asociată cu o perioadă lungă de reabilitare sau cu riscul ca implantul să nu supraviețuiască.
  • Realizarea punții durează între 2 și 4 săptămâni, în timp ce implantarea ar dura până la 4 luni.
  • Odată ce puntea este fixată, senzația de disconfort nu durează mai mult de 3 zile (în cazul implantului dentar, perioada corespunzătoare este de 2 săptămâni).
  • O punte este singura opțiune în cazul în care există un spațiu minim între dinții adiacenți. În acest caz, nu se pot pune implanturi.

Avantajele implanturilor dentare :

  • Implanturile pot fi folosite pe viață (în Turcia, folosim implanturi de titan “Nobel Biocare” de înaltă calitate, pentru care se acordă o garanție). În același timp, punțile au o durată de viață limitată și trebuie să fie înlocuite la sfârșitul acestei perioade. Durata de viață scurtă a acestor proteze se explică prin proprietățile materialului folosit pentru fixarea coroanelor.
  • Nu este necesară nicio operație de surfilare sau de îndepărtare a pulpei.
  • Implanturile dentare elimină problemele asociate cu atrofierea țesutului osos, deoarece ajută la încărcarea osului, în timp ce punțile dentare duc la distrugerea țesutului osos care nu este supus unei încărcări regulate.

Îngrijirea corespunzătoare pentru punțile dentare

  • Curățați corespunzător puntea dentară din Turcia de două ori pe zi.
  • Pentru a curăța punțile dentare, trebuie să acordați o atenție deosebită suprafeței interioare, care este în contact cu gingiile și spațiile interdentare (puteți folosi o periuță de dinți cu un singur rând de peri sau ață dentară).
  • Atunci când vă curățați dinții, țineți periuța de dinți la un unghi de 45° și faceți mișcări de măturat pentru a îndepărta cât mai multe particule de alimente și placa bacteriană.
  • O periuță de dinți cu un singur rând de peri sau ața dentară poate fi folosită cu o cantitate mică de pastă de dinți.
  • După curățarea punții dentare, folosiți puțină apă de gură, dar nu uitați că acest lichid nu poate înlocui procedura de mai sus.

Respectarea tuturor acestor recomandări va contribui la prelungirea duratei de viață a punții dentare și la protejarea sănătății pacientului dumneavoastră.

Întreținerea punților dentare amovibile și fixe trebuie efectuată cu ajutorul unor detergenți sensibili pentru a evita deteriorarea suprafeței aparatului. În cazul în care puntea a fost deteriorată, nu încercați să o reparați singur – contactați imediat medicul dentist.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Manuella

Numele meu este Manuella Fiorentini. Sunt o profesionistă cu experiență în marketing în cadrul industriilor de dispozitive medicale și farmaceutice. Cu o experiență de peste 7 ani, am lucrat în roluri creative și strategice pentru a dezvolta campanii de marketing, lansări de produse și conferințe internaționale.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️