Prețul unei coroane dentare în Ungaria

coroană dentară ungaria1 1 1
Scris de Manuella

Tot ce trebuie să știți despre coroanele dentare în Ungaria! Care este prețul mediu în Budapesta? Sfaturile noastre pentru o coroană dentară de succes în Ungaria.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre coroanele dentare din Ungaria și vă ajută să vă rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Prețul unei coroane dentare în Ungaria

Costul mediu al unei coroane dentare în Budapesta, Ungaria, este de 200 de euro. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 150 de euro la 250 de euro.

ProceduraPreț Ungaria
Coroană dentară200 €

Ce este o coroană dentară?

O coroană dentară în Ungaria , în Budapesta, este un înveliș care este plasat peste un dinte pentru a proteja un dinte slăbit de fractură sau de deteriorare ulterioară. O coroană dentară în Ungaria poate fi folosită, de asemenea, pentru a înlocui un dinte decolorat sau deformat sau pentru a proteja un dinte. În cele din urmă, o coroană nouă este necesară pur și simplu pentru a înlocui o coroană veche, uzată sau defectă.

Coroane dentare în Ungaria

În mod normal, este nevoie de două programări pentru ca medicul dentist să finalizeze coroana dumneavoastră. La prima programare, dentistul modelează și pregătește dintele pentru ca coroana să poată fi montată corect.

Apoi, se ia o amprentă a dintelui și se introduce o coroană temporară pentru a proteja dintele pregătit. Această amprentă este apoi trimisă la un laborator stomatologic unde se confecționează o coroană permanentă personalizată.
La a doua programare, coroana permanentă este montată. Dacă potrivirea, forma și culoarea coroanei sunt satisfăcătoare, dentistul dumneavoastră va proceda la cimentarea permanentă a acesteia.

4 tipuri de coroane dentare în Ungaria

Coroane din porțelan fuzionat pe metal (PFM)

O coroană din porțelan fuzionat cu metal este o coroană cu o bază metalică, dar cu un strat de porțelan, astfel încât este la fel de albă ca dinții dumneavoastră. Prețul unei coroane din porțelan fuzionat în Ungaria este de 150 de euro.

Coroane din zirconiu

O coroană din zirconiu este fabricată cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM pentru a asigura un aspect reușit și o potrivire perfectă. Este cel mai adesea utilizată din motive estetice. Coroanele din zirconiu sunt utilizate mai frecvent pentru zona frontală. Prețul unei coroane de zirconiu în Ungaria este de 200 de euro.

Coroane din porțelan E-max în Ungaria

Coroanele complet din porțelan (ceramică presată) sunt cea mai bună alegere atunci când coroanele îndeplinesc cerințe estetice excepționale, deoarece acest material este capabil să imite cât mai natural smalțul natural al dinților. Este utilizat numai pentru coroane. Materialul pentru coroane este puțin mai gros decât zirconiul, astfel încât trebuie șlefuit ceva mai mult material dentar în timpul pregătirii. Prețul unei coroane din porțelan e.max este de 300 de euro.

Coroanele din aur sunt disponibile la cerere, dar prețul lor depinde de prețul real al aurului și de dimensiunea dintelui care trebuie acoperit.

Indiferent de tipul de coroană pe care îl alegeți, se va monta o coroană temporară pentru a proteja dintele pregătit și pentru a asigura funcțiile normale de vorbire și de mestecat până când veți primi coroana permanentă.

Care coroană este cea mai eficientă soluție?

Luați în considerare factori precum

  • Câți bani doriți să cheltuiți pe coroane?
  • Care dinte ar trebui să fie coroana?
  • Care este starea dinților de lângă cel care urmează să fie coroanați?
  • Care este igiena dumneavoastră orală generală?

Nu uitați să vă consultați medicul dentist din Budapesta, Ungaria, înainte de a lua orice decizie, dar vom încerca să vă ajutăm oferindu-vă câteva sfaturi:

Coroanele complete din porțelan sunt cele mai frumoase, dar și cele mai scumpe și cele mai delicate. Ele sunt o soluție excelentă pentru dinții din față. Cu toate acestea, ele nu pot fi folosite pentru a înlocui dinții lipsă, deoarece nu pot fi folosite pentru a face o punte. Nu conțin metale, așa că, dacă sunteți alergic la orice fel de metal, acestea pot fi alegerea perfectă pentru dumneavoastră. Sunt puțin mai fragile decât coroanele din porțelan fuzionat pe metal, așa că nu se recomandă coroanele molare. Coroanele trebuie să fie un pic mai groase, astfel încât trebuie îndepărtat mai mult material dentar în timp ce dintele este pregătit pentru o coroană.

Coroanele din zirconiu sunt biocompatibile și foarte durabile. Prin urmare, acestea sunt ideale pentru toți dinții, fie că sunt din față sau din regiunea molară. Acest tip de coroană necesită cât mai puține extracții dentare. Este un material foarte dur, așa că funcționează bine chiar și în straturi mai subțiri. Pentru că este un material dur, poate fi folosit pentru a realiza punți mai lungi. Este mai puțin costisitoare decât coroanele din porțelan, dar mai scumpă decât coroanele din porțelan fuzionat pe metal.

Coroanele din porțelan fuzionat pe metal sunt o soluție bună pentru cei care caută o soluție mai economică decât coroanele din zirconiu și coroanele din porțelan masiv și care nu suferă de alergii la metale. Cel mai mare avantaj al acestei coroane este durabilitatea sa, deoarece rama din metal sau aliaj de aur fără nichel poate fi folosită pentru o perioadă lungă de timp. Stratul de porțelan de pe ramă o face să fie plăcută din punct de vedere estetic, dar cu un aspect mai puțin natural decât zirconiul. Acesta este motivul pentru care este mai frecvent utilizată în regiunea molară. Datorită cadrului metalic, acestea se adaptează perfect la un dinte pregătit.

Coroanele din aur durează cel mai mult dintre toate tipurile de coroane, dacă mențineți o bună igienă orală. Coroanele din aur au un cadru din aur și sunt acoperite cu un strat de porțelan. Este 100% fără alergii și se adaptează perfect la un dinte pregătit, astfel încât nu există riscul de carii.

Fațete dentare sau coroane dentare în Ungaria?

Dacă vă întrebați dacă aveți nevoie de coroane de porțelan sau de fațete pentru dinții din față, este evident că vă doriți un zâmbet nou. Nu este atât de ușor să vă spunem care este soluția ideală fără un examen medical, dar există câteva linii directoare care vă vor ajuta. Când vine vorba de coroane pentru dinții din față, pentru un aspect perfect, sunt recomandate materialele din zirconiu sau porțelan. Cu toate acestea, cel mai simplu mod de a decide este să vă programați o consultație gratuită și fără obligații la o clinică din Budapesta, Ungaria.

Coroanele sunt recomandate în următoarele cazuri:

  1. Dinții sunt foarte decolorați.
  2. Dacă aveți obturații mai mari în dinte.
  3. Dacă ați pierdut mult smalț dentar.
  4. Dacă aveți deja coroane, care pot fi înlocuite doar cu coroane.
  5. Dacă doriți să umpleți spații mai mari între dinți.
  6. Dacă dinții dvs. sunt foarte dezaliniați.
  7. Dacă scrâșniți din dinți.
  8. Dintele dvs. a fost supus unui tratament de canal
  9. Forma sau poziția dintelui dvs. trebuie să fie corectată în mod semnificativ.

Este o veste bună că fațetele și coroanele pot fi combinate, dar nu pe același dinte. Coroanele sunt cunoscute ca fiind o procedură mai invazivă decât fațetele, așa că puțini oameni preferă coroanele. Coroanele din porțelan și fațetele pot fi combinate deoarece sunt realizate din aceeași materie primă ceramică, ceea ce înseamnă că, dacă o persoană are unul sau doi dinți tratați prin tratament de canal, acești dinți trebuie să fie încununați, dar dinții sănătoși adiacenți pot avea fațete și nimeni nu va observa diferența!

Materiale utilizate

  • Material pentru coroane și punți :
  • Aliaj metalic cu strat de porțelan
  • Aliaj de aur acoperit cu porțelan
  • Aliaj de nichel-titan cu acoperire ceramică
  • Zirconiu, dioxid de aluminiu cu acoperire ceramică

Probleme postoperatorii

  1. Suprafața inlay-urilor, punților sau coroanelor provizorii poate fi aspră sau nu suficient de netedă.
  2. Dintele poate fi mai sensibil
  3. Gingiile pot fi sensibile timp de câteva zile
  4. Inlay-urile, punțile sau coroanele temporare pot cădea din cauza supraîncărcării.
  5. După tratament, dintele poate fi sensibil la frig sau căldură și funcția ocluzală a acestuia poate fi redusă.

Urmărirea postoperatorie

Obișnuirea cu coroanele sau punțile poate dura săptămâni sau chiar luni. Este posibil să fie necesară ajustarea și corectarea înălțimii în mai multe rânduri. După montare, dinții vitali pot fi sensibili la frig și căldură, iar funcția de masticație se poate diminua, dar acest lucru va trece după un timp. Această perioadă depinde de fiecare persoană în parte. Poate dura o jumătate de an pentru ca simptomele să dispară.

Acest lucru se poate datora formării unui strat protector de dentină în jurul pulpei, care este modul în care corpul dumneavoastră vă protejează dinții. Deoarece acest lucru poate dura câteva luni, vă rugăm să aveți răbdare.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Manuella

Numele meu este Manuella Fiorentini. Sunt o profesionistă cu experiență în marketing în cadrul industriilor de dispozitive medicale și farmaceutice. Cu o experiență de peste 7 ani, am lucrat în roluri creative și strategice pentru a dezvolta campanii de marketing, lansări de produse și conferințe internaționale.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️