Chirurgie dentară în Ungaria

turism dentar ungaria 3
Scris de Laurence

Tot ce trebuie să știți despre chirurgia dentară în Ungaria! Care este prețul mediu în Budapesta? Sfaturile noastre pentru un tratament dentar de succes în Ungaria.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre chirurgia dentară din Ungaria și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfaturile unui profesionist din domeniul medical.

Prețul operației dentare în Ungaria

Costul mediu al unui tratament stomatologic în Ungaria, în Budapesta, este de 2.200 de euro. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 1.800 de euro la 2.600 de euro.

IntervențiiPreț Ungaria
Taxe de consultațieGratuit
Coroană de implant dentar700 euro
Fațeta de porțelan300 euro
Implant dentar complet5.000 de euro
Bilet de avion70 de euro
Hotel50 de euro

Ce este turismul dentar?

Turismul dentar este pur și simplu practica de a călători în străinătate pentru a primi tratament dentar în Ungaria, la Budapesta. A devenit o rută populară pentru europeni datorită calității și costului relativ scăzut al tratamentului dentar.

Tratament dentar în Ungaria

Este dificil de știut cu exactitate câți pacienți călătoresc în străinătate în fiecare an pentru tratament stomatologic, deoarece pacienții sau medicii dentiști nu sunt obligați să divulge aceste informații. Cu toate acestea, unele estimări plasează numărul la 60-70.000 de pacienți pe an, dintre care aproape jumătate călătoresc în Ungaria pentru tratament. Implanturile dentare și chirurgia orală sunt cele mai frecvente tratamente pe care europenii le primesc în străinătate.

Iar stomatologii maghiari nu primesc vizitatori doar din Europa; mulți pacienți vin și din țările vecine, cum ar fi Franța, Germania, Austria, Elveția și Italia. Această clinică stomatologică maghiară susține că 21% dintre pacienții săi provin din Franța, 25% din Germania și 28% din Austria.

Pacienții din Germania și Austria au început să treacă granița ungară pentru operații stomatologice mai ieftine în anii 1980. Acest lucru a dat naștere unor “orașe dentare”, cum ar fi Mosonmagyaróvár, care are 160 de cabinete stomatologice, dar o populație de numai 32.000 de locuitori.

Odată cu apariția companiilor aeriene low-cost, pacienții au putut călători la prețuri reduse din zonele mai îndepărtate. Treptat, mai multe cabinete stomatologice au fost deschise în Budapesta pentru a oferi un confort mai mare călătorilor cu avionul.

De ce să urmați un tratament stomatologic în Ungaria?

Printre motivele pentru care oamenii călătoresc în Ungaria pentru operații dentare se numără următoarele:

  • Preț: Principalul motiv pentru care oamenii își fac stomatologie cosmetică în Ungaria este probabil banii pe care îi economisesc în comparație cu tratamentele private din Europa – în special pentru implanturi dentare și fațete, care pot costa mii de lire sterline.
  • Formare și calificări: Dentiștii din Ungaria urmează o formare extinsă și sunt bine reglementați.
  • Echipamente de ultimă generație: Multe clinici maghiare au investit masiv în cele mai noi tehnologii pentru a face tratamentul dentar cât mai eficient, rapid și confortabil posibil.
  • Viteza tratamentului: Timpii de așteptare la NHS sunt notorii și lungi – nu este ceea ce vă doriți atunci când aveți o durere de dinți. În loc să aștepte luni de zile pentru tratament în țara lor de origine, pacienții pot primi tratament dentar în Ungaria în câteva zile.
  • Facilități excelente: Accentul este pus pe îngrijirea clienților și pe a face experiența plăcută, unele clinici oferind facilități de tip spa pe care pacienții le pot folosi în timpul șederii lor.
  • Locație: La doar 2 ore cu avionul din Franța, consultațiile și unele tratamente pot fi efectuate fără a fi necesară o ședere peste noapte în Ungaria.
  • Obiective turistice: Dacă tot călătoriți în străinătate, ar fi bine să mergeți într-un loc pitoresc. Budapesta și împrejurimile au multe de oferit în ceea ce privește turismul și activitățile de agrement.

Formare stomatologică în Budapesta

Cea mai veche școală de medicină din Ungaria, Universitatea Semmelweis, a fost fondată în 1769 și primește în fiecare an cel mai mare număr de studenți la medicină dentară din țară. Amplasată în inima Budapestei, aceasta oferă cursuri de stomatologie în limbile maghiară, franceză și germană.

În fiecare an, aproape jumătate dintre absolvenții săi de medicină dentară sunt străini, o dovadă a calității predării sale. La finalizarea formării, absolvenții primesc un doctorat în medicină dentară (D.M.D.).

Stomatologii care doresc să obțină o calificare într-un domeniu specializat, cum ar fi ortodonția, parodontologia sau stomatologia protetică, trebuie să efectueze mai întâi 36 de luni de muncă salariată într-un cabinet profesional. Apoi se pot întoarce la universitate pentru a urma un curs postuniversitar.

Reglementări privind medicii dentiști maghiari

În calitate de membru al UE, toți medicii dentiști care își desfășoară activitatea în Ungaria trebuie să respecte standardele UE. În plus, ei trebuie să se înregistreze la Ministerul Sănătății, care eliberează un certificat celor care pot demonstra un anumit nivel de activitate. Pentru a menține acest certificat, dentiștii trebuie să se țină la curent cu standardele actuale, participând în mod regulat la seminarii, conferințe etc.

Mulți dentiști maghiari sunt, de asemenea, înregistrați la Camera Medicală Maghiară (Magyar Orvosi Kamara – MOK). Deși voluntară, această acreditare este un semn de prestigiu. Acesta este motivul pentru care atât de mulți dentiști se străduiesc să o obțină, îndeplinind criterii riguroase. Această apartenență este un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când căutați un dentist în Ungaria.

Clinicile din Ungaria nu sunt supuse unei monitorizări continue, dar se presupune că un dentist care a obținut un anumit nivel de calitate se preocupă de funcționarea clinicii sale. Puteți alege una care este acreditată ISO 9001 dacă doriți să fiți liniștit atunci când vă supuneți unui tratament de stomatologie cosmetică în Ungaria.

Unde să mergeți la dentist în Ungaria

După ce ați restrâns căutarea și ați decis să vă tratați în Ungaria, va trebui să alegeți încă ce clinică să folosiți. Veți alege un dentist din Budapesta, capitala, sau dintr-un oraș mai mic?

Implanturi dentare în Budapesta

Multe dintre cele mai bune clinici stomatologice din Ungaria sunt situate în capitala istorică, Budapesta. Stomatologii din Budapesta sunt bine cunoscuți pentru standardele lor înalte de stomatologie cosmetică și de îngrijire dentară de rutină.

Unele clinici stomatologice din Budapesta oferă cazare proprie, dar chiar dacă a ta nu o face, există opțiuni de cazare pentru toate gusturile și bugetele. Camerele de hotel de 3 stele din Budapesta sunt disponibile de la aproximativ 55 de euro pe noapte.

Merită să vă faceți timp și pentru a vizita puțin orașul Budapesta. Până în 1872, orașele Buda și Pesta, împărțite de Dunăre, erau separate. Deși acum sunt unite, fiecare își păstrează caracterul propriu. Buda, un oraș colinar, găzduiește un castel care oferă o priveliște spectaculoasă asupra fluviului și a restului orașului.

Un tur pietonal vă va da o idee despre oraș, dar veți avea nevoie de câteva zile pentru a-l explora în propriul ritm. Unele clinici oferă chiar propriile tururi și programe de vizitare a obiectivelor turistice pe care le puteți încorpora în vizita la dentist. Treceți pe la unul dintre centrele spa, pentru care Ungaria este renumită, pentru a vă relaxa puțin înainte sau după tratamentul dentar.

Alte destinații

Clinicile din locuri precum Mosonmagyaróvár, departe de capitală, vor fi ceva mai greu de accesat – dar, din nou, nu ar trebui să aveți probleme în a obține asistență de călătorie. Este posibil să constatați că prețurile sunt chiar mai mici în zonele mai îndepărtate.

Zborurile directe către Ungaria durează aproximativ 2 ore. Prin urmare, o consultație sau un tratament simplu poate fi efectuat în doar o zi. Pentru tratamente mai complexe, cum ar fi implanturile dentare, va trebui probabil să rămâneți câteva nopți și, eventual, să faceți mai multe vizite.

De ce nu începeți prin a obține o ofertă gratuită de la una dintre clinicile dentare recomandate de noi în Ungaria? Pur și simplu completați câteva detalii și unul dintre reprezentanții noștri de turism dentar vă va contacta în scurt timp pentru a discuta despre tratament și prețuri.

De ce este mai ieftin în Ungaria?

S-ar putea presupune că prețurile mai mici sunt rezultatul unor standarde mai scăzute de îngrijire și al echipamentelor învechite. Dimpotrivă, multe clinici dentare din Ungaria au echipamente de ultimă generație și oferă un nivel de îngrijire care îl depășește cu mult pe cel al multor clinici din Europa.

De fapt, cheltuielile generale ale întreprinderilor sunt cele care determină în mare măsură costul tratamentului. Închirierea spațiilor comerciale în Budapesta nu este la fel de scumpă ca în Londra, de exemplu. Utilitățile, salariile și întreținerea sunt, de asemenea, mai ieftine.

Aceste economii se acumulează rapid și le permit dentiștilor să își ofere serviciile la un preț relativ scăzut. Având marje de profit mai mari, ei pot, de asemenea, să investească mai mult în echipamente și facilități pentru a îmbunătăți experiența pacienților.

Creșterea turismului dentar în sine a contribuit, de asemenea, la menținerea prețurilor scăzute și a standardelor ridicate. Pe măsură ce din ce în ce mai mulți dentiști își deschid porțile pentru pacienții din țări precum Marea Britanie, Franța și Germania, aceștia concurează în mod constant între ei pentru a oferi cele mai bune servicii posibile.

Țineți cont de faptul că nu toți dentiștii maghiari vor fi făcut aceste investiții în tehnologie, formare și facilități. Acest lucru înseamnă că nu ar trebui să mergeți doar în căutarea celui mai ieftin tratament posibil. Faceți propriile cercetări, consultând online recenziile turismului dentar din Ungaria și punând o mulțime de întrebări pentru a vă asigura că clinica pe care ați ales-o oferă nivelul de îngrijire de care aveți nevoie.

Obținerea de implanturi dentare în Ungaria

După ce ați găsit o clinică de care sunteți mulțumit, va trebui să participați la o consultație. Aceasta este esențială pentru a vă planifica tratamentul, pentru a calcula costul exact și pentru a vă asigura că vă simțiți confortabil cu totul.

Consultațiile sunt adesea gratuite, iar unele clinici pot merge atât de departe încât să ofere transferuri gratuite de la aeroport și chiar să vă ramburseze costul zborurilor dacă mergeți mai departe cu tratamentul propus.

Durata și numărul de vizite necesare vor depinde de tipul de implanturi pe care le aveți.

Procedura de implantare

Implanturile tradiționale sunt inserate în etape. Mai întâi, implantul propriu-zis este introdus în maxilar și țesutul gingival este cusut la loc. Este nevoie de patru până la șase luni pentru ca implantul să se așeze și să fuzioneze cu osul.

La următoarea vizită, se instalează pilonul și puteți primi o coroană temporară pentru a-l acoperi. Aproximativ două săptămâni mai târziu, este momentul să vă măsurați gura, astfel încât coroana sau puntea de implant să se potrivească perfect. Fabricarea durează de obicei câteva zile, timp în care puteți merge acasă sau vă puteți bucura de o mini pauză.

Întreaga procedură necesită trei sau patru vizite repartizate pe parcursul mai multor luni.

Implanturi All-on-4

Implanturile All-on-4 din Ungaria pot fi montate într-o singură zi, ceea ce le face să fie o alegere populară pentru pacienții cu implanturi dentare din Ungaria. Deoarece necesită doar patru implanturi în maxilarul inferior și șase în maxilarul superior, acestea sunt, de asemenea, mai puțin costisitoare decât o gură completă de implanturi tradiționale.

Pacienților li se poate recomanda în continuare să rămână câteva zile pentru ca medicul dentist să poată monitoriza progresul, dar nu este necesar să rămână o săptămână. Inițial se montează proteze temporare, iar după câteva luni va trebui să reveniți pentru a le înlocui cu un set permanent.

Găsirea dentistului potrivit pentru dumneavoastră

Alegerea dentiștilor din Ungaria poate fi puțin copleșitoare atunci când începeți să vă gândiți la opțiunile dumneavoastră. Din fericire, noi am selectat deja ceea ce considerăm a fi unii dintre cei mai buni dentiști din Ungaria, pe baza standardelor noastre înalte de calitate, îngrijire și servicii (citiți aici despre cum alegem clinicile).

Puteți contacta aceste clinici pentru o ofertă gratuită făcând clic mai jos și furnizându-ne datele dumneavoastră de contact.

Vă recomandăm să vă consultați medicul dentist obișnuit pentru sfaturi înainte de a începe un tratament în străinătate. Acesta va putea să identifice orice probleme de sănătate orală care stau la bază și care vă pot împiedica să primiți implanturi dentare sau alt tratament în străinătate. De asemenea, este posibil să fie nevoie să obțineți o radiografie panoramică pe care să o trimiteți clinicii din Ungaria pentru o ofertă exactă.

Întrebări pe care trebuie să i le adresați medicului dumneavoastră dentist

Pe măsură ce vă faceți cercetările pentru a găsi cel mai bun dentist din Ungaria pentru nevoile dumneavoastră, iată câteva întrebări pe care să le puneți pentru a vă asigura că toate bazele sunt acoperite:

  • Cum își oferă consultațiile?
  • Când vi se va oferi un preț fix pentru tratamentul dumneavoastră?
  • Ce este inclus în preț și pentru ce va trebui să plătiți în plus?
  • Cum sunt acreditați?
  • Ce îngrijiri vă vor oferi în timpul recuperării?
  • Ce îngrijire ulterioară va trebui să organizați la întoarcere?
  • Oferă asigurare și/sau garanții?
  • Ce se întâmplă dacă întâmpinați complicații după întoarcere?

Opinii despre dentiștii din Ungaria

Dacă vă cercetați opțiunile de îngrijire dentară în Ungaria, recenziile reprezintă o parte importantă a procesului. Vreți să știți cum a fost experiența altor persoane care au primit tratamente precum coroane, fațete și implanturi dentare în Ungaria.

Dar cu atât de multe informații disponibile online (și nu toate sunt sincere), s-ar putea să vă simțiți puțin copleșit. Pentru a vă ușura lucrurile, am adunat câteva comentarii și sfaturi utile de la persoane care au vizitat Ungaria pentru operații dentare. Aici veți găsi informații despre :

  • Tipurile de tratament dentar disponibile în Ungaria
  • Avantajele rezervării prin intermediul unei agenții
  • La ce să vă așteptați la sosire
  • Cum să alegeți o clinică
  • Dezavantajele potențiale

Toate acestea sunt lucruri pozitive pe care trebuie să le luați în considerare atunci când încercați să decideți dacă turismul dentar este potrivit pentru dumneavoastră. Dacă nu ați citit deja ghidul nostru despre tratamentul dentar în străinătate, consultați-l pentru mai multe sfaturi și informații.

Dacă doriți să vă faceți o idee despre cât vă va costa o operație dentară, puteți solicita acum o ofertă gratuită. Pur și simplu introduceți câteva detalii și veți fi informat în curând despre costurile tratamentului efectuat de către stomatologii recomandați din Ungaria.

Concluzie

Este clar de înțeles de ce atât de mulți oameni aleg tratamentul cu implanturi dentare în Ungaria. Țara are o reputație bine stabilită atunci când vine vorba de turismul dentar. Acestea fiind spuse, există încă multe lucruri de luat în considerare atunci când decideți dacă turismul dentar în Ungaria este potrivit pentru dumneavoastră.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să vă înțelegeți opțiunile și să vă pregătiți pentru călătorie, în cazul în care vă decideți să mergeți mai departe.

Nu uitați că puteți obține o ofertă gratuită pentru operația dentară în Ungaria, făcând clic pe butonul de mai jos. Introduceți doar câteva detalii și unul dintre reprezentanții noștri de turism dentar vă va contacta cu o ofertă fără obligații pentru lucrarea de care aveți nevoie. S-ar putea să fiți surprins de cât de mult puteți economisi călătorind în străinătate pentru un tratament în Ungaria!

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Laurence

Numele meu este Laurence Tung. Sunt un scriitor medical cu cunoștințe științifice în mai multe domenii. Am acoperit recent domenii terapeutice precum reumatologia și hipercolesterolemia. De asemenea, am expertiză în genomică, epigenetică, biologie moleculară și biochimie. Ajut acest site să publice articole de calitate despre turismul medical.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️