Prelungirea picioarelor în Turcia

Alungirea picioarelor în Turcia durează între 2 și 3 luni (în general, 1 mm pe zi, de exemplu, pentru 6 cm sunt necesare 2 luni și pentru 7 cm 70 de zile), în funcție de amploarea alungirilor.

Prețul de alungire a picioarelor în Turcia

Costul mediu al unei operații de alungire a picioarelor în Turcia este de 22.000 de euro. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 15.000 € la 9.000 €. Totul depinde de lungimea dorită, deoarece aceasta are un impact asupra duratei tratamentului. În preț sunt incluse testul preoperator, anestezia, translatorul, spitalizarea, medicamentele, taxiul și hotelul de 5 stele.

Operație de alungire a picioarelor Turcia22000 €

Ce este operația de alungire a picioarelor?

Prelungirea piciorului se realizează prin utilizarea capacității organismului de a regenera osul nou și țesuturile moi, ligamentele, vasele de sânge și nervii care îl înconjoară și îl susțin. Procesul începe cu o operație numită osteotomie, în care chirurgul ortopedic taie osul care urmează să fie alungit. Membrul (de obicei gamba superioară sau inferioară) este apoi stabilizat cu ajutorul diferitelor dispozitive sau rame de fixare externă și/sau internă.

Urmează două faze de recuperare.

În prima, sau faza de distragere, osul care a fost tăiat este îndepărtat foarte treptat, într-un proces care favorizează osteogeneza de distragere sau creșterea de os nou în zona osteotomiei. Creșterea de țesut osos nou se realizează prin distragerea sau extinderea spațiului, de obicei de patru ori pe zi, cu un sfert de milimetru (¼ mm) la fiecare ajustare, pentru un total de un milimetru (1 mm) pe zi.

Pe măsură ce spațiul dintre capetele osului se deschide, organismul continuă să producă țesut nou în acest spațiu până când este generată lungimea dorită de os. Sunt disponibile strategii suplimentare pentru a corecta orice deformare care poate fi prezentă, cum ar fi o aliniere greșită a osului rezultată în urma unui traumatism sau a unei anomalii congenitale. La începutul acestei faze, pacienții merg cu ajutorul cârjelor pentru a rămâne mobili.

Imaginile radiografice de mai sus reprezintă o osteotomie femurală care a fost efectuată prin abordare percutanată. S-a realizat o alungire progresivă (8 cm) cu un cui de alungire internă pentru a optimiza lungimea piciorului. Observați formarea timpurie de os nou în fantă.

În timpul celei de-a doua faze a tratamentului, osul se consolidează și se vindecă. Pacientul pune treptat mai multă greutate pe membrul afectat și începe să meargă fără ajutor.

Procesul de alungire progresivă poate fi realizat cu un fixator extern sau cu un cui de alungire internă.

Fixatorul extern este un cadru construit pe partea exterioară a membrului și conectat la os prin știfturi (tije), șuruburi și sârme. Ajustările fixatorului extern pot fi folosite pentru a prelungi și îndrepta treptat piciorul scurt sau nealiniați.

Cuiul de alungire internă este un cui sau o tijă intramedulară telescopică care se introduce în cavitatea medulară a osului. Cu ajutorul unui dispozitiv de control de la distanță, magnetul cuiului este rotit, alungind treptat cuiul telescopic și osul. Prin această metodă, osul este îndreptat în momentul operației, când se introduce cuiul de alungire internă, iar alungirea are loc apoi treptat în următoarele săptămâni.

Osteotomia și plasarea majorității dispozitivelor de fixare pot fi efectuate sub anestezie epidurală – același tip de anestezie pe care multe femei îl primesc în timpul nașterii – astfel încât acestea pot fi treze în timpul operației, dacă doresc. Durata medie a spitalizării este de două zile. Operația nu implică incizii mari sau grefe osoase.

În general, pacienții care nu au avut dureri în timpul operației nu raportează dureri semnificative legate de operație sau de recuperare.

Cei mai mulți pacienți au inegalitate de lungime a picioarelor, care este rezultatul unui defect congenital, al unei leziuni a plăcii de creștere în copilărie sau al unei vindecări deficitare a unei fracturi în care oasele se vindecă într-o poziție deformată sau al unei neuniuniuni în care oasele nu se vindecă deloc. Cu toate acestea, alungirea membrelor poate fi utilizată și pentru a corecta o deformare a brațului. Și această procedură a fost folosită pentru a prelungi brațele și picioarele persoanelor cu statură excepțional de mică, ca în cazul nanismului sau al pubertății precoce.

Un alt grup de pacienți care pot beneficia de tehnicile folosite pentru a prelungi un membru sunt cei al căror membru este expus riscului de amputare din cauza lipsei de țesut osos, a pierderii acestuia prin infecție, traumă sau tumoare. În ceea ce se numește procedura de salvare a membrelor bifocale, se face o incizie la capătul osului opus locului afectat.

Pe măsură ce această zonă este îndepărtată progresiv, capetele osului care se sprijină pe gol sunt aduse împreună. Ca și în cazul altor proceduri de alungire a membrelor, zona de la locul osteotomiei generează os nou; zona în care osul a fost absent se reunește și se vindecă ca orice altă fractură. Chiar și în astfel de situații, adesea putem evita un fixator extern și folosim cuiul de transport osos.

În general, chirurgia de alungire a membrelor are o rată de succes ridicată (aproximativ 95%). Cicatricile sunt în general minime, deoarece în majoritatea procedurilor sunt necesare doar mici incizii. Deși pot apărea probleme minore cu știfturile și rigidizarea articulațiilor, complicațiile grave ale operației de alungire a membrelor sunt rare.

rata de succes de 95%

În general, operațiile de alungire a picioarelor au o rată de succes ridicată (aproximativ 95%). Cicatricile sunt, în general, minime, deoarece în majoritatea procedurilor sunt necesare doar mici incizii. Deși pot apărea probleme minore cu știfturile și rigidizarea articulațiilor, complicațiile grave ale operației de alungire a membrelor sunt rare. Cele care apar sunt, de obicei, observate la pacienții considerați deja cu risc ridicat, cum ar fi cei care sunt tratați pentru salvarea membrelor.

Recuperare și reabilitare

Timpul de recuperare după o operație de alungire a picioarelor variază de la pacient la pacient, faza de consolidare durând uneori o perioadă considerabilă – în special la adulți. Ca regulă generală, copiii se vindecă în jumătate din timpul necesar pacienților adulți. De exemplu, atunci când obiectivul dorit este 1½ cm de creștere osoasă nouă, un copil va purta dispozitivul de fixare timp de trei luni. La adulți, deși vindecarea osoasă durează mai mult, utilizarea cuiului de alungire internă face procesul mai simplu, deoarece nu este nevoie să se poarte un dispozitiv de fixare externă.

Pe toată perioada de recuperare, fizioterapia joacă un rol crucial în menținerea flexibilității articulațiilor pacientului și a forței musculare. Pacienții sunt sfătuiți să urmeze o dietă nutritivă și să ia suplimente de calciu. Pentru a accelera vindecarea oaselor, este încurajată susținerea progresivă a greutății, iar pacienții iau suplimente precum vitamina D3 și calciu pentru a accelera vindecarea oaselor.

Eligibilitatea pentru operația de alungire a picioarelor

Tratamentul unei discrepanțe de lungime a piciorului trebuie să înceapă cu o evaluare amănunțită de către un chirurg ortoped cu experiență în această procedură. Pacienții pot fi surprinși să afle că ceea ce credeau că este o discrepanță de lungime a picioarelor, de exemplu, este de fapt o problemă medicală complet diferită, cum ar fi scolioza (o curbură anormală a coloanei vertebrale) sau o deformare a șoldului. Sau pot avea o percepție greșită a lungimii inegale a membrelor lor. La Spitalul de Chirurgie Specială, chirurgii ortopezi din departamentul de alungire a membrelor obțin o serie specială de radiografii pentru a evalua cu exactitate și a confirma fiecare diagnostic.

Atunci când există o diferență reală, chiar dacă nu este rezultatul unui traumatism, această asimetrie poate duce la dureri de spate, de genunchi și de gleznă. În cazul în care fractura nu s-a vindecat corespunzător, se poate dezvolta osteoartrita. În unele cazuri, un pacient a trăit cu o asimetrie a lungimii unui membru timp de mulți ani, fără să se confrunte cu nicio problemă, iar apoi dezvoltă simptome supărătoare la vârsta mijlocie.

“Pe lângă faptul că îndeplinește criteriile fizice pentru alungirea membrelor, este important ca pacientul să fie foarte motivat”, explică Dr. Rozbruch. Pacienții joacă un rol activ în îngrijirea lor, alungindu-și efectiv oasele prin ajustări de la distanță, participând la fizioterapie și întâlnindu-se cu medicul personal sau virtual la fiecare două sau trei săptămâni pe parcursul procesului de vindecare.

Operația de alungire a picioarelor poate fi efectuată în siguranță și în mod eficient la copii și adulți, inclusiv la cei de 20, 30, 40, 50 și chiar 60 de ani. În cazul pacienților pediatrici, chirurgul ortoped are o grijă deosebită pentru a evita lezarea plăcii de creștere, iar osteogeneza prin creștere și distragere normală continuă în timpul recuperării.

În unele cazuri, cum ar fi în cazul copiilor cu femur scurt congenital, poate fi recomandabil să se trateze problema în două etape. În acest caz, copilul are un procent de deviație care crește pe măsură ce crește; de exemplu, o deviație de 5 cm la prima examinare a pacientului poate fi anticipată pentru a ajunge la o deviație de 7 cm în cinci sau șase ani. În cazul pacientului ilustrat mai jos, Dr. Rozbruch a corectat o deviație de 5 cm în timpul unei proceduri inițiale; probabil că va fi necesară o altă procedură atunci când deviația rămasă va deveni mai mare.

Imaginea de mai sus arată o alungire treptată de 5 cm a femurului, care a fost realizată cu ajutorul unui dispozitiv Imaginile de mai jos au fost realizate șapte luni mai târziu.

Deoarece acest tip de deformare poate fi de până la 15 cm, în general este preferabil să o împărțim în două sau mai multe operații.

Privind spre viitor

Chirurgia de alungire a picioarelor este “la început”, potrivit doctorului Rozbruch.

A avut loc o schimbare dramatică în percepția acestei intervenții chirurgicale… iar interesul pentru acest domeniu crește rapid, urmând să apară multe evoluții promițătoare, inclusiv noi dispozitive care favorizează o recuperare mai rapidă.

Printre progresele recente se numără aprobarea de către un organism oficial de sănătate a unui dispozitiv de transport osos intern complet implantabil, care poate fi utilizat pentru a reconstrui defecte osoase fără a fi nevoie de fixare externă.

În plus, fenomenele care au loc în timpul procedurilor de alungire a picioarelor, cum ar fi regenerarea nervilor și dezvoltarea unui nou sistem vascular, pot avea implicații viitoare importante pentru o serie de afecțiuni ortopedice și alte afecțiuni medicale.

Sfaturi de la clinică

Nu este posibilă o alungire cu 15 cm într-o singură ședință. Max. 7 cm în primul an și încă 7 cm în anul următor. Dar idealul este să planificați o alungire de 5 cm. Pacientul va avea fixatori după prima operație și va trebui să aștepte în medie 70 de zile pentru ca acești fixatori să fie îndepărtați.

Nu este necesar să rămână în Turcia timp de 70 de zile. După operație, vă puteți întoarce în țara dumneavoastră și puteți reveni în Turcia după 70 de zile.

Dacă doriți o ofertă personalizată pentru o operație de alungire a picioarelor în Turcia, nu ezitați să ne contactați.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️