Garanția de sarcină în Spania

garanție de sarcină spania 1
Scris de Maria

Garanția de sarcină în Spania este un program de rambursare a FIV care oferă posibilitatea rambursării totale sau parțiale în cazul eșecului sarcinii. Aceste programe se numesc uneori “Risk Sharing” (împărțirea riscului), deoarece clinica spaniolă își asumă și riscul de a trebui să ramburseze o parte sau toți banii plătiți de pacient.

Într-o lume în care aproape orice poate fi cumpărat, a urma un tratament de reproducere asistată cu incertitudinea că ne vom atinge scopul poate fi foarte descurajant. Este ca și cum am cumpăra o cutie fără să știm dacă există ceva înăuntru.

De aceea, în Spania, în unele clinici de fertilitate, din Madrid și Barcelona, există programul “Garanția de sarcină”, care vă permite să fiți rambursat parțial sau total în caz de eșec al sarcinii, dar în anumite condiții…

Acest program percepe o sumă forfetară pentru trei până la șase cicluri de FIV în Spania. Taxa fixă este, în general (dar nu întotdeauna), mai mică decât cea pe care ați fi plătit-o dacă ați fi plătit pentru fiecare ciclu în parte.

Avantajele și dezavantajele programelor de împărțire a riscurilor FIV în Spania

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare înainte de a decide dacă un program de rambursare a riscului FIV este sau nu potrivit pentru dumneavoastră.

AvantajeDezavantaje
Rambursare în caz de eșecNu acceptă toți candidații
Procedură mai accesibilă din punct de vedere financiarScump dacă se proiectează rapid
Oferă liniște sufleteascăNu se rambursează în cazul unui avort spontan
Mai puține șanse de abandonInterzis pentru persoanele peste 38 de ani

Eligibilitate pentru un program de garanție de sarcină în Spania

Nu toată lumea poate aplica pentru un program de rambursare pentru FIV în Spania. Fiecare program are calificări diferite și este puțin probabil să vă accepte cererea dacă șansele dvs. de succes sunt scăzute.

De exemplu, multe programe nu permit femeilor cu vârsta de peste 40 de ani să participe. Altele au un prag mai mic de participare, începând cu vârsta de 38 de ani. În mod similar, dacă ați avut deja un număr de cicluri de FIV eșuate, este posibil să nu fiți eligibilă pentru un program de rambursare.

Unele clinici de fertilitate oferă programe de rambursare a ovulelor de la donatoare, care ar putea fi o opțiune pentru femeile cu vârsta de 40 de ani și peste. Dar chiar și pentru aceste programe, trebuie să îndepliniți anumite condiții pentru a participa.

Care este capcana?

Programele de sarcină garantată din Spania sună atât de bine. Dacă nu reușești, îți primești banii înapoi. Deci… care este capcana? De ce ar face clinicile de fertilitate din Madrid sau Barcelona o astfel de ofertă?

Adevărul este că, din moment ce oferta este adesea făcută doar cuplurilor cu șanse mari de reușită, și poate că cele mai multe dintre ele vor concepe înainte de a fi consumat cele trei sau șase cicluri deja plătite.

Costurile care nu sunt acoperite de programul de garantare a sarcinii sunt :

  • Procedurile de screening, inclusiv analizele de sânge, testele de spermă și evaluarea uterină.
  • Costurile de monitorizare, inclusiv vizitele la cabinet și ecografiile.
  • Costul medicamentelor pentru fertilitate
  • Anestezia pentru prelevarea de ovule
  • Taxele pentru proceduri FIV mai de bază, cum ar fi ecloziunea asistată, ICSI, diagnosticul genetic preimplantațional (PGD), cultura blastocistului și crioconservarea.
  • Dacă folosiți o donatoare de ovule sau o mamă surogat, taxele de agenție și cele legale.
  • Costuri de conservare a embrionilor

Unele scheme de garantare a sarcinii acoperă unele dintre costurile de mai sus, dar asigurați-vă că cereți o explicație detaliată a ceea ce este și ce nu este acoperit înainte de a vă înscrie.

Notă importantă: Asigurați-vă că programul de rambursare a FIV din Spania definește succesul prin nașterea copilului. Acest lucru se datorează faptului că unele programe definesc succesul printr-un test de sarcină pozitiv sau o sarcină care atinge un anumit număr de săptămâni. Acest lucru înseamnă că, dacă aveți un avort spontan, nu veți fi rambursată.

De ce să vă înscrieți?

În ciuda tuturor acestor dezavantaje, există totuși motive întemeiate pentru a vă înscrie la un program de sarcină garantată în Spania. În primul rând, dacă nu reușiți, veți primi cel puțin o parte din bani înapoi. Acest lucru vă poate permite să vă continuați căutarea unui copil sau, cel puțin, să achitați o parte din datoriile pe care le-ați făcut în încercarea de a rămâne însărcinată.

Un alt motiv pentru care cuplurile se înscriu este liniștea sufletească. Își dau seama că riscă să plătească mai mult pe ciclu decât dacă ar fi făcut-o ciclu cu ciclu, dar se simt mai bine știind că, dacă nu reușesc, nu vor fi complet ruinați.

În plus, întrucât programele de împărțire a riscurilor vă cer, în general, să participați la un număr stabilit de cicluri pentru a vă recupera banii, șansele de a renunța sau de a abandona programul sunt mai mici.

De exemplu, chiar dacă simțiți că vreți să renunțați după ce ați eșuat la al doilea ciclu, puteți continua pentru al treilea, pentru că nu vreți să vă pierdeți șansa de a fi rambursat. Iar acel al treilea ciclu poate fi cel care funcționează pentru dumneavoastră.

Ce se consideră un succes?

Programul de rambursare consideră că un test de sarcină pozitiv este un succes? Se bazează pe atingerea unui anumit stadiu al sarcinii, cum ar fi observarea bătăilor inimii sau atingerea celei de-a 16-a săptămâni?

În mod ideal, vă doriți un program de rambursare care să considere nașterea unui copil viu ca fiind un succes. În acestcaz, avem o soluție pentru dumneavoastră.

Iată programul pe care vi-l putem oferi:

  • Clinică de renume din Barcelona;
  • Include 3 cicluri complete de FIV cu donare de ovule (sau propriile ovule), crioconservarea embrionilor, medicație și cicluri de transfer de embrioni;
  • Fără limită de timp. Tu decizi când să te oprești;
  • Dacă nu se naște niciun copil, se rambursează 100% din costuri.

Concluzie

putem ajuta să reușiți să faceți din tratamentul dumneavoastră un succes, și la un preț competitiv.

Dacă sunteți interesat deprogramul de sarcină garantată în Spania sau de orice alt tratament de reproducere asistată, vă rugăm să contactați coordonatorul nostru.

1

Coordinatrice

Lăsați-ne datele dumneavoastră de contact folosind formularul. Coordonatorul nostru vă va contacta printr-un mesaj prin Whatsapp sau prin e-mail pentru un prediagnostic gratuit.

2

Médecin

În cazul în care medicul este în măsură să îndeplinească obiectivele dumneavoastră, vă vom trimite o ofertă personalizată, gratuită și fără obligații.

Iar dacă sunteți de acord, vom organiza pentru dumneavoastră: Taxi, Hotel, Tratament, Medicamente și un frumos tur ghidat al orașului.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Maria

Numele meu este Maria. Am o experiență de peste 10 ani ca manager de marketing în industria medicală. Am lansat cu succes mai multe produse pe piață, inclusiv dispozitive medicale, și am o mare pasiune pentru vânzări și marketing.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️