Prețul FIV cu donare de spermă în Spania

pma cu spermă de donator 1
Scris de Laurence

Tot ce trebuie să știți despre FIV și donarea de spermă în Spania! Care este prețul mediu în Barcelona? Sfaturile noastre pentru o FIV & donare de spermă de succes în Spania.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre FIV cu donare de spermă în Spania și vă ajută să rezervați o operație cu medici calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Prețul FIV cu donare de spermă în Spania

Costul mediu al FIV cu donare de spermă în Spania în Barcelona este de 3.200 €. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 3.000 de euro la 3.400 de euro.

HARTAPreț în euro
FIV ICSI3100 euro
FIV ICSI Donare de ovule3800 euro
FIV ICSI Dublă donare de ovule4100 euro
FIV ICSI Donare de spermă3200 euro
Donare de spermă800 de euro
Vitrificarea ovulelor2600 euro
Inseminare artificială1000 euro
Donarea de embrioni3150 euro
Tehnica ROPA (maternitate comună)5.000 de euro
Sarcina garantată sau rambursată15.000 de euro

Ce este inseminarea cu donator?

Inseminarea cu donator (IAD) este procesul de inseminare a unei femei cu spermă obținută de la un donator cunoscut sau anonim. Procedura se realizează, în general, în cadrul ciclurilor naturale, fără utilizarea de medicamente pentru fertilitate. Cu toate acestea, medicamentele pentru fertilitate pot fi recomandate femeilor cu vârsta de peste 30 de ani și celor care nu au avut succes cu inseminarea cu donator în cadrul ciclurilor naturale, pentru a crește numărul de ovule care vor fi fertilizate.

În cazul în care inseminarea cu spermă de la donator nu a avut succes sau dacă alți factori de fertilitate indică necesitatea, se poate efectua fertilizarea in vitro (FIV) cu spermă de la donator.

Utilizarea spermei de la donator

Printre persoanele care pot alege să folosească spermă de la donator se numără:

  • Femei singure sau lesbiene
  • Cele al căror partener de sex masculin nu are spermă recuperabilă
  • Cei care doresc să obțină probe de rezervă pentru cazuri dificile de infertilitate masculină

Donatorii de spermă pot fi cunoscuți sau anonimi. Tipul de donator pe care îl alegeți este o decizie foarte personală, care depinde de o serie de factori. Indiferent de tipul de donator ales, se aplică diverse considerente și cerințe.

Utilizarea unui donator cunoscut

Unele femei pot alege să ceară unui prieten să doneze spermă. Deoarece această opțiune poate ridica întrebări și decizii sensibile cu privire la paternitate, sunt necesare o serie de acțiuni înainte de a primi o donație de spermă:

  • Consiliere. Centrul de fertilitate Pacific cere ambelor părți implicate în inseminarea cu donator să participe la cel puțin o ședință de consiliere cu un terapeut de familie sau un psiholog familiarizat cu problemele care pot apărea în acest tip de aranjament.
  • Acord juridic între donatorul de spermă și părintele vizat. Înainte de inseminare, pacientul și donatorul trebuie să creeze un acord legal sau un contract valabil, autentificat la notar, care să sublinieze drepturile și responsabilitățile părinților.
  • PFC încurajează cu tărie donatorul și primitorul să solicite consultanță juridică înainte de procesul de inseminare.

Utilizarea unui donator anonim

Pacienții care utilizează sperma de la donatori anonimi obțin probe congelate de la bănci de spermă acreditate.

Băncile de spermă pot varia considerabil în ceea ce privește informațiile despre donator, identitatea, etnia și istoricul medical, precum și numărul de donatori disponibili. Cele mai multe bănci nu oferă profiluri de donatori. Unele bănci de spermă pot avea o dispoziție care să permită contactul viitor (dezvăluirea identității) între urmașii adulți ai donatorilor de spermă și donator. Unele pot permite identificarea în cazuri de necesitate medicală.

Procedura băncii de spermă

Băncile de spermă certificate trebuie să îndeplinească cerințe specifice de selecție a donatorilor. Pentru a elimina practic orice risc de transmitere a bolilor, sperma este pusă în carantină. În timpul acestui proces, donatorul este testat pentru boli infecțioase. Sperma donată este apoi congelată și depozitată la banca de spermă timp de șase luni. Donatorul este testat din nou pentru boli infecțioase înainte ca sperma să fie furnizată clinicilor și pacienților.

Pacienții pot alege majoritatea băncilor de spermă certificate. Pacienții sunt responsabili pentru selectarea donatorului și trebuie să plătească direct băncii de spermă pentru spermă și transport.

Este posibil ca femeile să fie nevoite să consulte listele de donatori ale mai multor bănci înainte de a găsi donatorul dorit. Nu vă putem sfătui cu privire la ce donator să folosiți, deoarece aceasta este o alegere foarte personală.

Grupa de sânge a donatorului ar fi importantă doar dacă pacientul a folosit spermă de la donator, în cazul în care viitorul tată nu are spermă și nu ați dori ca viitorul copil să știe că a fost folosit un donator. În acest caz, ar putea avea sens să se folosească un donator al cărui grup sanguin să se potrivească cu cel al viitorului tată.

Recomandăm pacienților să acorde atenție calității spermei garantate de bancă atunci când fac alegerea. Pacienții vor găsi o mare variație în ceea ce privește numărul minim de spermatozoizi motili (care înoată) pe care băncile îl oferă. Încurajăm pacienții să lucreze cu bănci care garantează un minim de 15 milioane de spermatozoizi mobili pe flacon după decongelare.

Donarea de spermă și IUI

Majoritatea pacienților care încearcă să conceapă un copil cu spermă de la donator încep cu inseminarea intrauterină (IUI). Mai ales dacă pacienta este tânără și ovulează în mod regulat, clinica de fertilitate vă va da un kit de testare la domiciliu pentru a detecta creșterea de LH care indică ovulația; apoi va decongela sperma și va insemina în consecință.

Alți pacienți pot lua medicamente pentru fertilitate, cum ar fi clomifenul, letrozolul sau gonadotropinele, împreună cu IUI. Scopul utilizării acestor medicamente este de a induce ovulația la femeile care nu ovulează în mod regulat sau de a recruta mai multe ovule (superovulație) pentru a crește șansele de fertilizare.

La ce mă pot aștepta în urma procedurii de inseminare cu donator?

Inseminarea intrauterină (IUI) este cel mai adesea efectuată în clinicile MAP din Europa sau Spania, deoarece șansele de reușită a concepției sunt mai mari dacă se controlează momentul expunerii spermei și dacă sperma este plasată în număr mai mare mai aproape de ovul (ovule).

Sperma donată este livrată direct la clinică sub formă congelată și este depozitată în această stare până în ziua inseminării. În ziua procedurii, laboratorul decongelează flaconul (flacoanele) de spermă, efectuează o numărătoare și evaluează procentul de spermatozoizi mobili (normali, în mișcare) din probă pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile.

Riscurile asociate cu inseminarea cu donator

Riscurile inseminării cu donator sunt aceleași cu cele ale oricărui tip de inseminare intrauterină, care includ infecții, crampe uterine, sarcină ectopică și avort spontan. Riscul de infecție este extrem de scăzut. Crampele sunt neobișnuite și, dacă sunt prezente, foarte ușoare.

Donarea de spermă și FIV

În cazul în care mai multe încercări de IUI nu au dus la o sarcină sau dacă sunt prezenți alți factori feminini, se poate recomanda FIV cu donare de spermă. Deși controversate, unele studii au sugerat că sperma congelată-dezghețată este mult mai puțin eficientă decât sperma proaspătă în obținerea fertilizării ovulelor cu IUI.

Atunci când o probă de spermă congelată este decongelată, embriologii analizează proba. Dacă concentrația și/sau motilitatea spermatozoizilor sunt scăzute, embriologul poate recomanda decongelarea unui al doilea flacon sau poate decide să efectueze ICSI și să injecteze sperma direct în ovule.

Sperma donatorului poate fi, de asemenea, utilizată ca soluție de rezervă în cazurile de infertilitate masculină foarte severă. În astfel de cazuri, un urolog va încerca mai întâi să extragă chirurgical sperma din testiculul (testiculele) partenerului masculin. În cazurile rare în care sperma recuperată este insuficientă pentru a insemina ovulele partenerei, putem recomanda ca sperma de la donator să fie pusă la dispoziție ca rezervă.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Laurence

Numele meu este Laurence Tung. Sunt un scriitor medical cu cunoștințe științifice în mai multe domenii. Am acoperit recent domenii terapeutice precum reumatologia și hipercolesterolemia. De asemenea, am expertiză în genomică, epigenetică, biologie moleculară și biochimie. Ajut acest site să publice articole de calitate despre turismul medical.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️