Grefa de gingie în Turcia

grefa de gingie preț 1
Scris de Laurence

Operația de grefă de gingie în Turcia este acum o procedură destul de populară în cavitatea bucală. Scopul acestei intervenții chirurgicale este de a rezolva problemele asociate cu recesiunea gingivală.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre grefa de gingie în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Cât costă o grefă de gingie în Turcia?

Costul mediu al unei grefe de gingie în Turcia, în Istanbul, este de 500 de euro. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 250 de euro la 750 de euro.

ProceduraPreț Turcia
Grefă de gingie500 €

Ce este o grefă de gingie?

Operația de grefă de gingie în Turcia este acum o procedură destul de populară în cavitatea bucală. Această operație estetică din Istanbul are ca scop rezolvarea problemelor asociate cu recesiunea gingivală, care este procesul de atrofiere a țesutului gingival din jurul unui dinte sau al întregului rând de dinți.

Recesiunea gingivală poate fi cauzată de o serie de factori. Este adesea asociată cu parodontita, când țesutul osos este distrus de procesele inflamatorii, expunând rădăcina dintelui.

Aceasta poate fi cauzată de o igienă orală precară, boli cronice, probleme de mușcătură, prezența firelor și a crenelurilor, fumatul și traumatismele gingiilor datorate curățării incorecte a dinților.

De asemenea, merită menționat faptul că clinicile stomatologice din Istanbul practică implantarea dentară la cel mai înalt standard. Întrucât implantarea dentară este unul dintre cele mai răspândite servicii stomatologice din prezent, o astfel de procedură se efectuează numai dacă sunt îndeplinite toate condițiile necesare, inclusiv gingii sănătoase.

Instalarea unui dinte artificial în locul dintelui pierdut este imposibilă fără o abordare minuțioasă a restaurării țesutului moale care va înconjura noul dinte. Gingiile sănătoase, pregătite și imobile oferă un suport sigur pentru viitorul implant dentar.

Din păcate, sănătatea gingivală a majorității pacienților nu poate servi drept garanție a poziției corecte a noului dinte. Inconsistența gingivală poate fi cauzată de o varietate de motive, dintre care cele mai frecvente sunt următoarele:

  • atrofierea țesuturilor moi din cauza absenței prelungite a dintelui ;
  • dezvoltarea genetică defectuoasă a gingiilor;
  • recesiunea tisulară datorată bolilor inflamatorii.

Datorită tehnologiilor avansate, inconsistența gingivală a încetat să mai fie un obstacol serios în calea instalării și funcționării normale a implanturilor dentare.

Chirurgii turci efectuează o procedură extrem de importantă pentru o implantare dentară de înaltă calitate – augmentarea gingivală 3D în zona în care urmează să fie instalat viitorul implant, care asigură refacerea completă a țesutului moale.

Obiectivele intervenției chirurgicale de grefă gingivală

  • îmbunătățirea calității gingiilor din jurul implantului;
  • formarea unui manșon gingival;
  • crearea volumului de mucoasă necesar pentru creasta gingivală din jurul dintelui artificial;
  • protejarea osului cu gingie restaurată în zona implantului.

Mai multe tehnici sunt utilizate pentru a restabili volumul necesar de gingie. Alegerea unei anumite metode depinde de obiectivele specifice ale pacientului și de preferințele individuale.

Cum se realizează o grefă gingivală în Turcia?

În cazul în care țesutul moale este insuficient, acesta poate fi transplantat dintr-o altă parte a cavității bucale. De obicei, gingia este transplantată din palat, deoarece proprietățile histologice ale palatului dur sunt considerate a fi identice cu cele ale gingiei din apropierea gâtului dintelui. Acesta este motivul pentru care grefa de gingie transplantată de către medicul dentist supraviețuiește destul de ușor și oprește recesiunea gingivală.

Această procedură se realizează pe cale chirurgicală. Înainte de operație, medicul turc îndepărtează leziunile carioase din zona de lucru și elimină inflamația. Grefa de gingie în Turcia, la Istanbul, este nedureroasă, deoarece se efectuează sub anestezie locală.

Pentru a transplanta guma, chirurgul îndepărtează mai multe lambouri de țesut moale din cavitatea bucală, dintre care unul este selectat direct lângă dinte. Medicul curăță apoi spațiile de sub aceste lambouri, eliminând inflamația, îndepărtând reziduurile alimentare și reparând cimentul radicular.

Tipuri de grefe de gingie

Înainte de efectuarea unei grefe de gingie, anestezistul administrează un anestezic sigur și eficient. În timpul operației, pacientul stă pe un scaun confortabil și nu experimentează nicio senzație neplăcută.

Grefa de gingie gratuită

Această tehnică este utilizată dacă pacientul are un țesut gingival subțire. Chirurgul pregătește o gaură în gingie care va fi umplută de grefă. O grefă gingivală liberă de 2-3 mm este prelevată din palat, unde este disponibilă o mucoasă densă. Țesutul este apoi atașat de gingie cu o sutură fină și îngrijită.

Grefa de țesut conjunctiv

Această tehnică este utilizată pentru a trata rădăcinile expuse ale dinților. Pentru a face acest lucru, chirurgul îndepărtează țesutul conjunctiv subepitelial de sub mucoasa palatului, a cărui caracteristică principală este o bună aprovizionare cu sânge. SCTG-ul este apoi suturat la țesutul gingival și tratat cu soluții antiseptice și regenerative speciale.

Cele mai bune servicii ale noastre includ

  • Consultație
  • Radiografie panoramică
  • Timpul și munca medicului dentist
  • Transfer gratuit (aeroport, hotel, clinică)
  • Anestezie locală
  • Antibiotice, analgezice, apă de gură, etc.
  • Taxe de laborator
  • Sejur gratuit la hotel (cameră și mic dejun)

Transplant de țesut

Acest tip de intervenție chirurgicală de grefă gingivală este utilizat dacă pacientul are suficient țesut gingival în jurul dintelui. Țesutul este prelevat din zonele donatoare – părți adiacente ale gingiei. Procedura presupune transplantarea corectă a unui lambou de gingie orientat spre rădăcina dintelui afectat. Acest țesut este apoi folosit pentru a asigura protecție și fixare.

Perioada postoperatorie

Recuperarea în urma unei intervenții chirurgicale de grefă de gingie nu necesită o spitalizare. Cu toate acestea, pacientul trebuie să rămână sub supraveghere medicală timp de câteva săptămâni, astfel încât medicul să poată monitoriza procesul de supraviețuire a țesutului. Punctele sunt îndepărtate la o săptămână după operație, în timp ce pacientul continuă să ia medicația locală și generală prescrisă de medicul dentist.

În unele cazuri, după ce implantul a supraviețuit, se montează o cască de vindecare. Acest dispozitiv ajută la crearea unor gingii frumoase în jurul noului dinte, făcând zâmbetul și mai atractiv.

Recomandări pentru îngrijirea orală după o grefă gingivală

Controalele stomatologice regulate și îngrijirea dentară temeinică la domiciliu pot ajuta la prevenirea unor daune grave care necesită o intervenție chirurgicală în Istanbul. Alte modalități de prevenire a problemelor gingivale includ:

  • Curățarea dinților de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor
  • Utilizarea zilnică a aței dentare
  • Controale dentare regulate
  • Curățarea profesională a dinților
  • Consumul unei diete sănătoase și echilibrate
  • Abținerea de la fumat

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Laurence

Numele meu este Laurence Tung. Sunt un scriitor medical cu cunoștințe științifice în mai multe domenii. Am acoperit recent domenii terapeutice precum reumatologia și hipercolesterolemia. De asemenea, am expertiză în genomică, epigenetică, biologie moleculară și biochimie. Ajut acest site să publice articole de calitate despre turismul medical.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️