Otoplastie și Tunisie

otoplastie tunisia 1
Scris de William

Tot ce trebuie să știi despre otoplastia în Tunisia! Care este prețul mediu în Tunis? Sfaturile noastre pentru o otoplastie de succes în Tunisia.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre otoplastia în Tunisia și vă ajută să vă rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Cât costă otoplastia în Tunisia?

Costul mediu al otoplastiei în Tunisia este de 1.700 €. Procedura se efectuează sub anestezie generală și durează între 3 și 4 ore. Durata de ședere este de 7 zile, iar șederea în spital este de 1 noapte. Prețul include anestezia, operația și medicația. Rezultatul final este vizibil în termen de 7 luni.

ProceduraPreț Tunisia
Otoplastie1700 €

Știați că? Aproximativ 5% din populație are urechi proeminente sau asimetrice. Și în timp ce în China această malformație este văzută ca un semn de inteligență, occidentalii nu prea împărtășesc această opinie.

Otoplastia, sau chirurgia de îndepărtare a urechilor proeminente, este procedura utilizată pentru a corecta aspectul inestetic al urechilor, indiferent de originea acesteia. Iar pentru a profita la maximum de această operație, Tunisia este destinația de alegere!

Chirurgie pour recoller les oreilles
Operația de reatașare a urechilor

Ce este otoplastia?

Otoplastia este o operație estetică relativ frecventă, menită să îmbunătățească aspectul urechilor. Ea poate fi efectuată asupra uneia sau ambelor urechi (denumităotoplastie unilaterală sau bilaterală), indiferent dacă acestea sunt proeminente sau pur și simplu malformate.

Tehnica chirurgicală variază de la pacient la pacient, în funcție de defectele anatomice observate de chirurg. În general, operația constă în remodelarea cartilajului pentru a îmbunătăți forma naturală a urechii. În unele cazuri, este necesară, de asemenea, tăierea cartilajului pentru a reduce dimensiunea urechilor.

Prin corectarea în acest fel a anomaliilor cartilajului urechii, otoplastia ajută la restabilirea definitivă a armoniei faciale. Pacienții își recapătă treptat încrederea în ei înșiși, eliberându-se de un complex pe care este posibil să îl fi purtat cu ei încă din copilărie.

Pentru femei și fete tinere, această operație oferă, de asemenea, o nouă libertate în ceea ce privește alegerea tunsorii. Multe dintre ele au tendința de a-și ascunde urechile proeminente cu ajutorul părului. În urma otoplastiei, pacienții pot încerca noi coafuri și își pot lăsa complexele în urmă.

Cine ar trebui să se supună otoplastiei?

Otoplastia este o operație pentru femei, bărbați și copii. Problema urechilor proeminente este deseori resimțită de copiii mici și de adolescenți, care pot fi supuși la multe batjocuri.

La adulți, această malformație poate fi, de asemenea, cauza unui disconfort psihologic și chiar a stigmatizării sociale. Prin urmare, pentru a remedia această problemă, multe persoane decid să se supună unei operații de chirurgie estetică în Tunisia.

Există mai multe tipuri de malformații ale urechii care pot necesita otoplastie:

  • un defect de pliere a cartilajului de la nivelul anthelixului (situat în partea superioară a urechii) ;
  • helix valgus, caracterizat printr-un unghi excesiv de abrupt între pavilionul urechii și craniu;
  • hipertrofia conchiei (cartilajul central), care proiectează urechea în față;
  • proeminența lobulului.
Illustration sur l'otoplastie
Ilustrație de otoplastie

Indiferent de tipul de malformație constatat, otoplastia va corecta problema pentru a restabili armonia generală între urechi și față.

În cazul copiilor, este recomandabil să se aștepte până când urechile au crescut suficient, ceea ce se întâmplă în general în jurul vârstei de 6 sau 7 ani.

Cât costă otoplastia în Tunisia?

O operație în Tunisia costă între 1.400 și 1.900 de euro, sumă care include onorariul chirurgului, taxele de anestezie și de consultație, precum și costurile de cazare.

Prin comparație, prețul unei operații de otoplastie în Europa este în medie de aproximativ 4.000 de euro. Dacă alegeți să mergeți în Tunisia, veți economisi aproximativ 50%.

Diferitele etape ale operației

Vizita preoperatorie

Înainte de orice operație chirurgicală, trebuie să aveți o consultație preoperatorie cu chirurgul.

În timpul acestei vizite, chirurgul va efectua o examinare completă a urechilor dumneavoastră și va face fotografii pentru a determina defectele anatomice care urmează să fie corectate. Chirurgul vă va explica apoi cum se va desfășura operația și vă va vorbi despre efectele ulterioare.

Photo avant après de l'otoplastie
Fotografie înainte și după otoplastie

Pe lângă chirurg, vă veți întâlni și cu anestezistul, care va decide împreună cu dumneavoastră asupra tipului de anestezie cel mai potrivit pentru situația dumneavoastră. În timp ce adulții beneficiază adesea de un simplu anestezic local, este destul de frecvent ca la copii să se facă o anestezie generală.

Operația

Cu o zi înainte și în dimineața operației, trebuie să faceți un duș preoperator folosind săpunul antiseptic Betadine scrub. Apoi, uscați-vă cu un prosop curat și îmbrăcați haine curate.

Otoplastia este o operație relativ rapidă (între 30 și 60 de minute) și se efectuează în regim ambulatoriu, astfel încât puteți merge direct acasă după-amiaza.

La începutul operației, chirurgul începe prin a face o incizie în partea din spate a urechii, apoi îndepărtează o fâșie subțire de piele pentru a avea acces la cartilaj. Scopul operației este apoi de a remodela cartilajul pentru a corecta malformațiile, recreând în același timp contururile naturale ale urechii.

După repoziționarea pavilionului auricular și verificarea armoniei feței, chirurgul coase în cele din urmă urechea cu ață absorbabilă și o înfășoară în bandajul Velpeau.

Schéma d'illustration sur l'otoplastie
Ilustrație de otoplastie

Urmărirea postoperatorie

Otoplastia este o operație relativ nedureroasă. Cu toate acestea, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă prescrie analgezice și antiinflamatoare.

După 2 sau 3 zile, bandajul va fi înlocuit cu un bandaj pentru ureche pe care va trebui să îl purtați noaptea timp de 1 sau 2 luni. În cazul copiilor, este adesea recomandabil să îl purtați și în timpul zilei.

Dacă purtați ochelari, îi veți putea pune la loc la aproximativ 48 de ore după operație, în timp ce șamponarea este permisă începând cu ziua următoare. În cele din urmă, este indicat să limitați activitățile sportive timp de cel puțin o lună.

Rezultatul final al otoplastiei este în general vizibil între 1 și 3 luni de la operație. Urechile au atunci un aspect foarte natural, iar cicatricile sunt practic nedetectabile.


Aveți probleme în alegerea clinicii potrivite la cel mai bun preț? Coordonatorul nostru vă poate ajuta să faceți ca operația dvs. în Tunisia să fie un succes, în mod gratuit. Cereți-ne o ofertă gratuită.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

William

Mă numesc William Royer și sunt un redactor medical cu experiență în redactarea de date științifice complexe. Sunt specializat în imunologie și hematologie. Găsesc o mare inspirație în colaborarea strânsă cu o varietate de profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv medici, asistente medicale și avocați ai pacienților. De asemenea, public recenzii.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️