Coroană ceramică Emax în Turcia

preț coroană ceramică emax 1
Scris de Manuella

Coroanele dentare sunt tipul de proteză dentară utilizată în Turcia atunci când un dinte fisurat sau parțial rupt nu poate fi refăcut.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre coroana ceramică Emax în Turcia și vă ajută să vă rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Cât costă o coroană ceramică Emax în Turcia?

Costul mediu al unei coroane ceramice Emax în Istanbul, Turcia, este de 400 €. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 300 de euro la 500 de euro.

ProceduraPreț Turcia
Coroană ceramică Emax 400 €

Ce este o coroană ceramică Emax?

Coroanele dentare sunt restaurări protetice fixe care sunt atașate la gingii sau la implanturi special pregătite (măcinate). Coroana dentară are forma anatomică a unui dinte real și permite refacerea funcțiilor de masticație și vorbire.

Tipuri de coroane dentare în Turcia

Gama de materiale și tehnologii utilizate în fabricarea coroanelor dentare moderne este destul de largă, așa că enumerăm mai jos cele mai populare opțiuni.

1 – Coroane metalice solide. Coroanele metalice solide sunt foarte durabile. Ele reprezintă o opțiune perfectă pentru restabilirea funcției de masticație a molarilor. Acestea sunt fabricate dintr-un aliaj metalic de cobalt-crom, uneori cu un strat de metale prețioase și aur.

O coroană metalică este una dintre cele mai accesibile opțiuni protetice. Principalul dezavantaj al acestui tip de coroană este estetica lor slabă, motiv pentru care nu sunt recomandate pentru incisivii și dinții din linia zâmbetului.

2 – Coroanele din zirconiu sunt cea mai recentă dezvoltare în industria protezelor dentare, utilizate pe scară largă de către specialiștii și chirurgii dentare din Turcia. Acestea sunt alcătuite din două elemente: un miez de zirconiu și un strat exterior de smalț de porțelan. Această structură face ca coroana să fie foarte durabilă și atractivă.

Pentru a realiza coroana, medicul dentist turc creează mai întâi un model 3D al maxilarelor pacientului, iar apoi realizează un model al protezei propriu-zise. Cu ajutorul acestor modele, o mașină de frezat sculptează structura necesară dintr-o bucată de zirconiu.

În acest fel, sunt excluse toate inexactitățile posibile în protetică: coroana reproduce perfect forma și dimensiunea unui dinte natural și se sprijină ferm pe gingii și pe dintele însuși.

3 – Coroanele din porțelan sunt construcții ortopedice, nemetalice, realizate din ceramică presată, ceea ce le face extrem de durabile. Coroanele din porțelan sunt cunoscute pentru estetica lor excelentă și sunt aproape identice cu smalțul natural, motiv pentru care pot fi montate cu ușurință chiar și pe dinții din față.

4 – Coroane E-Max. Compoziția coroanelor E-Max nu conține niciun metal, dar în ceea ce privește durabilitatea, aceste coroane nu sunt cu nimic mai prejos decât protezele din oțel și sunt capabile să reziste la sarcini masticatorii grele.

Coroanele E-Max sunt fabricate din disilicat de litiu – un material complet biocompatibil, ușor de colorat, care refractă și reflectă lumina la fel ca smalțul natural al dinților. Ca urmare, chiar și sub o lumină puternică, ceramica nemetalică are un aspect foarte natural.

Coroanele ceramice E-Max pot înlocui mai mult de 60% din dinții lipsă sau deteriorați. Datorită acestei tehnologii, tratamentul dentar din Turcia poate restaura unul sau mai mulți dinți succesiv. În acest din urmă caz, va trebui să se folosească punți dentare.

Când avem nevoie de coroane dentare?

Coroanele dentare sunt tipul de proteză dentară utilizată atunci când un dinte fisurat sau parțial rupt nu poate fi restaurat prin metode mai puțin invazive, cum ar fi sigilarea sau utilizarea de obturații ceramice.

Indicațiile comune pentru utilizarea coroanelor dentare includ, de obicei, distrugerea severă a dinților și pierderea unuia sau mai multor dinți (în acest caz, o coroană poate fi utilizată doar dacă dinții mai au încă rădăcini). De asemenea, coroanele dentare pot fi utilizate pentru a obține un efect estetic în cazul unor defecte pronunțate (anomalii), precum și pentru a schimba culoarea, forma și poziția unui dinte.

ProduseEfect naturalTermen de valabilitateBazaTurcia
Coroană din porțelan topit✓✓Metal200 €
Coroană din porțelan de zirconiu✓✓✓✓✓Zirconia290 €
Fațeta E-max✓✓✓✓✓✓E-max400 €
Fațeta Empress✓✓✓✓✓✓Empress400 €
Facette Lumineers✓✓✓✓✓Porțelan400 €
Fațeta compozită laminată✓✓Compozit200 €

Cum se montează coroanele dentare în Turcia?

  • Examinare medicală. La fel ca majoritatea celorlalte proceduri medicale, montarea coroanelor dentare începe cu un examen medical în timpul căruia medicul dentist turc întocmește un plan de tratament, ia notă de eventualele contraindicații pe care le poate avea pacientul, dă recomandări pentru alegerea tipului de coroană. Medicul stomatolog face o radiografie și evaluează starea cavității bucale: dacă există vreo boală, pacientul va trebui să trateze gingiile și orice dinte bolnav, precum și să îndepărteze tartrul și placa bacteriană înainte de a monta coroane dentare.
  • Pregătirea dinților. Aceasta presupune îndepărtarea nervului (nu este întotdeauna necesară pentru dinții de mestecat), obturarea canalului radicular și șlefuirea dintelui pentru a pregăti coroana. Măcinarea durează nu mai puțin de o oră – dentistul îndepărtează suprafața țesutului dentar strat cu strat, dându-i forma potrivită pentru proteză.
  • Realizarea unei coroane. Odată ce procedura de pregătire a dintelui este finalizată, medicul ortoped ia o amprentă a dintelui, care va fi folosită pentru a face o coroană. În cazul protezelor nemetalice (de exemplu, cele din dioxid de zirconiu), medicii dentiști folosesc scanări CAD/CAM (tehnologie de scanare digitală intraorală 3D) în locul mulajelor tradiționale din ceară, iar rezultatele acestor scanări sunt transferate imediat la aparatul de confecționat coroane dentare. Astfel, se asigură că dimensiunea și forma produsului sunt cât mai exacte, garantând că proteza se potrivește perfect dintelui.
  • Montarea coroanei. În continuare, trecem la partea cea mai critică: montarea coroanei. Dacă aceasta este exact de mărimea potrivită, acoperă bine dintele și nu provoacă niciun inconvenient pacientului, este fixată pe dinte cu un ciment special. Uneori, medicii dentiști optează pentru un proces de fixare în două etape – inițial, montează o proteză pentru o vreme și examinează rezultatul, apoi, după câteva săptămâni, dacă totul merge bine, coroana poate fi în sfârșit fixată.

Durata totală a tuturor etapelor de realizare a protezei este de la cinci zile la câteva săptămâni – depinde de starea inițială a cavității bucale a pacientului și de complexitatea procesului de realizare a coroanei

Pe durata tratamentului la clinicile stomatologice din Turcia (Istanbul), oferim pacienților noștri coroane temporare din plastic, care sunt apoi înlocuite cu coroane permanente.

De asemenea, merită menționat faptul că orice manipulare a dintelui în timpul unei proceduri protetice se realizează sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu experimentează niciodată senzații dureroase.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Manuella

Numele meu este Manuella Fiorentini. Sunt o profesionistă cu experiență în marketing în cadrul industriilor de dispozitive medicale și farmaceutice. Cu o experiență de peste 7 ani, am lucrat în roluri creative și strategice pentru a dezvolta campanii de marketing, lansări de produse și conferințe internaționale.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️