FIV donarea de spermă în Spania

fiv preț donare de spermă Spania 1
Scris de Manuella

Găsirea unui donator de spermă poate fi mult mai simplă – și mult mai puțin costisitoare – decât găsirea unui donator de ovule. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că decizia de a recurge la FIV cu un donator de spermă în Spania este una ușoară.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre donarea de spermă prin fertilizare in vitro în Spania și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist medical.

Sommaire
 [show]

    Prețul donării de spermă prin FIV în Spania

    Costul mediu al FIV cu donare de spermă în Spania este de 3.500 de euro. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 3.000 de euro la 4.000 de euro.

    ProceduraPreț Spania
    FIV cu donare de spermă3500 €

    Ce este FIV cu donare de spermă?

    Alegerea unui donator de spermă poate fi o decizie importantă pentru dumneavoastră și pentru partenerul dumneavoastră. Iată care sunt considerentele emoționale – și juridice – de care trebuie să țineți cont.

    Găsirea unui donator de spermă poate fi mult mai simplă – și mult mai puțin costisitoare – decât găsirea unui donator de ovule. Asta nu înseamnă, totuși, că decizia de a vă supune unei fertilizări in vitro cu un donator de spermă în Spania este una ușoară.

    La urma urmei, veți alege jumătate din ADN-ul copilului dumneavoastră, așa că, dacă există vreodată un moment în care să fiți pretențios, acesta este. În plus, există considerente legale și emoționale de care trebuie să țineți cont, inclusiv dacă doriți să implicați donatorul în viața copilului dumneavoastră.

    Iată ce trebuie să aveți în vedere atunci când căutați un donator de spermă.

    Ce este un donator de spermă?

    Un donator de spermă este un bărbat care donează spermă, care conține celule spermatice, unei femei sau unui cuplu care încearcă să rămână însărcinată. Puteți alege să apelați la un donator anonim sau la un prieten sau o rudă, care poate dona spermă direct.

    Cine ar trebui să ia în considerare donarea de spermă?

    Atât persoanele singure, cât și cuplurile sunt candidați pentru donarea de spermă. De exemplu, un cuplu format din persoane de același sex sau o femeie singură poate decide, de asemenea, să apeleze la un donator de spermă.

    În cazul cuplurilor heterosexuale, dacă unul dintre partenerii de sex masculin se luptă cu infertilitatea (sau dacă ambii parteneri de sex masculin au probleme de infertilitate), cei doi viitori părinți pot decide să folosească un donator de spermă, dar aceasta este rareori o opțiune de primă linie, deoarece problemele legate de spermă pot fi adesea rezolvate prin fertilizare in vitro.

    În ce constă procesul de donare de spermă?

    Bărbații care doresc să devină donatori de spermă – fie prin intermediul unei bănci de spermă, fie prin donare directă – trebuie să treacă printr-un proces de depistare a diferitelor afecțiuni ereditare și medicale :

    • Donatorii de spermă trebuie să facă un istoric familial și medical complet.
    • Ei trebuie să se supună unor teste genetice.
    • Donatorii de spermă trebuie să fie supuși unui screening pentru probleme de sănătate mintală.
    • Donatorii trebuie, de asemenea, să fie supuși unui screening pentru boli transmisibile, inclusiv HIV, hepatită, gonoree și sifilis. Materialul seminal provenit de la donatori anonimi trebuie să rămână în carantină timp de cel puțin șase luni, până când donatorul este din nou testat pentru aceste boli și testele sunt negative.
    • Calitatea spermei unui donator trebuie să fie evaluată, ceea ce poate dura ceva timp. Unele bănci continuă să testeze sperma pentru boli infecțioase timp de cel puțin șase luni.

    Cerințe privind donatorii de spermă

    Bărbații trebuie să îndeplinească o serie de cerințe înainte de a putea dona spermă. De fapt, unele bănci de spermă declară că aprobă mai puțin de 1% din toți solicitanții. În general, acest lucru se limitează la bărbații care:

    • au vârste cuprinse între 18 și 39 de ani (deși unele bănci de spermă acceptă doar bărbați cu vârsta sub 34 de ani)
    • Nu suferă de boli infecțioase, cum ar fi HIV și hepatita C
    • Nu au anumite afecțiuni genetice sau medicale, cum ar fi fibroza chistică.
    • Nu au antecedente sau dovezi de abuz de alcool sau droguri
    • Nu suferă de anumite boli psihice, cum ar fi tulburarea bipolară sau schizofrenia

    Unii au, de asemenea, înălțime, educație, statut profesional și alte cerințe care variază de la o bancă de spermă la alta. Unele efectuează, de asemenea, verificări ale antecedentelor penale.

    Cât costă un donator de spermă?

    Obținerea de spermă de la un donator nu este ieftină. Deși prețurile pot varia foarte mult, vă puteți aștepta să plătiți în jur de 1.000 de dolari pentru o fiolă – și asta fără a pune la socoteală costurile de depozitare și transport, care pot ajunge și ele la sute de dolari pe lună sau pe transport, sau procesul de inseminare.

    Verificați la compania dumneavoastră de asigurări pentru a afla ce acoperă aceasta. Unele planuri acoperă tratamentele de fertilitate, altele nu.

    Cu cât este plătit donatorul de spermă?

    Remunerarea pentru donarea de spermă poate varia, dar vă puteți aștepta să câștigați între câteva sute de dolari și 1.500 de dolari pe lună.

    În general, băncile de spermă își mențin onorariile la un nivel deliberat scăzut – plătesc suficient pentru a vă compensa pentru proces, dar nu atât de mult încât să o faceți doar pentru bani.

    Care sunt avantajele donării de spermă?

    Există multe avantaje atât pentru viitorii părinți, cât și pentru donatorii de spermă:

    Pentru femei (sau pentru beneficiarii donării de spermă):

    • Veți putea concepe. Pentru unele femei și cupluri, o donare de spermă le va ajuta să își îndeplinească visul de a avea un copil.
    • Donatorii de spermă sunt, în general, în stare bună de sănătate. Pentru a deveni donator de spermă, bărbații trebuie să se supună unui număr de teste genetice, psihologice și medicale. Multe bănci oferă, de asemenea, o fotografie a donatorului, atât a adultului, cât și a copilului, și enumeră caracteristici cum ar fi înălțimea, culoarea părului, coeficientul de inteligență, educația, hobby-urile etc.

    Pentru bărbații care sunt donatori de spermă:

    • Veți fi compensat financiar. Donatorii de spermă plătesc doar o sumă simbolică.
    • Veți ajuta o femeie sau un cuplu să conceapă un copil. Aceasta poate fi ultima încercare de a avea un copil, așa că ajutați la realizarea visului de a deveni părinte.
    • Veți putea beneficia de teste de sănătate gratuite. Băncile de spermă efectuează teste genetice și medicale asupra potențialilor donatori.

    Care sunt riscurile și dezavantajele utilizării unui donator de spermă?

    Nu există riscuri semnificative pentru sănătate asociate cu donarea de spermă, atâta timp cât donatorul a fost selectat în conformitate cu orientările FDA, dar pot exista unele dezavantaje ale utilizării unui donator.

    Depinde de dvs. – sau de dvs. și de partenerul dvs. – să stabiliți dacă beneficiile depășesc eventualele dezavantaje.

    Pentru femei:

    • Donarea de spermă poate fi un proces de lungă durată. În general, băncile de spermă îngheață sperma timp de cel puțin 180 de zile înainte de a o utiliza pentru inseminare. În această perioadă, sperma este supusă unor teste suplimentare pentru a detecta infecții precum HIV, sifilis, Zika și altele.
    • Este posibil ca donatorul de spermă să dorească să se implice în viața copilului dumneavoastră. Deși legile variază de la stat la stat, un donator de spermă cunoscut nu are, în general, drepturi părintești sau obligații financiare față de copil. Indiferent de gradul de implicare (sau neimplicare) pe care doriți ca donatorul să îl aibă în viața copilului dumneavoastră, ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a apela la un avocat, care poate redacta un contract care să contureze drepturile și responsabilitățile dumneavoastră și ale donatorului. Nici contractele pentru donatorii anonimi nu conferă, în general, drepturi sau privilegii donatorilor. Cu toate acestea, unele bănci de spermă oferă scheme de dezvăluire a identității, în cadrul cărora un donator poate alege ca detaliile sale să fie dezvăluite unui copil la vârsta de 18 ani, dacă acesta solicită acest lucru.
    • Ar trebui să consultați un consilier sau un terapeut. Este important să vă întâlniți cu un expert calificat în consiliere înainte de a decide să apelați la un donator de spermă. Acest lucru vă va permite să discutați orice preocupări sau întrebări pe care le aveți cu privire la creșterea unui copil conceput cu spermă de la donator, inclusiv dacă doriți să includeți un donator cunoscut în viața copilului dumneavoastră. De asemenea, poate fi util să vă întâlniți cu un consilier genetic.
    • Veți putea folosi doar sperma donatorului dumneavoastră. Majoritatea clinicilor nu vă vor permite să “amestecați” sperma donatorului cu sperma partenerului dumneavoastră. De asemenea, rețineți că, dacă doriți să aveți mai mulți copii în viitor – și doriți ca aceștia să aibă un tată biologic comun – veți avea nevoie de mai mult spermă din aceeași sursă.

    Pentru bărbații care sunt donatori de spermă:

    • Va trebui să vă abțineți de la ejaculare timp de cel puțin două-trei zile înainte de a dona spermă.
    • Este posibil să nu vă întâlniți niciodată copilul biologic. Pe de altă parte, copilul dumneavoastră biologic ar putea dori să dezvolte o relație cu dumneavoastră în viitor.
    • Este posibil să doriți să dezvăluiți această informație la o dată ulterioară. De exemplu, va trebui să decideți dacă doriți să îi spuneți viitorului partener sau copiilor dumneavoastră despre donarea de spermă.
    • Va trebui să vă supuneți unei consilieri psihologice înainte de a deveni donator de spermă.

    Dacă vă decideți să deveniți donator de spermă sau să folosiți un donator de spermă pentru a concepe un copil, atâta timp cât știți în ce vă implicați și discutați cu practicienii și consilierii corespunzători, există șanse mari ca totul să decurgă bine și să fie o experiență plină de satisfacții pentru toți cei implicați.

    Costul mediu al fertilizării in vitro cu donare de spermă în Spania este de 3.500 de euro. În funcție de nevoi, prețul poate varia de la 3.000 de euro la 4.000 de euro.

    Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

    La cerere și
    fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

    Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

    În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

    Despre autor

    Manuella

    Numele meu este Manuella Fiorentini. Sunt o profesionistă cu experiență în marketing în cadrul industriilor de dispozitive medicale și farmaceutice. Cu o experiență de peste 7 ani, am lucrat în roluri creative și strategice pentru a dezvolta campanii de marketing, lansări de produse și conferințe internaționale.

    ‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️