Grefa de gingie în Tunisia

preț grefă gingivală tunisia ieftin 1
Scris de William

Tot ce trebuie să știi despre grefele de gingie în Tunisia! Care este prețul mediu în Tunis? Sfaturile noastre pentru o grefă de gingie de succes în Tunisia.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre grefa de gingie în Tunisia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi tunisieni calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul sănătății.

Sommaire
 [Voir]

    Prețul unei grefe de gingie în Tunisia

    Costul mediu al unei grefe de gingie în Tunisia în Tunis este de 670 €. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 540 de euro la 800 de euro.

    ProceduraPreț Tunisia
    Grefă de gingie 670 €

    Ce este o grefă de gingie?

    În cazul în care recesiunea gingivală vă afectează sănătatea sau aspectul, se poate recomanda o procedură numită grefă de gingie. Deși poate părea înspăimântător, diverse proceduri de grefă de gingie sunt efectuate în mod obișnuit de către parodontologi (specialiști în țesuturi gingivale) și de unii dentiști generaliști care au urmat o pregătire de specialitate în acest domeniu.

    Grefa de gingie în Tunisia presupune plasarea cu grijă a unei cantități mici de țesut nou într-o zonă în care există puțin sau deloc țesut gingival.

    Această procedură este în general recomandată pentru a preveni o recesiune gingivală suplimentară sau pentru a acoperi suprafețele expuse ale rădăcinilor dinților dumneavoastră.

    Țesutul utilizat în această procedură poate proveni dintr-o varietate de surse, dar de obicei este prelevat din cerul gurii, după ce zona a fost anesteziată pentru confortul dumneavoastră. Acesta este apoi suturat ușor la locul său, folosind un material de sutură care poate fi mai subțire decât un fir de păr uman.

    Procesul natural de recuperare al organismului dumneavoastră preia controlul odată ce procedura de grefare este finalizată. În acest timp, noi vase de sânge se dezvoltă în grefă și o ajută să se integreze cu țesutul înconjurător.

    O grefă reușită poate reduce sau elimina probleme precum sensibilitatea dentară și recesiunea gingivală, îmbunătățind în același timp estetica zâmbetului dumneavoastră.

    Cum știți dacă aveți nevoie de o grefă de gingie? Adesea, puteți vedea sau simți clar problema. Rădăcinile expuse pot face ca dinții dvs. să pară prea “lungi” și, de obicei, acestea apar puțin mai întunecate decât coroanele dvs. albe și perlate.

    Recesiunea gingivală este o problemă care se poate agrava odată cu vârsta, așa cum recunoaștem atunci când auzim expresia “dinți lungi”. Dar problemele potențiale ale recesiunii gingivale nu sunt doar cosmetice – ele pot avea, de asemenea, un impact serios asupra sănătății dumneavoastră orale.

    O privire mai atentă la gingiile dumneavoastră

    În interiorul gurii dumneavoastră, țesutul gingival formează o barieră care rezistă efectelor mecanice (și microbiene) viguroase ale mâncării, mestecatului și mușcăturii. Gingiile pot începe să se retragă, sau să se micșoreze, din mai multe motive.

    Primul este igiena orală ineficientă: atât periajul inadecvat, care nu reușește să îndepărteze placa bacteriană, cât și periajul excesiv, care erodează țesuturile. Obiectele străine din gură care se freacă de gingii, cum ar fi protezele detașabile neadaptate, limbile sau chiar unghiile, pot contribui, de asemenea, la recesiunea gingivală.

    Atunci când rădăcinile dinților pierd protecția țesutului gingival sănătos, acestea pot deveni extrem de sensibile la temperaturi calde sau reci, provocând dureri atunci când mâncați și beți mult. Mai rău, absența țesutului gingival face ca bacteriile să pătrundă mai ușor în rădăcini și să provoace carii, sau traumatisme minore pot duce la o recesiune gingivală rapidă. În ambele cazuri, rezultatul final poate fi pierderea dinților. De aceea, tratamentul adecvat al recesiunii gingivale este atât de important.

    Tratamentul recesiunii gingivale cu grefe gingivale

    După o examinare și o evaluare amănunțită a dinților, a gingiilor și a stării generale de sănătate, se poate recomanda o procedură de grefă gingivală.

    Țesutul utilizat în această procedură poate fi obținut dintr-o varietate de surse: o zonă adiacentă zonei de recesiune, palatul dur sau țesut donat de o altă persoană, care a fost tratat medical astfel încât să poată fi utilizat în condiții de siguranță.

    Există mai multe metode diferite de grefare. De exemplu, dacă ați pierdut țesut gingival într-o zonă a gurii care nu este foarte vizibilă atunci când vorbiți sau zâmbiți, este posibil să se plaseze țesut gingival suplimentar în acea zonă pentru a preveni continuarea recesiunii fără a încerca să acoperiți complet suprafața rădăcinii dintelui.

    Această procedură se numește “grefă gingivală liberă” (deoarece țesutul este separat de alimentarea cu sânge) și durează aproximativ 45 de minute. Este foarte previzibilă și are o rată de succes foarte mare. În cazul în care scopul este de a acoperi suprafețele rădăcinii, procedura devine mai complicată și durează mai mult, dar rămâne foarte eficientă.

    Procedurile de grefare în Tunisia se efectuează de obicei sub anestezie locală și sunt în general nedureroase. Ar trebui să simțiți foarte puțin disconfort după procedură, chiar dacă a fost prelevat țesut din palat, deoarece zona donatoare este de obicei acoperită cu un material lichid calmant, asemănător unui pansament.

    Din fericire, orice disconfort poate fi atenuat cu medicamente antiinflamatoare eliberate fără prescripție medicală sau cu prescripție medicală și este, de obicei, de scurtă durată.

    O dietă ușoară (și un antibiotic) poate fi, de asemenea, recomandată timp de o săptămână sau cam așa ceva după procedură, pentru a permite țesuturilor să se vindece complet; în rest, activitățile dumneavoastră normale nu vor fi restricționate.

    Păstrați-vă gingiile sănătoase

    După o grefă de gingie în Tunisia, este mai important ca niciodată să mențineți o bună igienă orală, pentru a evita apariția unor probleme gingivale în viitor. Regimul dvs. ar trebui să includă periajul corespunzător cu pastă de dinți cu fluor, folosirea zilnică a aței dentare, o dietă sănătoasă și controale periodontale și dentare regulate. Menținerea unor gingii sănătoase este o parte esențială a sănătății dumneavoastră orale generale și a păstrării zâmbetului dumneavoastră.

    Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

    La cerere și
    fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

    Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

    În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

    Despre autor

    William

    Mă numesc William Royer și sunt un redactor medical cu experiență în redactarea de date științifice complexe. Sunt specializat în imunologie și hematologie. Găsesc o mare inspirație în colaborarea strânsă cu o varietate de profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv medici, asistente medicale și avocați ai pacienților. De asemenea, public recenzii.

    ‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️