Rinoplastia secundară în Spania

rinoplastie secundară femeie spania 1
Scris de Émilie

Spania este una dintre principalele destinații pentru pacienții care doresc să facă operații estetice. Proceduri precum rinoplastia secundară sunt frecvente. Această operație este efectuată atunci când o primă rinoplastie nu a produs rezultatul scontat.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre rinoplastia secundară în Spania și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi plasticieni calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist medical.

Cât costă o rinoplastie secundară în Spania?

Costul unei rinoplastii secundare în Spania este de 3.700 de euro. În funcție de nevoile dumneavoastră, sejurul medical all-inclusive poate varia de la 3.500 € la 6.700 €.

Rinoplastia3500 €
Rinoplastie secundară3700 €
Rinoplastie etnică4300 €
Rinoplastie cu ultrasunete4500 €

Acest articol conține toate informațiile pe care trebuie să le știți despre rinoplastia secundară în Spania.

Definiția rinoplastiei secundare

Rinoplastia secundară este cunoscută și sub numele de rinoplastie de revizuire. Scopul său este de a repara defectele și imperfecțiunile unei prime rinoplastii. Această operație nu corectează doar inconvenientele estetice; ea rezolvă, de asemenea, problemele rezultate în urma unei operații anterioare ratate, cum ar fi problemele de respirație.

Rinoplastia secundară este o operație mai complexă decât rinoplastia primară în Spania. Tehnicile utilizate sunt mai avansate, deoarece repară structura cartilaginoasă a nasului, în special prin grefe de cartilaj.

De asemenea, poate remodela nările. Prezența țesutului cicatricial și rezultatele primei operații modifică aspectul structurilor asupra cărora chirurgul intervine pentru a remodela aspectul estetic al nasului și pentru a-i restabili toate funcțiile.

Rinoplastia secundară: pentru cine?

Rinoplastia secundară se adresează bărbaților și femeilor care au fost deja supuși unei rinoplastii, dar nu au fost mulțumiți. Ea poate fi necesară într-o serie de cazuri, în special în prezența următoarelor probleme:

  • Obstrucția căilor respiratorii;
  • Disconfort fizic;
  • Asimetrie;
  • Prăbușirea cartilajului sau a oaselor din nas;
  • Reducerea insuficientă sau excesivă a nasului;
  • Eșecul modelării;
  • Vârf nazal inestetic;
  • Îngroșarea țesutului cicatricial.

Pacienții care consideră că vârful nazal este prea căzut, prea ridicat, prea gros sau prea subțire pot lua în considerare, de asemenea, o rinoplastie secundară. Același lucru este valabil și pentru pacienții cu o cocoașă reziduală sau care observă neregularități sau deviații ale dorsalului nazal.

În toate cazurile, trebuie să fi trecut cel puțin douăsprezece luni de la rinoplastia inițială.

Procedura de rinoplastie secundară

O consultație inițială îi va permite chirurgului săanalizeze nasul pacientului și să prezinte operațiile posibile. Această primă vizită este crucială. Alegerile făcute trebuie să fie atent analizate și adaptate la nasul care urmează să fie tratat și la problemele cu care se confruntă pacientul.

Pentru această consultație, este recomandabil să se aducă cu sine rapoartele de operație de la rinoplastiile anterioare și toate examinările efectuate de atunci. Medicul va putea astfel să evalueze reparațiile care trebuie efectuate.

Există 2 tehnici posibile pentru rinoplastia secundară:

  • Rinoplastia deschisă presupune ridicarea pielii nasului. Aceasta poate fi folosită pentru a remodela nasul cu grefe de cartilaj sau cu un implant.
  • Rinoplastia închisă se realizează prin mici incizii în nări. Ea permite efectuarea unor corecții mai mici

Tehnica aleasă va depinde, prin urmare, de așteptările pacientului de rinoplastie secundară.

Operația se realizează în mai multe etape:

  • Ridicarea învelișului pielii nazale;
  • Secționarea țesutului cicatricial în exces;
  • Evaluarea structurii nasului pentru a alege intervențiile ce urmează a fi efectuate. Chirurgul trebuie să își adapteze strategia în funcție de constatări, în special dacă întâlnește cartilaje sau septuri nazale deteriorate;
  • Îndepărtarea cartilajului necesar pentru reparație. Aceasta se poate face din septul nazal, dar și din cartilajul concha al ambelor urechi sau din cartilajul costal;
  • Reconstrucția dorsalului, prin îndepărtarea excesului și reconstituirea cartilajului în special;
  • Reconstrucția vârfului nasului, cu grefă de cartilaj, dacă este necesar;
  • Finisaje pentru repoziționarea nărilor, dacă este necesar, sau pentru a netezi partea din spate a nasului;
  • Închiderea mucoasei nazale cu ajutorul suturilor absorbabile;
  • Plasarea ortezei și a unei fitiluri în fiecare nară.

Operația pentru o rinoplastie secundară durează în medie între 3 și 5 ore. De cele mai multe ori, se efectuează sub anestezie generală.

Precauții de luat după operație

Ca și după o rinoplastie convențională, după o rinoplastie secundară se montează o atelă pentru a imobiliza nasul. De asemenea, în nări se introduc mătase pentru a limita umflarea și sângerarea. Acestea sunt îndepărtate a doua zi după operație. Ghipsul este îndepărtat o săptămână sau zece zile mai târziu.

Pacienții își pot relua activitățile zilnice a doua zi după operație. În general, aceștia își vor relua activitățile profesionale după ce ghipsul a fost îndepărtat. Activitățile sportive, pe de altă parte, vor trebui să aștepte până la o lună după operație.

După operație, nasul și țesuturile din jur sunt umflate. Obrajii, ochii și buzele sunt, de asemenea, umflați. Este posibil să simțiți că nasul este înfundat. Umflarea va începe să se diminueze la două săptămâni după operație. Apoi, inflamația nasului va începe să se diminueze, timp de trei până la șase luni.

Acest proces poate dura ceva mai mult în cazul rinoplastiei deschise. În general, efectele operației se resimt mai mult timp decât în cazul unei rinoplastii primare.

Prinurmare, rezultatul final al rinoplastiei secundare este vizibil după câteva luni. Nasul va fi avut atunci timp să se dezumfle și să se rafineze până la forma sa finală. O consultație de control se efectuează după un an. Este posibil ca atunci să fie necesare retușuri suplimentare.

Cât costă rinoplastia secundară în Spania?

Operația costă mai puțin în Spania, în medie 3.700 de euro. Prețul unei rinoplastii secundare variază în funcție de natura operației și de complexitatea acesteia. O operație completă la nas va costa, evident, mai mult decât o modificare minoră.

În unele cazuri, rinoplastia secundară poate fi acoperită de o asigurare de sănătate. Acesta este cazul dacă este prescrisă în scopuri funcționale.


Dacă aveți probleme în a vă decide, putem ajuta să reușiți operația la un cost redus.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Émilie

Numele meu este Emilie Gervais și locuiesc în Istanbul, Turcia. Sunt un redactor medical cu cunoștințe științifice vaste și cu o experiență de peste 15 ani în domeniul cercetării cancerului și al biologiei moleculare. Am experiență în organizarea de congrese și în gestionarea proiectelor. Am capacitatea de a transfera concepte medicale și științifice complexe către diverse audiențe prin intermediul unei varietăți de mijloace de comunicare, inclusiv acest site web ca suport pentru scrierile mele.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️