Fertilizarea in vitro în Turcia

preț de fertilizare in vitro e16166019275 1
Scris de Manuella

FIV (fertilizarea in vitro) este o tehnică de reproducere asistată utilizată în Turcia pentru tratarea infertilității prin fertilizarea în afara corpului femeii și transferul unuia sau mai multor embrioni în uter.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre fertilizarea in vitro în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Cât costă fertilizarea in vitro în Turcia?

Costul mediu al fertilizării in vitro în Turcia, în Istanbul, este de 2.200 EUR. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia între 2.000 de euro și 2.700 de euro.

ProceduraPreț Turcia
Fertilizare in vitro2200 €

Dificultatea de a procrea determină multe cupluri să apeleze la MAP (reproducere asistată medical) pentru a-și îndeplini dorința de a avea un copil. Prețurile prohibitive din Europa și întârzierile din ce în ce mai mari îi determină pe viitorii părinți să caute soluții mai rapide și mai accesibile.

Astăzi, FIV în Turcia (fertilizare in vitro) este opțiunea preferată, datorită avantajelor sale incontestabile.

Ce este fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro (FIV) este utilizată pentru a trata infertilitatea în Turcia. Este o tehnologie auxiliară care permite cuplurilor infertile să devină părinții unui copil sănătos. Clinicile de FIV din Turcia sunt cunoscute în întreaga lume pentru serviciile lor impecabile și pentru standardul ridicat de tratament al infertilității.

De ce să alegeți FIV în Turcia?

Există multe motive:

  • Medicii turci lucrează în facilități moderne, cu rate de succes de până la 75%;
  • Există peste 140 de clinici de FIV în Turcia, în special în Istanbul, Ankara, Izmir și Antalya;
  • Aceste clinici sunt dotate cu cea mai recentă tehnologie și respectă standardele de sănătate și siguranță; sunt certificate ISO 9001 și acreditate JCI (Joint Commission International);
  • Timpi de răspuns rapid. Câteva săptămâni, comparativ cu o medie de un an și jumătate în Europa;
  • Formalitățile administrative sunt simple, deoarece sunt aceleași ca și pentru turiști;
  • Costul FIV în Turcia este cu 60% mai mic decât în Europa.

Rata de succes a FIV în Turcia

Rata de succes a procreării naturale este de 25% pentru un cuplu tânăr cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Rata medie de succes pentru FIV în Europa este mai mică, de 20,3% la fiecare încercare.

În Turcia, rata de succes este de :

  • 40-50% pentru cuplurile sub 40 de ani, ajungând la 65% și chiar 71% pentru femeile sub 35 de ani;
  • 25-30% pentru cuplurile de peste 40 de ani, ajungând la 54% pentru femeile cu vârste cuprinse între 40 și 45 de ani.

Ce FIV în Turcia ar trebui să aleg?

Există diverse proceduri de PAM. Este la latitudinea medicului să aleagă metoda potrivită pentru dumneavoastră, în funcție de criteriile de vârstă și de rezultatele testelor de evaluare a cauzelor infertilității cuplului.

Pentru cine este potrivită FIV?

FIV în Turcia este un răspuns medical foarte eficient la problemele de infertilitate la femeile cu vârsta de peste 40 de ani și/sau cu anumite caracteristici: ovare funcționale reduse, trompe uterine deteriorate sau blocate, fibroame uterine, polipi uterini etc. FIV poate fi utilizată și pentru a compensa numărul slab sau insuficient de spermatozoizi ai tatălui.

Ca și în alte părți, FIV în Turcia – și toate celelalte proceduri de PMA – este efectuată de o echipă multidisciplinară de medici, inclusiv un ginecolog, un psiholog, un embriolog, specialiști în biomedicină și, bineînțeles, o echipă de asistente medicale și îngrijitori.

Conceptul de FIV

“In vitro” înseamnă în latină “în sticlă”, adică “într-o eprubetă” pentru fertilizare. Acesta este motivul pentru care primele nașteri în urma FIV au fost considerate “copii în eprubetă”. Conceptul este de a reproduce în laborator procesul de fertilizare “in vivo”, adică “în cadrul organismelor vii”.

Pentru a crește șansele de reușită, medicul colectează mai mulți gameți feminini – ovocite – în urma unui tratament hormonal. Conceput pentru a stimula ovarele, acest tratament crește producția de ovocite. În același timp, la momentul potrivit, viitorul tată își colectează sperma (gameții masculini) prin masturbare în incinta clinicii.

Ovocitele sunt plasate într-un incubator numit placă Petri, înconjurate de aproximativ 100.000 de spermatozoizi. Acest mediu reproduce condițiile naturale de temperatură, precum și prezența și presiunea oxigenului și a dioxidului de carbon. O cameră de luat vederi este utilizată pentru a monitoriza interacțiunile dintre gameți și dezvoltarea acestora.

După o zi, medicii identifică ce ovocite au fost fertilizate. Acestea rămân în incubator timp de 2 până la 5 zile, înainte de a fi implantate în uter atunci când embriologul consideră că este momentul potrivit.

Citiți raportul nostru special: FIV PGD cu selectarea sexului copilului în Turcia

Alte metode de procreare asistată medical

Deoarece medicina turcă se află în avangarda cercetării, toate tipurile de proceduri de PMA sunt posibile în Turcia.

Injecția intracitoplasmatică de spermatozoizi – ICSI

Injecția intracitoplasmatică de spermatozoizi este deosebit de potrivită pentru tații care suferă de o producție insuficientă de spermatozoizi și/sau mobilitate redusă.

Injectarea are loc sub un microscop puternic. Embriologul reproduce penetrarea naturală a unui spermatozoid în citoplasma care înconjoară cromozomii ovocitului. Pentru a face acest lucru, trebuie să treacă prin celulele foliculare, prin zona pellucida și apoi prin membrana plasmatică care protejează ovulul. Gametele masculin este selectat dintre cele mai bune elemente pentru a crește șansele de succes.

Injecția de spermă mărită – IMSI

Injecția de spermatozoizi mărită este cunoscută și sub denumirea de injecție intracitoplasmatică de spermatozoizi cu punctaj (SICSI). Această ultimă metodă MAP este chiar mai eficientă decât ICSI pentru tații care suferă de leziuni severe ale spermei. Aceasta utilizează același principiu, dar cu un microscop și mai puternic, permițând selectarea spermatozoizilor cu și mai multă atenție.

În special, IMSI poate fi folosită pentru a exclude spermatozoizii cu vacuole pe cap. Aceste cratere minuscule sunt, de fapt, un semn de ADN excesiv de fragmentat, care împiedică viabilitatea embrionului.

Inseminare intrauterină – IUI

Inseminarea intrauterină nu trece prin etapa de fertilizare in vitro, ci este injectată direct în uter. Spermatozoizii sunt selectați și injectați la momentul ideal pentru ca fecundarea să aibă loc.

Această tehnică se adresează în principal femeilor cu vârsta sub 35 de ani, deoarece rata de succes scade la mai puțin de 12% după această vârstă.

Cum se realizează FIV în Turcia?

FIV în Turcia se desfășoară în mai multe etape.

1 – Teste pre-FIV în Turcia

Prima sarcină a medicilor este de a identifica cauzele infertilității, pentru a determina cea mai potrivită metodă de PAM. În funcție de rezultatele diferitelor teste, medicul poate prescrie un tratament medicamentos, pe lângă o dietă specifică.

Test de evaluare a spermei

Testul de evaluare a spermei este utilizat pentru a determina dacă sperma tatălui este responsabilă de împiedicarea femeii de a rămâne însărcinată. Testele au ca scop evaluarea densității și a motilității spermatozoizilor.

Testul de progesteron

Progesteronul este un hormon esențial pentru o sarcină sănătoasă. Testul asigură că acesta este produs în a doua jumătate a ciclului menstrual, după ovulație.

Testul de prolactină

Prolactina este un hormon esențial pentru producția de lapte. Cu toate acestea, dacă este prezentă în exces, poate interfera cu dezvoltarea fătului.

Testul rezervei ovariene

Testul de rezervă ovariană presupune prelevarea unei probe de sânge care analizează hormonii pentru a evalua numărul de ovule produse de ovare.

Testul de permeabilitate tubară

Testul de permeabilitate a trompelor se concentrează pe permeabilitatea trompelor uterine, examinată în timpul unei ecografii.

Teste de depistare a bolilor infecțioase

În cele din urmă, depistarea diferitelor boli infecțioase este esențială pentru a evita complicațiile atât pentru mamă, cât și pentru copil. Acestea includ screeningul pentru hepatita B, rubeola, chlamydia, varicela și HIV.

2 – Stimularea ovariană

Stimularea ovariană ajută organele să producă mai multe ovocite, în loc de unul singur de obicei. Tratamentul trebuie urmat de la începutul ciclului menstrual și până la puncția ovocitelor.

3 – Puncția ovocitelor

Ovocitele sunt punctate la 36 de ore după injectarea hormonilor GnRH sau hCG, în momentul ovulației. Se efectuează prin vagin, sub ghidaj ecografic, și durează în medie cincisprezece minute.

Ginecologul prelevează fluidele foliculare și le transmite unui biolog, care extrage ovocitele înainte de a le plasa în incubator.

4 – Inseminare

Spermatozoizii sunt plasați în incubator. În cazul ICSI sau IMSI, se folosește un singur gameți masculin care va fi introdus direct în ovocite.

5 – Transferul embrionului

După 2 până la 5 zile, embriologul extrage embrionii obținuți prin fertilizare in vitro. Numărul transferat depinde de alegerea părinților, până la o limită de trei embrioni. Embrionii care nu sunt implantați pot fi congelați sau vitrificați și depozitați în azot lichid la -196°C. Părinții pot lua în considerare un nou transfer, în caz de eșec sau pentru o nouă sarcină.

6 – Sarcina

Sarcina își reia cursul normal. În cele două săptămâni care urmează transferului de embrioni, unul sau mai mulți embrioni vor ecloza și vor intra în mucoasa uterină. Se face apoi un test de sânge pentru a confirma că procesul a fost un succes.

Femeii însărcinate i se prescrie apoi un tratament care durează până în a opta săptămână de sarcină. Pe tot parcursul sarcinii, viitoarea mamă va fi supusă unor analize de sânge și ecografii pentru a se asigura că fătul se dezvoltă în mod corespunzător.

În cazul în care sarcina eșuează, tratamentul hormonal este întrerupt. Ginecologul este cel care trebuie să stabilească data unei noi implantări, folosind embrioni supranumerari congelați sau vitrificați.


Dacă aveți probleme în a vă decide, putem ajuta să faceți din procedura dumneavoastră un succes, la un cost redus.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.


Despre autor

Manuella

Numele meu este Manuella Fiorentini. Sunt o profesionistă cu experiență în marketing în cadrul industriilor de dispozitive medicale și farmaceutice. Cu o experiență de peste 7 ani, am lucrat în roluri creative și strategice pentru a dezvolta campanii de marketing, lansări de produse și conferințe internaționale.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️