Prețul unei gingivectomii în Tunisia

gingivectomie preț 1
Scris de William

Tot ce trebuie să știi despre gingivectomia în Tunisia! Care este prețul mediu în Tunis? Sfaturile noastre pentru o gingivectomie de succes în Tunisia.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre gingivectomia în Tunisia și vă ajută să vă rezervați o operație cu chirurgi tunisieni calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Prețul unei gingivectomii în Tunisia

Costul mediu al unei gingivectomii în Tunisia în Tunis este de 35 de euro. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 20 de euro la 50 de euro.

ProceduraPrețul în Tunis
Gingivectomie35 €

Ce este o gingivectomie?

O gingivectomie în Tunisia este procedura de îndepărtare completă a unei părți din gingia dumneavoastră în jurul unuia sau mai multor dinți pentru a trata o boală gingivală sau pentru a prelungi înălțimea sau lățimea unui dinte sau a unei secțiuni de dinți. Aceasta poate fi efectuată de către un medic dentist generalist instruit în chirurgia parodontală. Un alt tip de chirurgie parodontală se numește gingivoplastie. O gingivoplastie diferă de gingivectomie prin faptul că prima implică doar o îndepărtare parțială a gingiilor. Cea de-a doua îndepărtează o întreagă secțiune de gingie.

Potrivit Asociației Dentare Americane, aproximativ 47,2% dintre americanii cu vârsta de peste 30 de ani suferă de o anumită formă de boală parodontală (cunoscută și sub numele de gingivită). Dacă boala gingivală nu este prevenită sau dacă nu se iau măsurile de precauție necesare odată ce a fost diagnosticată, pacienții care suferă de o formă de boală gingivală vor ajunge probabil să își piardă dinții. O gingivectomie poate fi efectuată pentru a vindeca efectele bolii parodontale sau pentru a corecta boala gingivală care afectează structurile din jurul dinților. Este una dintre puținele proceduri care pot ajuta la inversarea problemelor parodontale. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre această procedură, cum se efectuează și dacă ar putea fi o posibilă opțiune de tratament pentru a vă readuce zâmbetul și gingiile în formă.

Ce este boala parodontală și cum se dezvoltă?

Boala parodontală începe cu bacteriile din gură care se atașează de dinți. Bacteriile se acumulează și se înmulțesc, formând un biofilm numit placă dentară. Dacă placa rămâne pe dinți, țesutul gingival adiacent se poate inflama, ceea ce duce la apariția gingivitei, o formă timpurie a bolii gingivale. Folosirea zilnică a aței dentare și periajul de două ori pe zi cu o pastă de dinți care luptă împotriva bacteriilor poate ajuta la prevenirea gingivitei.

Practicile de igienă orală îndepărtează placa bacteriană și resturile alimentare, curăță suprafața dinților și elimină placa bacteriană de la nivelul gingiei. Cu toate acestea, dacă placa bacteriană și resturile alimentare nu sunt îndepărtate și practicile de igienă orală nu sunt menținute, gingivita se agravează și țesutul gingival poate deveni mai inflamat, pot apărea sângerări, zona dintre dinte și țesutul gingival se poate adânci pentru a forma o pungă parodontală și se poate dezvolta boala parodontală.

Un buzunar parodontal se dezvoltă atunci când placa bacteriană continuă să se acumuleze și să se deplaseze sub linia gingivală. În acest stadiu, îngrijirea la domiciliu nu este suficient de eficientă pentru a îndepărta placa bacteriană. Dacă nu este tratată, biofilmul va continua să se răspândească sub linia gingivală și să infecteze interiorul buzunarului. Acest tip de boală parodontală avansată poate afecta rădăcinile dinților și se poate infecta și ea. Dinții se pot slăbi sau pot deveni incomozi, iar pacientul va avea nevoie de o intervenție chirurgicală la nivelul gingiilor. În acest stadiu, medicul dentist tunisian vă poate sfătui să faceți o gingivectomie.

Cum se efectuează o gingivectomie?

Procedura se realizează cu ajutorul unui bisturiu chirurgical; totuși, în unele cazuri, în locul acestuia poate fi folosit un laser de joasă frecvență. Țesutul bolnav este tăiat și îndepărtat, gingia rămasă este reatașată în interiorul și în jurul dinților cu ajutorul unor copci, iar zona este curățată cu soluție salină și clătiri speciale. Se folosește un anestezic local pentru a asigura confortul pacientului în timpul procedurii. După ce procedura este finalizată, se pune un pansament chirurgical, sau un pachet, în interiorul și în jurul dinților și gingiilor. Acest pansament este lăsat la locul lui timp de aproximativ o săptămână. Folosirea unei ape de gură antibacteriene poate ajuta la procesul de vindecare.

Ce îngrijire este necesară după o gingivectomie?

Majoritatea pacienților pot relua un regim normal de îngrijire orală în termen de o lună de la operație. Controalele regulate la un dentist sau parodontolog vor asigura succesul procedurii. Profesionistul stomatolog care a efectuat procedura va face probabil vizite de control la fiecare trei luni, iar apoi, cel puțin de două ori pe an, va face o vizită de sănătate preventivă pentru a curăța interiorul și exteriorul zonei chirurgicale.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

William

Mă numesc William Royer și sunt un redactor medical cu experiență în redactarea de date științifice complexe. Sunt specializat în imunologie și hematologie. Găsesc o mare inspirație în colaborarea strânsă cu o varietate de profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv medici, asistente medicale și avocați ai pacienților. De asemenea, public recenzii.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️