Terapia cu celule stem în Turcia

terapia cu celule stem 1
Scris de William

Tot ce trebuie să știți despre terapia cu celule stem în Turcia! Care este prețul mediu în Istanbul? Sfaturile noastre pentru o terapie cu celule stem de succes în Turcia.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre terapia cu celule stem în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Cât costă un transplant de celule stem în Turcia?

Costul mediu al unei terapii cu celule stem în Istanbul, Turcia, este de 6.500 de euro. În funcție de nevoi, prețul poate varia de la 3.000 de euro la 10.000 de euro.

ProceduraPreț Turcia
Terapia cu celule stem2900 €

Ce este terapia cu celule stem?

Terapia cu celule stem este utilizată de câteva decenii, în special pentru afecțiuni hematologice. În prezent, a devenit recent unul dintre cele mai populare tratamente pentru cei care caută regenerare și întinerire cosmetică și estetică, cum ar fi anti-îmbătrânire, tratamentul căderii părului și al cicatricilor, precum și estetica feței, a obrajilor, a nasului și a sânilor. Aici veți găsi informațiile de care aveți nevoie pentru a obține un tratament cu celule stem în Istanbul, Turcia.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem sunt un grup de celule care desfășoară activități de reparare și regenerare în corpul uman și care au, de asemenea, multiple potențiale. Cu alte cuvinte, celulele care regenerează țesuturile din toate organele noastre și care au capacitatea de a se reînnoi se numesc celule stem.

Celulele stem sunt celulele care dau naștere tuturor structurilor din corpul uman și sunt unice prin faptul că se reînnoiesc singure. Acesta este motivul pentru care celulele stem sunt utilizate în tratamentul multor boli. Trebuie remarcat faptul că aceasta este o procedură relativ recentă.

Tratamentul sau terapia cu celule stem face posibilă regenerarea celulelor, țesuturilor și organelor deteriorate ale unui pacient. Procedura se realizează prin transplantul de celule stem de la pacient (transplant autolog) sau de la un donator compatibil (transplant alogen) sau semi-compatibil (transplant haploid).

Deși tratamentul cu celule stem se aplică în general cu ajutorul celulelor stem prelevate din măduva osoasă, în prezent poate fi aplicat și cu ajutorul sângelui periferic, al sângelui din cordonul ombilical sau al țesutului adipos.

Cum se aplică tratamentul cu celule stem?

Cel mai frecvent mod de obținere a celulelor stem este din sânge periferic, măduvă osoasă, sânge din cordonul ombilical sau țesut adipos ombilical. Odată ce celulele stem adecvate au fost prelevate de la pacient sau de la donator, acestea sunt injectate în accesul vascular al pacientului sau direct în zona afectată.

Rata de succes variază în funcție de tipul de boală, de perioada de timp și de complicațiile întâlnite. În unele cazuri, de asemenea, este posibil ca aderența celulelor stem să nu se producă și să fie necesară repetarea tratamentului.

Și în acest caz, studii științifice recente arată că țesutul adipos subcutanat are cea mai densă populație de celule stem. Acesta este motivul pentru care celulele stem recoltate din țesutul adipos din jurul buricului sunt utilizate intensiv, în special în aplicații estetice.

În termeni simpli, celulele stem prezente sub formă de pericite (celule satelit) în țesutul adipos subcutanat sau în jurul buricului sunt obținute prin îndepărtarea țesutului adipos prin liposucție, rezultând o fracție vasculară stromală (SVF) bogată în celule stem.

Proba de țesut adipos obținută (de obicei un pahar) este separată în condiții de laborator și într-un mediu steril, apoi injectată în zona pe care doriți să o întineriți sau să o reparați prin metoda injecției.

Tipuri de celule stem

Celulele stem sunt concentrate în principal în două tipuri în corpul uman: celule stem adulte și celule stem embrionare.

Celulele stem adulte se găsesc, în general, în măduva osoasă și în țesutul adipos. Celulele stem embrionare, pe de altă parte, se găsesc în embrion sau în cordonul ombilical.

În ce domenii se utilizează transplantul de celule stem?

Tratamentul cu celule stem este utilizat în principal pentru boli ale inimii, creierului și nervilor. Se poate aplica în cazul cancerelor măduvei osoase, limfoamelor, limfoamelor Hodgkin, leucemiilor, anemiilor, anemiilor mediteraneene, cancerelor de organe, bolilor plasmocitelor, insuficienței măduvei osoase, mielomului multiplu, bolilor ereditare și congenitale ale sângelui, bolilor imunodeficienței și bolilor metabolice ereditare.

Tratamentul cu celule stem adulte este frecvent utilizat în tratamentele anti-îmbătrânire, în întinerirea feței și a pielii, în susținerea căderii părului, în tratamentele pentru articulații, cartilagii și calcificări.

Tratamentul cu celule stem în cosmetică și estetică

Există multe metode de tratament cu celule stem disponibile în prezent. Metoda cea mai frecvent utilizată și recunoscută ca fiind cea mai eficientă în domeniul esteticii este cea a tratamentului cu celule stem folosind țesutul adipos.

Conform cercetărilor și publicațiilor științifice, efectul tratamentului cu celule stem, care este una dintre aplicațiile estetice, începe să se vadă după aproximativ 6 luni, iar la pacienți se observă o întinerire de 5 până la 10 ani, în funcție de caracteristicile pielii și de starea de îmbătrânire.

Această metodă este, de asemenea, cea mai frecvent utilizată și cea mai de succes din lume. Tratamentul cu celule stem ca parte a procedurilor estetice și cosmetice include;

 • Anti-îmbătrânire,
 • Tratamentul căderii părului,
 • Tratamentul cicatricilor,
 • Conturarea facială (efect de lumină puternică),
 • Remodelarea maxilarului,
 • Umplerea pomeților,
 • Chirurgie nechirurgicală a sânilor,
 • Ridicare nechirurgicală a feselor (BBL),
 • Îndepărtarea deformărilor nasului (corecția nasului),
 • Lifting facial cu lichid,
 • Mărirea buzelor,
 • Estetica mâinilor și a picioarelor.

Cercetările arată că, atunci când celulele stem sunt aplicate împreună cu injecțiile de grăsime îmbogățită cu celule stem, acestea optimizează rezultatele bune în ceea ce privește efectele de vindecare, de iluminare și de întindere a pielii.

De asemenea, această terapie dă rezultate foarte bune în ceea ce privește pierderea de volum în diferite părți ale feței, obținerea unui efect de conturare în anumite zone ale feței, reducerea ridurilor și conferirea unui aspect mai tineresc al feței.

Tratamentul cu celule stem pentru întinerirea feței și a pielii

Terapia cu celule stem pentru întinerirea feței și a pielii folosind celule stem obținute din țesutul adipos este unul dintre cele mai populare tratamente din prezent. În cadrul acestui tratament, se îndepărtează aproximativ un pahar de țesut adipos din abdomen, folosind un fel de metodă de liposucție.

Țesutul adipos îndepărtat este tratat imediat, fără a mai aștepta. Apoi, tot fără a pierde timp, celulele stem proaspete sunt injectate sub piele, prin efectuarea unor mici găuri cu instrumente speciale în zona dorită a feței. În acest fel, pielea începe să își regenereze fibroblastele și substanța elastică.

Trebuie avut în vedere faptul că celulele stem descompuse în țesutul adipos trebuie injectate proaspăt sub piele imediat, fără a fi congelate sau trimise la un alt centru. Dacă sunt congelate, viabilitatea celulelor stem poate fi afectată.

Răspunsul la întrebarea cum se întâmplă acest lucru este următorul: în timp, pielea noastră își pierde din elasticitate și vitalitate din cauza factorilor de mediu, a soarelui etc. Prin injectarea de celule stem sub piele, se dă un avertisment pentru ca pielea să își recâștige elasticitatea. Celulele stem injectate aici cresc sinteza de colagen, oferind pielii un aspect mai viu și mai tânăr.

Tratamentul cu celule stem pentru căderea părului

Terapia cu celule stem joacă, de asemenea, un rol eficient în tratamentul căderii părului. Celulele stem obținute sunt injectate în zonele în care părul începe să se subțieze, iar acest lucru are un efect pozitiv asupra reînnoirii și reparării zonei respective.

Tratamentul cu celule stem pentru afecțiuni articulare și calcificări

Terapia cu celule stem este cunoscută ca având un efect regenerator în cazul calcifierii articulațiilor, meniscurilor, rupturilor de ligamente și leziunilor sportive. Se aplică prin injectarea în articulația pacientului a celulelor obținute și separate în același mod.

În această aplicație, scopul este de a crea țesut cartilaginos sau un strat similar în aproximativ 6 luni. Celulele stem injectate permit regenerarea țesutului din articulații, regenerarea țesutului conjunctiv și autorepararea.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

William

Mă numesc William Royer și sunt un redactor medical cu experiență în redactarea de date științifice complexe. Sunt specializat în imunologie și hematologie. Găsesc o mare inspirație în colaborarea strânsă cu o varietate de profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv medici, asistente medicale și avocați ai pacienților. De asemenea, public recenzii.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️