Rinoplastia secundară în Tunisia

preț pentru rinoplastia secundară 1
Scris de Erika

Din ce în ce mai mulți pacienți călătoresc în Tunisia pentru o rinoplastie secundară, pur și simplu pentru că operația costă mult mai puțin. Se estimează că aproape 10.000 de operații de chirurgie estetică sunt efectuate în fiecare an în Tunisia, pe pacienți din întreaga lume.

CeaMaiBunaClinica.com vă informează despre rinoplastia secundară în Tunisia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are un scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfaturile unui profesionist din domeniul medical.

Prețul unei rinoplastii secundare în Tunisia

În Tunisia, costul mediu al unei rinoplastii secundare este de 1.900 de euro. Intervenția se efectuează sub anestezie generală și durează 3 ore. Durata de ședere este de 7 zile, iar șederea în spital este de 1 noapte. Prețul include anestezia, operația și medicația. Rezultatul final este vizibil în termen de 6 luni.

Tipul de intervențiePreț Tunisia
Rinoplastie secundară1900 €

Ce este rinoplastia secundară?

Rinoplastia secundară, cunoscută și sub numele de rinoplastie de revizuire, este o procedură chirurgicală menită să corecteze rezultatele unei rinoplastii anterioare.

Există multe motive pentru care pacienții pot avea o rinoplastie secundară. Cele mai frecvente sunt

  • Rezultate nesatisfăcătoare de la prima operație;
  • Probleme respiratorii cauzate de deformările nazale;
  • Sau dorințe estetice care nu au putut fi îndeplinite.

Cu alte cuvinte, scopul este de a corecta aspectul sau funcționalitatea nasului. Din păcate, aceste operații sunt adesea mai complexe, deoarece prima operație a lăsat cicatrici interne și externe pe cartilaj.

Cui se adresează rinoplastia secundară?

Rinoplastia secundară este o intervenție chirurgicală reconstructivă, disponibilă pentru oricine a suferit o primă rinoplastie, dar ale cărei rezultate nu au fost pe măsura așteptărilor. Cu toate acestea, trebuie să fie îndeplinite anumite criterii:

Pentru început, rinoplastia primară trebuie să fi fost efectuată cu cel puțin 12 luni înainte. Dacă nu este cazul, chirurgul poate refuza să opereze. Acest lucru se datorează faptului că o operație la nas poate avea nevoie de până la 12 luni pentru a se vindeca complet, astfel încât ar fi imposibil să se opereze peste ea până când nu a făcut acest lucru.

Pacienții trebuie să aibă cel puțin 18 ani. Cu toate acestea, pacienții cu probleme grave de sănătate pot avea în mod excepțional o a doua operație.

În cele din urmă, este important de reținut că rinoplastia secundară nu este întotdeauna recomandată pentru toți pacienții și este esențial să discutați cu un chirurg cu experiență dacă această procedură este cea mai bună opțiune.

De ce să alegeți Tunisia pentru rinoplastie?

Este clar că Tunisia oferă multe avantaje în ceea ce privește operațiile de chirurgie estetică.

O țară francofonă

În primul rând, trebuie remarcat faptul că Tunisia este o țară francofonă. Acest lucru înseamnă că comunicarea cu chirurgii și cu echipa medicală este ușoară. Acest lucru este vital, deoarece toată lumea trebuie să se poată înțelege pentru a se asigura că rezultatul este cât mai bun și corespunde așteptărilor pacientului. Același lucru este valabil și pentru monitorizarea postoperatorie. Instrucțiunile trebuie să fie înțelese și urmate întocmai pentru a evita orice complicații.

Chirurgi plasticieni cu experiență

Tunisia este, de asemenea, plină de chirurgi plasticieni experimentați și bine pregătiți. Mulți dintre ei au studiat în Franța. Tunisia are, de asemenea, o politică de sănătate foarte strictă, iar calitatea îngrijirilor este adesea ireproșabilă.

Infrastructură modernă și spitale de ultimă generație

În cele din urmă, există un motiv întemeiat pentru care Tunisia a devenit în ultimii ani o destinație preferată pentru chirurgia estetică. Pacienții vin din toată Europa pentru a fi operați. Motivul este infrastructura ultramodernă și sălile de operație dotate cu echipamente medicale de ultimă generație.

Care sunt avantajele rinoplastiei secundare?

Rinoplastia secundară prezintă numeroase avantaje.

Pacienții își recapătă nasul pe care îl așteptau de mult timp

Pe de o parte, rinoplastia secundară corectează aspectul nasului, oferind un rezultat mult mai natural și mai armonios. Pacienții recapătă o față care le place și nasul pe care îl așteptau de la început. Iar acest lucru este neprețuit.

Îmbunătățește funcționalitatea nasului

Dincolo de aspect, rinoplastia secundară, care poate fi de natură etnică, urmărește, de asemenea, să restabilească structura și forma nasului pentru a facilita circulația aerului și, prin urmare, respirația pacienților. Din nefericire, acest lucru este adesea ceea ce îi motivează pe aceștia să vină la un consult.

Redobândirea încrederii în sine

În cele din urmă, o rinoplastie primară care nu reușește sau este considerată nesatisfăcătoare poate duce adesea la traume pentru pacienți. La urma urmei, nasul se află în centrul feței și poate da naștere rapid la complexe. Din fericire, marea majoritate a celor care se supun unei intervenții chirurgicale de revizuire își recapătă încrederea în sine după o operație reușită.

Cum funcționează operația?

Procedura se desfășoară în 3 etape:

Prima consultație

Se cer adesea fotografii de profil actuale și note medicale de la prima operație, pentru ca chirurgul să se poată pregăti cât mai bine. În timpul primei consultații, chirurgul intervievează pacientul pentru a discuta problema. În acest caz :

  • Ce s-a întâmplat în timpul primei operații;
  • De ce dorește pacientul să facă o a doua operație și se gândește la o intervenție chirurgicală;
  • Care sunt așteptările și dorințele pacientului?
  • Ce soluții sunt disponibile.

O bună comunicare este vitală pentru ca chirurgul plastician să înțeleagă pe deplin dorințele pacientului. Acest lucru îi va permite să evalueze ce este posibil și ce nu este posibil, pentru a elabora un plan de acțiune.

În schimb, chirurgul trebuie să fie capabil să liniștească pacientul și să comunice cât mai bine posibil, astfel încât ambii să fie pe aceeași lungime de undă.

Din păcate, unele așteptări nu sunt întotdeauna realizabile, în funcție de urmările primei rinoplastii.

Ziua operației

În primul rând, pacientul este invitat să se prezinte la clinica de estetică tunisiană pe care a ales-o pentru a se supune operației. Întreaga echipă este la dispoziție pentru a pune pacientul în largul său. Operația de rinoplastie secundară poate fi efectuată sub anestezie generală (cea mai frecventă) sau locală, în funcție de complexitatea intervenției chirurgicale. În toate cazurile, operația este nedureroasă.

Operația este condusă de un chirurg tunisian specializat, care poate fi însoțit de alți specialiști. Încă o dată, totul depinde de complexitatea și de problema care trebuie corectată.

O rinoplastie durează în general între 1 și 3 ore, deși o rinoplastie secundară durează adesea ceva mai mult, deoarece unele țesuturi au fost alterate în timpul operației anterioare.

În cele din urmă, operația este uneori efectuată în regim ambulatoriu, ceea ce înseamnă că pacientul rămâne doar câteva ore în unitatea sanitară. În general, însă, operația necesită o ședere de o noapte în spital, după care pacienții sunt liberi să plece acasă.

Faza postoperatorie

După operație, se pune un ghips peste nas pentru a-l menține în poziție, iar acesta este îndepărtat aproximativ o săptămână mai târziu. Este posibil să apară o senzație de disconfort, iar fața se poate umfla sau poate deveni un pic mai sensibilă. Acest lucru este normal. De obicei, durează doar câteva ore.

În mod similar, apar frecvent vânătăi și umflături în jurul ochilor și al nasului, dar acest lucru este temporar și ar trebui să dureze între 7 și 10 zile. Nasul se va dezumfla apoi treptat până când se obține rezultatul dorit.

De asemenea, se recomandă să nu vă aplecați sau să vă aplecați în primele zile după operație, să nu vă suflați nasul puternic și să nu expuneți nasul la soare timp de câteva luni. De asemenea, este important să urmați instrucțiunile chirurgului plastician în ceea ce privește îngrijirea rănilor și medicația.

Precauții care trebuie luate

Rinoplastia secundară poate fi o procedură chirurgicală complexă și trebuie luate anumite precauții înainte și după operație.

Înainte de operație

Pentru început, chirurgul este dator să comunice toate precauțiile care trebuie luate înainte de operație. Acestea includ, în general, următoarele:

  • A nu bea și a nu fuma înainte de operație;
  • Curățarea feței, bărbierirea bărbii sau a mustății etc. ;
  • Să nu luați medicamente antiinflamatoare sau anticoagulante.

După operație

În general, durează între 3 și 12 luni pentru ca nasul să își adopte forma finală. Prin urmare, este nevoie de răbdare.

  • Primele zile: se recomandă clătirea cavităților nazale pentru a evita congestia nazală. În general, pacienții își pot relua activitățile zilnice a doua zi, fără a face nici ei prea mult efort. Activitățile profesionale pot fi reluate de îndată ce ghipsul este îndepărtat, dar nu înainte.
  • Primele câteva luni: Se recomandă să nu se desfășoare nicio activitate sportivă, deoarece aceasta poate provoca o creștere a tensiunii arteriale. De asemenea, trebuie evitate activitățile care sunt susceptibile de a provoca șocuri.

Care sunt riscurile unei rinoplastii secundare în Tunisia?

Nu există un risc zero. O rinoplastie secundară poate duce uneori la o serie de complicații, în special legate de anestezie sau de operația în sine. Neregularități de contur, infecții, asimetrii ale nasului, cicatrici inestetice, deformări progresive..

Complicațiile sunt destul de rare, dar ele apar. Prin urmare, este important ca pacienții să fie informați în prealabil cu privire la orice efect nedorit.

Cât costă o operație de rinoplastie secundară în Tunisia?

Este un fapt că prețurile pentru operațiile de rinoplastie sunt foarte atractive în Tunisia și pot fi uneori de până la 3 ori mai ieftine decât în Europa. Acesta este motivul pentru care mii de pacienți fac această călătorie în fiecare an. Prețurile variază între 1.900 și 2.500 de euro, în funcție de clinica aleasă, de complexitatea operației și de experiența chirurgului.

Ultimul cuvânt

Efectuarea unei rinoplastii secundare în Tunisia devine din ce în ce mai frecventă. Este o destinație atractivă din cauza costurilor foarte scăzute ale chirurgiei plastice, iar pacienții nu mai ezită să facă această călătorie.


Aveți probleme în alegerea clinicii potrivite la cel mai bun preț? Coordonatorul nostru vă va ajuta gratuit pentru a asigura succesul operației dumneavoastră în Tunisia. Cereți-ne o ofertă gratuită.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Erika

Numele meu este Erika. După mai bine de 10 ani în care am condus cercetări medicale, am ales să mă dedic, începând cu 2018, scrierii științifice și medicale. Am dezvoltat o expertiză care acoperă diverse domenii, cum ar fi chirurgia cosmetică, dentară, bariatrică și oculară. Această nouă direcție îmi permite să-mi împărtășesc cunoștințele.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️