Prețurile pentru fertilizarea in vitro în Spania

laborator de fertilizare in vitro 1
Scris de Laurence

Tot ce trebuie să știți despre fertilizarea in vitro în Spania! Care este prețul mediu în Barcelona? Sfaturile noastre pentru o fertilizare in vitro de succes în Spania.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre fertilizarea in vitro în Spania și vă ajută să vă rezervați o operație cu medici calificați. Acest conținut este furnizat doar în scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Prețul fertilizării in vitro în Spania

Costul mediu al fertilizării in vitro în Spania în Barcelona este de 4.500 €. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 4300 de euro la 9300 de euro.

PMAPrețuri în Spania
FIV ICSI4400 euro
FIV ICSI PGD6400 euro
FIV ICSI Donare de ovule5900 euro
FIV ICSI PGD donare de ovule9300 euro
FIV ICSI PGD donare de spermă5700 euro
Donare de spermă390 euro
Vitrificarea ovocitelor2900 euro
Inseminare artificială1000 euro
Tehnica ROPA5000 euro

Ce este fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro (FIV ) este o serie complexă de proceduri utilizate pentru a ajuta fertilitatea sau pentru a preveni problemele genetice și pentru a ajuta la conceperea unui copil.

În timpul FIV, ovulele mature sunt colectate (prelevate) din ovare și fertilizate cu spermatozoizi într-un laborator. Oul (embrionul) sau ovulele (embrionii) fertilizate sunt apoi transferate în uter. Un ciclu complet de FIV durează aproximativ trei săptămâni. Uneori, aceste etape sunt împărțite în părți diferite și procesul poate dura mai mult.

Centre de fertilitate din Spania

Centrele de fertilitate din Spania din Barcelona au un program de fertilizare in vitro (FIV) de renume mondial, cunoscut pentru rata ridicată de succes a sarcinilor. FIV este cea mai eficientă modalitate pentru cupluri de a obține o sarcină atunci când au dificultăți în conceperea unui copil.

Pentru ca o sarcină să aibă loc în mod natural, spermatozoizii trebuie să călătorească prin uter până la una dintre trompele uterine, unde fertilizează un ovul. Embrionul rezultat trebuie să fie de bună calitate pentru ca implantarea să aibă loc.

Deși procesul pare simplu, mulți factori pot împiedica desfășurarea acestor etape, cum ar fi un număr scăzut de spermatozoizi, o trompă uterină deteriorată sau blocată, un uter deteriorat sau bolnav sau o producție sau o calitate suboptimală a ovulelor. Atunci când spermatozoizii și ovulul nu se pot întâlni singuri, sau când calitatea ovulului sau a spermei este mai puțin decât se dorește, FIV poate fi o opțiune.

În timpul FIV, ovulele sunt prelevate din ovare – sau pot fi folosite ovule de la donator – și fertilizate cu spermă obținută fie de la partener, fie de la un donator. Embrionul rezultat este introdus în uter, unde, în mod ideal, se implantează și creează o sarcină.

Persoanele care urmează un tratament de FIV trebuie să participe la o sesiune de orientare la fața locului, condusă de personalul nostru medical, înainte de a începe tratamentul. Partenerii sunt, de asemenea, încurajați să participe la această sesiune. În plus față de participarea la o sesiune în persoană, puteți consulta și programul nostru de orientare.

TratamentPrețuri
Fertilizare in vitro (ovule proprii)4400 euro
Donare de ovule (donator exclusiv)5900 euro
Embrioscop360 de euro
Prima consultație (deductibilă)130 euro
Congelarea spermei200 de euro

Iată care sunt etapele pe care le presupune FIV în Spania:

1. Declanșarea ovulației

Într-un ciclu menstrual tipic, ovarele eliberează un ovul în fiecare lună. În pregătirea pentru FIV, medicamentele pentru fertilitate numite gonadotropine sunt autoadministrate zilnic pentru a stimula ovarele să matureze multe ovule în timpul lunii ciclului de tratament. Dacă mai multe ovule ajung la maturitate, pot fi recoltate și folosite mai multe ovule. De cele mai multe ori, acest lucru îmbunătățește șansele de fertilizare și, în cele din urmă, de sarcină.

2. prelevarea de ovule (prelevare de ovocite)

Atunci când ovulele, cunoscute și sub numele de ovocite, sunt gata să fie prelevate din organism, se efectuează o procedură la Centrul de fertilitate sub sedare ușoară. Folosind vizualizarea cu ultrasunete, medicul ghidează un ac prin peretele vaginului și până în ovare. Un anestezist este prezent pentru toate procedurile

După ce ovulele au fost prelevate, acestea sunt fertilizate cu spermatozoizi în laboratorul de embriologie. Ratele de succes variază în funcție de vârsta pacientei, de reacția la medicamente și de calitatea ovulelor și a embrionilor produși.

Ca în cazul tuturor procedurilor chirurgicale din Spania, prelevarea de ovule implică riscuri care trebuie discutate cu medicul dumneavoastră.

3. Fertilizarea în laborator

Când ovulele ajung în laboratorul de embriologie, tehnicienii de laborator le analizează pentru a le determina maturitatea și apoi le plasează într-un incubator cu un mediu similar celui din organism. În cele mai multe cazuri, spermatozoizii sunt combinați cu ovulele și fertilizarea are loc în mod natural.

În situațiile în care numărul scăzut de spermatozoizi sau motilitatea (mișcarea) scăzută a spermatozoizilor reprezintă un factor, un singur spermatozoid este injectat direct în fiecare ovul matur, în cadrul unui proces numit injecție intracitoplasmatică de spermatozoizi (ICSI).

Odată ce ovulul și spermatozoizii s-au combinat, este nevoie de aproximativ 18 ore pentru a determina dacă a avut loc fertilizarea și de încă 2 până la 4 zile pentru a stabili dacă embrionul se dezvoltă în mod optim. De obicei, embrionii rămân în laborator timp de cinci zile în total.

În 80% din cazuri, în această etapă se efectuează un screening genetic preimplantațional (PGS) al embrionilor creați, pentru a evalua integritatea cromozomială a acestora.

4. Transferul embrionilor

Pentru a se pregăti pentru transferul de embrioni, medicul discută despre numărul de embrioni produși și despre calitatea fiecăruia. Clasificarea este un instrument folosit de medici și embriologi pentru a determina ce embrioni trebuie transferați și când. Unul dintre obiectivele Centrului de fertilitate este de a limita numărul de embrioni transferați pentru a limita numărul de nașteri multiple. În peste 60% dintre transferurile de embrioni, un singur embrion este plasat în uter.

Transferul de embrioni în Barcelona este o tehnică simplă, iar anestezia sau sedarea sunt rareori necesare. Un cateter lung și subțire care conține numărul convenit de embrioni, împreună cu o cantitate mică de lichid, este trecut prin colul uterin în uter, unde embrionul sau embrionii sunt eliberați. Se efectuează simultan o ecografie abdominală pentru a se asigura plasarea optimă în uter.

După transferul de embrioni, se recomandă limitarea activității fizice intense timp de câteva zile.

După un transfer de embrioni

Odată ce transferul de embrioni blastocist este finalizat, durează aproximativ nouă zile până când poate fi detectată o sarcină. În zilele care urmează transferului, embrionul trece prin următoarele evenimente

  • Ziua 1: Blastocistul începe să iasă din învelișul său.
  • Ziua 2: Blastocistul continuă să iasă din învelișul său și începe să se atașeze de uter.
  • Ziua 3: Blastocistul se fixează mai adânc în peretele uterin, începând implantarea.
  • Ziua 4: Implantarea continuă.
  • Ziua 5: Implantarea este completă. Celulele care vor deveni în cele din urmă placenta și fătul au început să se dezvolte.
  • Ziua 6: Gonadotropina corionică umană (hCG), hormonul care semnalează o sarcină în curs de desfășurare, începe să intre în sânge.
  • Zilele 7 și 8: Fătul continuă să se dezvolte și hCG continuă să fie secretată.
  • Ziua 9: Nivelurile de hCG sunt acum suficient de ridicate în sângele mamei pentru a permite detectarea sarcinii cu ajutorul unui test de sânge.

Congelarea sau crioprezervarea embrionilor

Embrionii sunt crioconservați sau congelați din mai multe motive. Procesul tradițional de fertilizare in vitro (FIV) are adesea ca rezultat mai mulți embrioni decât pot fi transferați în uter într-un singur ciclu. Dacă embrionii netransferați sunt de o calitate acceptabilă, aceștia pot fi congelați și depozitați pentru utilizare ulterioară. Embrionii sunt, de asemenea, congelați după ce au fost supuși unui screening genetic preimplantațional. În plus, înghețarea embrionilor este o modalitate prin care oamenii pot amâna nașterea de copii până la un moment mai potrivit din viața lor.

Crioconservarea embrionilor reduce nevoia de stimulare ovariană repetată. În loc de FIV, ciclurile viitoare pot consta în transferuri de embrioni, care sunt mai puțin dificile, atât din punct de vedere fizic, cât și financiar.

Tipuri complexe de FIV în Barcelona

Centrele de fertilitate din Barcelona consideră că FIV este “complexă” dacă încercările anterioare au eșuat, dacă numărul de spermatozoizi sau motilitatea este foarte scăzută sau dacă calitatea embrionilor rezultați este slabă. Acest ultim motiv se poate datora mai multor factori; cel mai adesea, este legat de vârsta avansată a mamei, dar se poate datora și unor tulburări endocrine, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice. Atunci când infertilitatea masculină foarte severă necesită extragerea chirurgicală a spermatozoizilor, aceasta este, de asemenea, considerată a fi un tip complex de FIV.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Laurence

Numele meu este Laurence Tung. Sunt un scriitor medical cu cunoștințe științifice în mai multe domenii. Am acoperit recent domenii terapeutice precum reumatologia și hipercolesterolemia. De asemenea, am expertiză în genomică, epigenetică, biologie moleculară și biochimie. Ajut acest site să publice articole de calitate despre turismul medical.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️