Operație la nas în Turcia

chirurgie nazală Turcia 1
Scris de Manuella

Rinoplastia în Turcia este una dintre cele mai populare proceduri cosmetice din lume pentru remodelarea unui nas inestetic și pentru a-l face mai funcțional.

CeaMaiBunaClinica.com oferă informații despre chirurgia nasului în Turcia și vă ajută să rezervați o operație cu chirurgi calificați. Acest conținut are doar scop informativ și nu este menit să înlocuiască sfatul unui profesionist din domeniul medical.

Prețul operației la nas în Turcia

Costul mediu al unei operații la nas în Turcia în Istanbul este de 2.300 €. În funcție de nevoile dumneavoastră, prețul poate varia de la 2.000 de euro la 2.600 de euro.

ProceduraPreț Turcia
Operație la nas2300 €

De ce Turcia?

Turcia este una dintre primele cinci țări din sectorul turismului de sănătate. În fiecare an, din ce în ce mai mulți turiști aleg Turcia ca destinație pentru motive de sănătate și tratament.

Guvernul turc îmbunătățește continuu sistemul de sănătate; unul dintre obiectivele sale pentru 2023 este de a atrage peste 2 milioane de turiști din domeniul sănătății pentru a câștiga 20 de miliarde de dolari. Bineînțeles, Turcia a atins obiective semnificative în acest sens.

Astăzi, spitalele turcești primesc peste un milion de clienți internaționali în fiecare an. Acest lucru arată că Turcia face pași foarte importanți pentru a atrage mai bine turiștii din domeniul sănătății în vederea dezvoltării infrastructurii sale de sănătate. Această tendință pare să continue.

De ce ar putea fi Istanbul cea mai bună destinație pentru turismul de sănătate?

La începutul noului mileniu, industria turismului de sănătate a fost recunoscută ca fiind unul dintre cele mai profitabile sectoare turistice pentru atragerea turiștilor; veniturile globale ale acestei industrii sunt estimate la o sută de miliarde de dolari; de aici și concurența masivă și uluitoare care s-a format între țări pentru a atrage turiștii de sănătate.

Punctul slab al majorității țărilor în ceea ce privește turismul de sănătate este costul, în timp ce pentru Turcia acesta este un punct forte. Cheltuielile medicale în Istanbul sunt mult mai mici decât în Europa de Vest și în Statele Unite. Pe de altă parte, calitatea serviciilor medicale turcești este comparabilă cu cea a celor mai avansate centre medicale din lume.

În plus, pentru a atrage mai mulți clienți străini, Ministerul turc al Sănătății oferă facilități și subvenții suplimentare pentru clienții din alte țări.

Fotografii înainte și după

Un alt aspect care poate fi menționat este faptul că Turcia este una dintre cele mai cruciale destinații turistice din lume, ceea ce a dus la îmbunătățirea infrastructurilor turistice și sociale pentru vizitatorii străini. De exemplu, Turcia dispune de hoteluri și unități de cazare de ultimă generație, de o infrastructură modernă de transport public și, în general, de tot ceea ce are nevoie un turist.

Acest lucru face din Istanbul o destinație ideală pentru turism, în special pentru turismul de sănătate.

Citește și: Rinoplastia etnică în Turcia

Cum pot avea încredere în spitalele turcești?

Cu peste 24 de spitale pe lista de acreditare JIAC (Joint International Accreditation Commission), Turcia este una dintre țările cu cele mai mari spitale și centre medicale.

Faptul că un centru medical are acest indice înseamnă că într-un centru medical se folosesc metode eficiente și sigure pentru tratarea pacienților, că în acest centru medical sunt oferite condiții foarte favorabile și că se are grijă de bunăstarea pacienților.

Dacă vă uitați la condițiile și regulile cerute pentru a fi inclus pe această listă, veți vedea că este un indicator foarte strict. Centrele medicale de pe această listă sunt sigure și securizate din toate punctele de vedere. Așadar, cu mai mult de 24 de spitale pe această listă, Turcia este una dintre cele mai fiabile țări din lume când vine vorba de servicii medicale.

Rinoplastia în Istanbul

Deși nasul este unul dintre organele esențiale ale corpului uman pentru respirație, iar funcția sa principală este aceea de supapă pentru a livra oxigen către corp, nasul este cunoscut ca fiind cel mai important organ al feței în ceea ce privește frumusețea și i se acordă mai multă atenție. Acesta este motivul pentru care rinoplastia în Turcia este una dintre cele mai populare proceduri cosmetice din lume.

Cine este candidatul potrivit pentru o operație la nas în Turcia?

Deoarece cea mai mare parte a structurii nasului este alcătuită din țesut osos, iar creșterea osoasă continuă până la sfârșitul adolescenței, cel mai bun candidat pentru rinoplastie este o persoană a cărei creștere osoasă a fost finalizată.

În caz contrar, după operație, creșterea țesutului osos poate face ca nasul să devină deformat și să devieze de la rezultatul dorit. Prin urmare, se recomandă să nu se facă rinoplastie înainte de vârsta de 18 ani.

Pe de altă parte, persoanele care suferă de probleme respiratorii din cauza unor probleme structurale ale nasului, sau care au avut nasul spart în urma unui accident, sau care au nevoie de o operație la nas din motive medicale, pot fi candidați pentru rinoplastie în Istanbul.

Vezi și: Rinoplastia secundară în Turcia

Cât costă o operație la nas în Turcia?

În timp ce costul unei rinoplastii în Europa este cuprins între 4.000 și 5.800 de euro, costul unei operații la nas în Turcia este de 2.500 de euro. Această diferență de preț se datorează diferențelor în ceea ce privește cheltuielile de trai și costurile forței de muncă, precum și diferențelor dintre moneda turcească și cea europeană/americană.

Calitatea rinoplastiei din Istanbul nu diferă de cea din Statele Unite și Europa. Turcia are chirurgi esteticieni experimentați, formați în Europa și în Statele Unite, care au competențe excelente în rinoplastie.

Așadar, alegând Turcia ca loc pentru a face o rinoplastie, nu numai că veți obține aspectul ideal, dar puteți economisi și mulți bani. În plus, veți vizita în același timp una dintre cele mai importante destinații turistice din lume.

Iată câteva întrebări frecvente despre rinoplastie și un scurt răspuns la ele

Cât durează perioada de recuperare după o operație la nas în Turcia?

Deoarece astăzi se folosesc metode foarte avansate și eficiente pentru rinoplastie, perioada de recuperare este mult mai scurtă decât metodele anterioare.

Multe dintre noile metode nu necesită cusături sau doar câteva. În primele 48 de ore după operație, gheața poate avea un impact considerabil asupra reducerii vânătăilor și a timpului de recuperare.

În prima săptămână, pe nas se folosește o atelă de silicon; la sfârșitul primei săptămâni, atelia este îndepărtată și se folosește doar o etichetă de protecție. După 10 zile, pacientul își poate relua activitățile obișnuite, de zi cu zi.

Punctul important aici este că nasul nu trebuie să fie lovit în primele trei săptămâni. Rezultatul final dorit pentru aspectul nasului poate fi observat în aproximativ 6 luni (bineînțeles, această perioadă depinde de tipul de operație și de îngrijirea postoperatorie a pacientului).

Cât timp pot purta ochelari după rinoplastie?

Țesuturile osoase și cartilaginoase sunt complet reparate după 6 săptămâni; după această perioadă, puteți folosi ochelarii fără nicio problemă.

Cât timp după rinoplastie pot face din nou exerciții fizice?

Primele două săptămâni după operație sunt foarte importante pentru repararea țesuturilor, așa că este indicat să vă asigurați că nu aveți niciun contact cu nasul. Bineînțeles, după 10 zile, puteți începe să faceți exerciții ușoare, iar după 6 săptămâni de exerciții grele, nu mai există obstacole.

Pot să miros după rinoplastie?

Firește, simțul mirosului nu este o problemă în cazul operației nazale. Cu toate acestea, simțul mirosului poate scădea după operație, deoarece mucoasa nazală este manipulată în timpul operației. Cu toate acestea, această problemă minoră va dispărea treptat pe o perioadă de șase luni. Prin urmare, nu este nevoie să vă faceți griji.

Cum pot dormi după rinoplastie?

În primele două nopți, trebuie să vă țineți capul la un unghi de 45 de grade. În prima săptămână, nu trebuie să dormiți pe o parte din cauza atelei. După ce atelia a fost îndepărtată, puteți dormi pe o parte, dar dacă dormiți prea mult pe o parte, nasul se poate deforma și poate căpăta o formă diferită de cea a nasului dumneavoastră ideal. Așadar, trebuie să fiți atent la acest aspect.

Este posibilă o intervenție chirurgicală de revizuire?

Da, bineînțeles, este posibil ca în fiecare an aproximativ 15% dintre pacienții cu rinoplastie să aibă tendința de a-și revizui nasul. Acest lucru poate avea mai multe cauze, inclusiv nemulțumirea față de aspectul nasului sau probleme medicale. Deși nu există o limită în ceea ce privește frecvența cu care rinoplastia poate fi repetată, fiecare repetare a acestei proceduri pune mai multe probleme pentru medic și pacient și poate avea ca rezultat mai multe efecte secundare pentru pacient.

Cum știu dacă mai am nevoie de rinoplastie?

Având în vedere că forma finală a nasului este vizibilă după 6 luni de la rinoplastie, în timpul acestor șase luni nu vă grăbiți și nu judecați rezultatul rinoplastiei dumneavoastră.

Mulți oameni devin anxioși și nemulțumiți de aspectul nasului lor în această perioadă, în timp ce rezultatul îi face să regrete această judecată timpurie. Dar după această perioadă, dacă vă simțiți în continuare nemulțumit și credeți că acesta nu este nasul dumneavoastră ideal, sau dacă aveți probleme respiratorii grave, consultați chirurgul dumneavoastră.

Îmi afectează rinoplastia corzile vocale?

Corzile vocale nu sunt afectate în timpul rinoplastiei, așa că vocea dumneavoastră nu va fi afectată. Pe de altă parte, deoarece această operație deschide căile respiratorii și anumite probleme de respirație vor fi rezolvate, vă va ajuta să pronunțați mai ușor anumite litere și să aveți o voce mai clară.

Rinoplastia reduce sforăitul?

Sforăitul este una dintre cele mai enervante probleme pe care le puteți avea. Această problemă poate avea multe motive diferite, dar este interesant de știut dacă sforăitul tău este legat de probleme structurale și fizice ale nasului, chirurgul rinoplastician poate rezolva și aceste probleme în cadrul unei operații de chirurgie estetică și te poate face să te simți mai bine.

Prin urmare, cel mai bine este să vă consultați medicul înainte de rinoplastie, pentru ca acesta să poată lua măsurile necesare pentru dumneavoastră în timpul operației, dacă este cazul.

Rinoplastia tratează infecțiile sinusurilor?

Infecțiile sinusurilor sunt unul dintre cele mai frecvente tipuri de infecții respiratorii din lume, afectând zeci de milioane de oameni în fiecare an, în special toamna. S-ar putea să vă surprindă, dar, pe lângă faptul că vă afectează aspectul fizic, rinoplastia poate rezolva și multe dintre problemele fizice, iar infecțiile sinusurilor se numără printre cele mai importante dintre acestea. Pentru mai multe detalii și coordonare, nu uitați să vă consultați medicul înainte de operație.

Ce ar trebui să fac înainte de rinoplastie?

Înainte de operație, nu uitați să discutați cu medicul turc despre tipul și detaliile operației. Ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți o boală de bază sau dacă luați anumite medicamente. Chiar și lucruri foarte mici pot avea un impact major asupra rezultatului și a satisfacției dumneavoastră cu acesta. Așadar, nu subestimați niciun factor.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă ceară să faceți unele teste înainte de operație, așa că faceți-le cu atenție și conform instrucțiunilor.

Medicul dumneavoastră vă poate cere să luați anumite medicamente înainte de operație sau să vă schimbați medicamentele actuale. În acest caz, vă rugăm să vă asigurați că luați aceste medicamente în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră.

Dacă fumați, medicul turc vă va cere să renunțați la fumat timp de cel puțin 6 luni, ceea ce este esențial pentru sănătatea dumneavoastră în timpul și după operație, în timp ce vă recuperați. Așadar, asigurați-vă că luați în serios aceste instrucțiuni.

Evitați aspirina și medicamentele care reduc densitatea sângelui și cresc sângerarea. Dacă luați aceste medicamente, asigurați-vă că îi cereți medicului dumneavoastră să le întrerupă pentru o perioadă limitată sau să vă prescrie medicamente alternative.

Este dureroasă operația la nas în Turcia?

Această operație nu este foarte dureroasă. Cu toate acestea, unii pacienți pot prezenta mâncărimi și sensibilitate, care depind, de asemenea, de tipul de operație și se pot datora presiunii care scapă din căile respiratorii sau sinusuri în timpul operației. Cu toate acestea, chirurgul dumneavoastră vă poate oferi cele mai bune sfaturi despre cum să reduceți durerea; de asemenea, vă puteți consulta medicul dumneavoastră cu privire la utilizarea analgezicelor.

Care sunt efectele secundare ale operației la nas în Turcia?

Vânătăile și umflăturile se numără printre cele mai frecvente complicații ale rinoplastiei, deși aceste efecte secundare dispar în termen de 7 până la 10 zile. În plus, vânătăile din jurul ochilor sunt, de asemenea, un efect secundar comun după rinoplastie, care nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Și nu uitați că aceste efecte secundare pot dura mai puțin sau mai mult, în funcție de vârsta dumneavoastră.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că rinoplastia este una dintre cele mai frecvente proceduri cosmetice din lume, astfel încât știința medicală a făcut progrese semnificative în acest domeniu, precum și metode noi și mai avansate în acest domeniu în fiecare zi; prin urmare, este considerată una dintre cele mai puțin periculoase intervenții chirurgicale.

Un alt aspect a fost acela al alegerii unui medic cu experiență. Acesta a echipat centrul de tratament este unul dintre cei mai importanți factori pentru succesul și satisfacția după rinoplastie. Locul în care locuiți în această perioadă poate fi, de asemenea, un factor critic în această privință.

Prin urmare, Turcia, care este una dintre țările cele mai bine echipate în ceea ce privește chirurgia estetică, are medici competenți și experimentați în acest domeniu. În plus, cazarea în această țară vă garantează un sejur confortabil. Turcia este singura țară care vă poate oferi acest tip de pachet la cel mai mic cost posibil.

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Despre autor

Manuella

Numele meu este Manuella Fiorentini. Sunt o profesionistă cu experiență în marketing în cadrul industriilor de dispozitive medicale și farmaceutice. Cu o experiență de peste 7 ani, am lucrat în roluri creative și strategice pentru a dezvolta campanii de marketing, lansări de produse și conferințe internaționale.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️