Transplantul de păr: Ghidul complet de la A la Z

transplant de păr implant de păr în străinătate 1
Scris de Erika

În acest ghid, oferim răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care se gândesc la un transplant de păr. Vă oferim o prezentare generală a modului în care funcționează procedura, a rezultatelor la care vă puteți aștepta și la ce trebuie să fiți atenți pentru a minimiza riscurile asociate transplantului de păr.

CeaMaiBunaClinica. com oferă informații despre transplantul de păr și vă ajută să rezervați un tratament pentru păr la cele mai bune clinici din Turcia.

Ce este un transplant de păr?

Un transplant de păr este o procedură chirurgicală ambulatorie minim invazivă care poate reface permanent părul la bărbații și femeile care suferă de calviție parțială prin transplantarea de foliculi noi în zonele de chelie sau de subțiere. Aceasta este cunoscută și sub numele de implant de păr sau transplant de păr.

Cine poate beneficia de un transplant de păr?

Un transplant de păr poate fi recomandat oricărei persoane care suferă de calviție parțială din cauza chelie de tip masculin (alopecie androgenică), chelie de tip feminin, retracție a liniei părului, alopecie de tracțiune sau traumatism cranian. Un transplant de păr poate oferi candidaților eligibili o soluție permanentă, cu aspect natural.

Procedura nu este recomandată persoanelor care suferă de căderea difuză a părului (telogen effluvium cronic), chelie punctiformă (alopecia areata) sau celor care nu au suficient păr în zona donatoare. De asemenea, intervenția chirurgicală nu este recomandată persoanelor cu vârsta sub 25 de ani, deoarece este dificil de evaluat stabilitatea pe termen lung a părului donatorului și amploarea viitoarei căderi de păr.

Vezi și: Prețul unui transplant de păr masculin în Turcia

Unde se efectuează transplantul de păr?

În general, transplanturile de păr se efectuează în Turcia și în Tunisia. De-a lungul timpului, aceste țări au devenit specialiști în domeniu, un val de străini se îndreaptă în fiecare an spre cele 2 țări în căutarea unei tunsori perfecte.

Cum se realizează un transplant de păr?

Există două metode de tratament utilizate de chirurgii de transplant de păr în prezent: extracția unităților foliculare (FUE) și transplantul de unități foliculare (FUT).

Metoda FUT: Transplantul de unități foliculare

  • Tehnica tradițională, dezvoltată în anii 1950, presupune ca un chirurg să preleveze o fâșie de piele din zona donatoare (de obicei, din spatele capului pacientului) sub anestezie locală, să o împartă în grefe mai mici și apoi să le implanteze în zonele receptoare.
  • Cu această metodă, pacientul are o cicatrice permanentă în locul unde a fost îndepărtat scalpul, iar timpul de recuperare este de aproximativ 2 săptămâni.

Metoda FUE: Extracția unităților foliculare

  • Din ce în ce mai populară, deoarece este mult mai puțin invazivă și are un timp de repaus minim, metoda FUE presupune ca un chirurg să îndepărteze manual foliculii de păr individuali dintr-o zonă donatoare sub anestezie locală, apoi să îi grefeze în locurile corespunzătoare pentru a obține un aspect natural și uniform.
  • Cu această tehnică, zona donatoare este de obicei rasă (deși unii chirurgi folosesc tehnica fără a rade), iar vindecarea are loc în mai puțin de 5 zile.

Citiți raportul nostru despre transplanturile de păr fără ras în Turcia

Ce este o grefă?

O grefă este o bucată de țesut viu care este mutată chirurgical dintr-o parte a corpului în alta. După ce este plasată în zona țintă, se va dezvolta o nouă conexiune sanguină pentru a alimenta bulbul.

Foliculii de păr se dezvoltă în mod natural în grupuri de 1 până la 4 fire de păr, numite unități foliculare. Chirurgii specializați în transplantul de păr FUE se vor strădui să recolteze și să transplanteze firele de păr în grupările lor naturale, pentru a promova o creștere uniformă a părului. Chirurgul va recolta fiecare unitate foliculară (grefă) cu un ac găurit cu un diametru cuprins între 0,6 mm și 1,0 mm. Chirurgul va folosi apoi micro lamele (lamele “Sapphire” nu lasă cicatrice) și ace fine pentru a introduce grefele în zonele vizate, orientând grefele într-un model uniform pentru un aspect și o densitate naturală.

Transplantul de păr în străinătate cu tratament Sapphire

Cât durează un transplant de păr?

Durata procedurii propriu-zise variază în funcție de numărul de transplanturi de păr necesare și de mărimea echipei chirurgicale, dar de obicei este cuprinsă între 4 și 8 ore. Deoarece operația se efectuează sub anestezie locală, pacientul este complet treaz și poate citi, se poate uita la televizor, poate purta conversații, poate mânca etc. în această perioadă.

Vezi și: Prețul unui transplant de păr la femei în Turcia

Imediat după operație, pacienții se pot plimba și își pot relua majoritatea activităților zilnice normale. Zona transplantată va fi umflată și sensibilă timp de 3 până la 5 zile, dar pacienții se pot întoarce la muncă în termen de 2 până la 3 zile de la transplantul de păr. De obicei, va exista o oarecare roșeață și crustă timp de 10 până la 14 zile după procedură.

Unii pacienți pot avea nevoie ca transplantul de păr să fie efectuat în mai multe ședințe, la câteva luni distanță, pentru a obține rezultatul dorit. Acest lucru poate fi stabilit de către chirurg înainte de operație.

La ce rezultate mă pot aștepta de la un transplant de păr?

În primele 2 sau 3 săptămâni de la transplantul de păr, tot părul transplantat va cădea. Acest lucru este cunoscut sub numele de “cădere de șoc” și este rezultatul normal al traumei la foliculii de păr dislocați. Unii pacienți pot pierde, de asemenea, păr în zone care nu sunt afectate de transplant, ceea ce este temporar și normal.

În termen de 6-8 săptămâni de la operație, 85-95% din foliculii transplantați ar trebui să înceapă să producă o nouă creștere a părului, cu mai mult păr și o creștere mai groasă după fiecare ciclu de creștere (fiecare ciclu de creștere este de aproximativ 6 săptămâni, în funcție de individ). Deși rezultatele sunt vizibile după șase luni, transplantul de păr va fi complet finalizat la douăsprezece luni de la procedură.

Pentru rezultate optime, pacienții sunt încurajați să urmeze cu atenție instrucțiunile chirurgului pentru îngrijirea postoperatorie, inclusiv protejarea zonei de expunerea la soare, să nu zgârie scalpul și să se spele în mod regulat pentru a evita formarea de cruste în jurul firului de păr. Majoritatea chirurgilor recomandă, de asemenea, reducerea la minimum a consumului de alcool și tutun în săptămânile care urmează operației, deoarece acestea pot contribui la o supraviețuire slabă a grefei.

Vedeți și: Transplantul de păr pentru vedete

Este suficient un singur transplant de păr pentru a obține o acoperire completă?

Până la 5.000 de grefe sunt de obicei recoltate într-o singură ședință. O singură grefă este, în general, concepută pentru a fi o procedură de sine stătătoare, dar o a doua procedură poate îmbunătăți rezultatele primei. De obicei, pacienții decid să facă un al doilea transplant de păr pentru a obține o densitate mai mare sau o acoperire mai bună. Se estimează că una din două persoane suferă o a doua operație la un an după prima.

Care sunt riscurile unui transplant de păr?

Transplantul de păr este o procedură medicală simplă, minim invazivă și cu risc relativ scăzut. Cu toate acestea, ca în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există riscuri potențiale și efecte secundare, care pot include sângerare, infecție, umflarea scalpului și/sau a frunții, cicatrici și creștere neuniformă a părului. Peste 95% dintre pacienții cu transplant de păr nu au probleme postoperatorii.

Pentru a minimiza complicațiile postoperatorii, pacienții sunt sfătuiți să aleagă un chirurg cu experiență în transplant de păr și să urmeze toate recomandările de îngrijire. Cei mai mulți chirurgi prescriu antibiotice sau antiinflamatoare pentru a preveni infecțiile după operație și recomandă purtarea de bandaje pentru a reduce sensibilitatea scalpului.

Există și alte zone ale corpului în care se pot efectua transplanturi de păr?

Da, transplanturile de păr pot fi efectuate pe barbă, sprâncene, gene, piept, abdomen și zona pubiană. De asemenea, transplanturile de păr pot fi folosite pentru a umple cicatricele.

Pentru un transplant de păr facial sau corporal, chirurgul va trebui să evalueze consistența părului din zona primitoare și să îl potrivească cu o zonă a corpului cu un loc donator adecvat pentru a obține un aspect cât mai natural posibil.

Cât costă un transplant de păr?

Costul unui transplant de păr depinde de numărul de grefe necesare pentru fiecare persoană și de locul în care se efectuează procedura. Diferența de preț între țări se datorează, în general, diferențelor de cost al vieții și de cost al forței de muncă, mai degrabă decât calității.

Mai jos sunt prezentate prețurile medii între țări pentru un transplant de păr cu 2000 de grefe prin metoda FUE într-un spital de calitate.

Citiți și: Cât costă un transplant de păr în străinătate?

Vreau un transplant de păr – Care este următorul pas?

Ați ajuns la locul potrivit! La CeaMaiBunaClinica.com, sănătatea și fericirea ta sunt prioritățile noastre și ne propunem să îți demonstrăm acest lucru.

Următorul pas este să ne contactați pentru o consultație gratuită, în cadrul căreia vom stabili obiectivele dvs. și eligibilitatea dvs. pentru această procedură. Vă vom cere fotografii ale capului dumneavoastră, astfel încât experții noștri medicali să vă poată recomanda numărul de grefe necesare pentru a obține un aspect natural. Apoi, odată ce ați decis unde doriți să vă faceți transplantul de păr, vom încerca să vă obținem cel mai bun preț posibil la cele mai bune centre de transplant de păr din lume.

Cine suntem noi

Cu CeaMaiBunaClinica.com, puteți fi siguri că veți obține cea mai bună calitate la cele mai accesibile prețuri.

Suntem o companie independentă, care cunoaște piața pe dinafară și îți oferim transparență totală, deoarece, spre deosebire de alte platforme de turism medical, noi lucrăm pentru tine și nu pentru spitale. Vă prezentăm doar spitale pe care le-am selectat cu atenție pe baza unor criterii stricte de calitate, astfel încât nu trebuie să căutați printre cantități uriașe de informații pentru a găsi cel mai bun spital pentru tratamentul dumneavoastră.

Indiferent de spitalul sau de tratamentul pe care îl alegeți, vă vom fi alături la fiecare pas: când faceți rezervarea, când vizitați spitalul și în timpul recuperării. Și totul gratuit.

Sunteți încă nehotărât?

Mai aveți întrebări? Vă întrebați dacă un transplant de păr este soluția potrivită pentru dumneavoastră? Zona donatoare este suficientă? Este posibilă acoperirea totală a craniului? De câte grefe aveți nevoie?

Profitați de o evaluare GRATUITĂ!

La cerere și
fără nicio obligație din partea dumneavoastră.

Consultație 100% gratuită. Analizăm situația dumneavoastră, nevoile și așteptările dumneavoastră. Și estimăm bugetul necesar pentru : Zbor + Hotel + Taxi + Tratament.

În orice moment, păstrați controlul complet asupra procesului. O liniște totală.

Renunțare de responsabilitate: Informațiile conținute în acest ghid au doar un scop educațional și nu înlocuiesc sfatul medicului. Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a începe orice tratament.

Despre autor

Erika

Numele meu este Erika. După mai bine de 10 ani în care am condus cercetări medicale, am ales să mă dedic, începând cu 2018, scrierii științifice și medicale. Am dezvoltat o expertiză care acoperă diverse domenii, cum ar fi chirurgia cosmetică, dentară, bariatrică și oculară. Această nouă direcție îmi permite să-mi împărtășesc cunoștințele.

‍👩‍⚕ OBȚINEȚI O COTAȚIE ➡️